Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zotykó

Hello

Építettem egy pwm dc fesz átalakítót. A főorsóm szabályzásához szeretném használni, de egyelőre nem tudom beállítani a Mach3-ban, hogy a 15-ös pinen kijöjjön a pwm jel. Tudtok segíteni, hogy pontosan mit és hova kell állítani?

Köszi.
http://cnctar.hobbycnc.hu/ZOTYK%d3/pwm20.JPG" border=0>

2jx6cp7v3

Szia, szerintem sehogy. a 15 pin az bemenet.
Üdv PIq

000000000

Zotykó biztos vicces kedvében van és ez valami beugratós kérdés akart lenni [#papakacsint]

000000000

Itt láthatod hogy melyik pin-ek közül választhatsz.
Ebbe nem tartozik bele a 10,11,12,13,15 mert ezek bemenetek.
Tehát marad a 1,2,3,4,5,6,7,8,9,14,16,17  

http://image.dhgate.com/albu_140646897_00/1.0x0.jpg" border=0>

Ha ezután se megy a beállítás szól és segítek.  

2jx6cp7v3

:) Lehetséges.
PWM az ez jó dolog, főleg ha át kell variálni miatta az egész gépet.A mostani pc-men 11,14,pineken nem is jön ki normális pwm jel mach3 alatt.A 16 os meg rögtön pc induláskor bőgeti a marómotort.Ami bevált az a 2-9ig, de egy kicsit megkavarta a pinkiosztásomat a 4 tengelyre.

2jx6cp7v3

:( Nem tudok javítani.Bocsánat, az nem 11 es akart lenni amit írtam hanem csak 1.es pin. 1és 14, ami használhatatlan.

000000000

Az 1 -est nem próbáltad?
A 14. általában jó szokott lenni.

000000000

Már kíváncsi vagyok, ki melyiket használja?

000000000

Kicsit unom , mert már vagy 1000x elmagyaráztam. ( itt, skype-on, telefonon, személyesen már sokaknak)  
Config fül, Port and pins, spindle setup, motor control résznél use spindle motor output-hoz pipa, alatta rögtön PWM control pipa.
PWMBase freq állítsad 50 vagy 100Hz-re.  
Ezek megvan akkor alkalmaz.
Utána Motor Outputs fül és ott állítsad be a spindle step-re azt a pin-t amire a az átalakítót kötötted.
Ne felejtsed a spindle sorban a portot is megadni mert különben nem működik !!!
Dir pin-el nem kel foglalkozni !
A tévedés joga fenntartva, így éjfél környékén  [#hehe]

2jx6cp7v3

Nekem a mostani géppel nem megy az 1-es, és a 14 es.
A régi pc-n 14 -esen volt és hibátlanul működött.Mikor cserés lett a PC, akkor derült ki hogy nem jó.
Mivel már nem nagyon használom a mach3 mat , így mostanság nincs ezzel gondom. :)

000000000

Nálam step dir a föorsó is, tehát ez a felpörgés esélytelen.
Amúgy meg egy Charge pump áramkör megoldja az egész ilyen felpörgős dolgot.
Majd be akarok építeni a gépe egy ilyet hogy az egész erős áramú részt ez aktiválja be.
Így a PC indulásakor még semmi nem aktiválódik csak mikor a Mach3 futni kezd kapcsolja be a CNC masinát.
De nem is értem hogy miért nem kötelező tartozéka ez Charge pump áramkör az összes hobby cnc gépnek.      

zotykó

Az a helyzet, hogy nem konkrétan a 15-ös láb volt amit ki akarok használni. Ezt csak példának írtam be és pont bele trafáltam. Nem is számít, hogy melyik lenne az.  
Azt nem tudom, hogy hogy kell pontosan beállítani ezeket a dolgokat, hogy működhessen ez a funkció.
A Mach3 marhahosszú leírásában sok minden van, csak rengetegszer pont a lényeg nincs!
-A Config>Port and pins>Motor output menüben be kell állítani aspindle sorban a step jelet?? Mert ez ugye nem step jel, hanem PWM. Egyáltalán kell itt valamit is engedélyezni?
-A Config>Port and pins> Out signals Ebben kell valamit engedélyezni?
-A Config>Port and pins> Spindle setup Ebben a relay kontroll maradhat-e bekapcsolva, vagy ki fog kelleni kapcsolni? Azt olvastam a Mach leírásban, hogy a Spindle motor esetén ha PWM szabályzós a motor, akkor a biztonság kedvéért be kell iktatni egy + leállító kört.
A motor kontrollban bejelölöm, hogy PWM lesz és alatta mik azok a >PWM Base freq? milyen mértékegység az? Mit állítok vele? Alatta mit jelent a > Minimum pwm?
Mit kell még beállítani?

-Mit állítok be a > Config > Spindle pulleys menü alatt?

Ezekről szeretnék többet meg tudni. Na ezek viszont nincsenek benne semmilyen leírásban.  
Ezekről tudtok bővebben mesélni?
Nem viccet akartam én csinálni, hanem megtudni amit fontos lett volna a Mach3 leírásba betenni. Sok fölösleges tölteléket viszont láttam benne, ami csak inkább kiegészítő információ. Nem is értem.

zotykó

az 1-es lábat most az Enable-re használom, a 14-est meg eddif főorsó relének. Annál nálam is felpörgött a motor amíg el nem indult a Mach.

zotykó

jaj és a legfontosabb. Hol adom meg, hogy melyik kimeneten jöjjön ki a pwm jel?

Köszi a segítséget előre is.

000000000

Ott van leírva feketén fehéren ( sárgán :) ) a #10053 hozzászólásban mit kell csinálnod hogy működjön.
Ezeket beállítod és menni fog.
Ha további magyarázat kell akkor privátba és küldök elérhetőséget mert nincs kedvem kiselőadást írni erről, de szóban megbeszélhetjük.