Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanka74

Megvan, bele is tettem a képernyőbe...mert anno letöröltem mert nem kellett.

sanka74

Köszönöm szépen!

ANTAL GÁBOR

az Őrülebe kerget a MACH. Reggel bekapcsolom , ellenkező az X irányítás ( eszterga )  nosza fáziscsere a léptetőnél. Egész nap jó . Kikapcsolom a gépet . Másnap pont fordítva megint rossz. Megint fázis csere. Egész nap jó . Kikapcs , akkor utána ha olyan kedve van akkor jó  akár kétszer is, aztán megint ellenkező. Alapból aktiv low al operálok . Kipróbáltam azt is hogy nem a motor fázissorrendjét cserélem hanem a pipát.   Össze vissza áll föl.   Tuba Istvánt, Bénit Kolát, Homovits Miklóst kérdeztem  . Mindent kipróbáltam de fennáll a hiba. . A Sir Nyeteg féle leválasztókártya kijelzi a dir irányt az is OK  ( vagyis komform az iránnyal )  . A jelszint is ok. Olyan mintha egy bistabil multivibrátor hol ide hol oda billenne be amikor föláll a MACH
Akinek tippje van az ossza meg velem !!!!!!!

Béni

Tehát, ha jól értem, a DIR jel fordul meg időnként? (LED-el ezt ellenőrizted?)
Ha igen, javaslok egy memóriatesztet lefuttatni a PC-n.

Linux Live CD ,vagy http://www.memtest.org/#downiso" TARGET=_fnew>innen tölts le egy ISO-t és írd ki lemezre, majd erről boot-olj!
(Legalább kétszer érdemes végigengedni.)

xfg6v697j

Én megnézném,hogy hol fordul át a dir jel.
Már az lpt-n,vagy csak a vezérlő bemenetén.
Ha sehol,és mégis fordítva megy a motor,akkor a vezérlő a gond.
ha a leválasztó után ,akkor a leválaszó.
Ha már az lpt-n fordítva jön ki a jel,akkor a pc vagy a mach a hibás.

2jx6cp7v3

Sziasztok  
Nekem volt ilyen gondom, mach3 csere oldotta meg. Annyi kis különbség volt nálam a dologban, hogy nem csak indulásnál fordult át a dir-jel logikája, hanem, kódváltásko is.Lefutott egy kód hibátlanul, de a következő munkánál már koppant a gép.

kr97pwss2

Én ezzel a hibával akkor találkoztam, ha a Mach3 nem eredeti volt.

ANTAL GÁBOR

Köszönöm az észrevételeket.  A Mach elvileg eredeti de mivel én kevés sorral dolgozom eddig azt hittem hogy akár a demó is elég nekem . . Kaptam egy látens miskolci CNC ző kollégától egy tippet , rohanok le a pincébe és ellenőrzöm  Nekem nagyon logikus és sok dolog összecseng.  Fél óra és jelentkezem ......

ANTAL GÁBOR

Nincs még meg de már ködlik:  Biztos hogy nem a MACH a bűnös. A barátomnak az volt a tippje hogy léptetőhiba. A korábbi léptetőmet lecseréltem és most egy 3.1 Nm es Klaviós van fönn (8 kivezetéses). A tipp az volt hogy el van kötve. Jelentem általam nincs elkötve . De ha tápot kap ( egy halk kattanás ) akkor külső jellel képes jobbra illetve balra elindulni. Sajnos nem szignifikáns de időnként produkálható. Lehet hogy a sárgák kötöttek el valamit ? Jelenleg bipoláris párhuzamos a kötés. Szétszedem és csak egy tekercspárral próbálkozom . Valami azt sugallja hogy ha egyszer ( reggel ) elindul valamerre akkor amig tápot kap jó ( mert van tartóáram ) aztán másnap lutri hogy hogy ébred  

Béni

Mit jelent az, hogy nem eredeti????
Valami sufni tuningolt?
(No jó, sejtem, miről lehet szó ...)

Nemrég volt itt egy kis véleménykülönbség a Mach megbízhatóságával kapcsolatban.
Van egy angol tag a "Kék" fórumon (Tweakie), aki   kapcsolatban áll a Mach fejlesztő gárdájával vagy annak egy tagjával.
Ő írta, hogy szándékos hibák vannak a programban a nem legális licensszel rendelkezők bosszantására. (Fejlesztők elmondása alapján állította.)
Számomra egy szándékos hibákat tartalmazó, vasat mozgató, akár emberi életet is veszélyeztető eszköz nem komoly, megbízható kategória.
(Sajnos a fórumon nem találtam meg az ide vonatkozó bejegyzését.)

Rendelkezésemre áll vásárolt, eredeti licensz, de az irányváltást (Scale -1) azzal is csinálta időnként valamelyik újabb verzió.

svejk

"Ő írta, hogy szándékos hibák vannak a programban a nem legális licensszel rendelkezők bosszantására."
Ezt én kizártnak tartom.
A demo is "hibás" lenne?
Akkor ki venné meg?

Béni

000000000

Ilyet szerintem, csak olyan emberek írnak, aki szeretik önmagukat jól értesültnek beállítani. De, biztosan semmi valóság alapja nincs. Mert logikailag, nem lehet.  

A programban lehetnek hibák. De azok biztosan nem szándékosak. Mert az lehetetlen.
De, sokszor okoz hibás működést, maga a hibás oprendszer, amire telepíted.  
Vagy, a mellételepített, más program. Vagy a gépre vitt vírus.  
Másrészt, sose használd a legújabb verziókat. Mert az nem kiforrott.  
Rengeteg, alaptalan hibákat tulajdonítanak neki. De, szerintem, csak kis százaléka a Mach3 hibája, valójában,
Többször, volt már, hogy fórumtárs a programra panaszkodott. Amikor megnéztem, kiderült, rossz vezetékellés, laza kötések okoztak, megmagyarázhatatlan hibázásokat.  
 Nekem, több gépen fut évek óta. De, mondhatom, eddig, sose hibázott a program.  
Ha hiba volt, mindig más okozta.

000000000

Sok program bünteti a "berhelést".
Ha a netre is tud kapcsolódni, pláne.

000000000

"Ő írta, hogy szándékos hibák vannak a programban a nem legális licensszel rendelkezők bosszantására."  

A demót jogosan használja.
Ha meg "okosította" és anyagi kár lesz belőle, beperli a programozót, mert ő lopta a programot?  [#nevetes1]