Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Csípem a humorod, még ha nem is annak szántad! [#vigyor2]

s7manbs8

Valaki szólhatna már Bill Gatesnek, hogy rakjanak már bele windozba egy 1MHz-es megszakítást 0 prioritással rendszerszerűen, azt dobhatnánk a DOS-unkat kifele ... :) De lehet ez csak nekünk magyaroknak kéne annyira mert nincs pénzünk megvenni egy mozgásvezérlő PCI buszos kártyát és mindenből kituningolunk egy CNC vezérlést fából vaskarika módszerrel. :)

Motoros

Nem én vagyok a humoros hanem Tibor. Csak ugrat bennünket, miközben jókat derül magában. Vagy nem?

svejk

Az biztos, hogy nem semmi Ürge! :)
Én már rég a gyógyszerért nyúltam amikor Ő csak kezdi felemelni a hangját. :(

svejk

No ettől az Ignore  M-calls... pipa után betöltés után Watsdog hiba is jött. :(
Lehet megpróbálom Mach2-vel, csak kíváncsiságból, annak sokkal kisebb volt a hardverigénye.

000000000

Attól hogy egy hosszú fájlt beolvastatunk a memóriába (aminek egyébként semmi értelme), még a processzor nem lesz jobban terhelve.
Valami állogatási gond lesz.
Ugyan úgy marhaság, mint hogy bezzeg a "zintel" meg bezzeg a "záemdé".
(vannak idióta nyelvjárások, amik nem támogatják az AMD-t De azokon a programot se lehet megírni rá. Itt nem arról van szó. Gondolom. Meg hát egy üzletinek szánt programot ki az a hülye, aki így írná meg?)

Tibornál az a gond, hogy ő jól elboldogul Pascal-ban.
A továbblépést számára a használható Delphi hozta volna, de a Delphi olyan vacakra sikerült, hogy ki is esett a rostán. Így ugrott neki a Windows-os felület.
Morcos, mert egy új nyelvet csak úgy tanul az ember könnyen, ha programozó érdeklődésű.
Gondolom, Tibor "csak" használja a programozást, mint egy szerszámot és neki nem a programozás a világ közepe.

Mára ennyi a távdiagnózisom.

000000000

Egy orosz fazonnak volt egy ígéretes próbálkozás Pascal-ra Windows alatt. A felület pascal volt, de asm kódot generált. Ez végül nem készült el teljesen. Vagy csak én nem találtam meg.
Egy ilyennel biztosan verte volna a mezőnyt.

000000000

Idézném magam: "AMD processzoros gépen NEM működik a Mach !!! "
10 esetből 10 szer orbitálisan trágya módom ment ilyen processzorral.
Érdekes módon Intel procinál miért nem kell mindenféle trükköt bevetni hogy menjen?
Ha az ajánlott telepítéssel van felnyomva az XP akkor az Inteles gépeknél elhanyagolható számmal volt probléma.    
Míg az AMD akkor se megy ha trükközöl.

guliver83

Én nem tudom, kinek mi a gondja az AMD vel, de én nem vettem észre, hogy a procit jobban fogná, ha több sor van betöltve tökéletesen fut 45%-on így is úgy is.

000000000

Nálam meg 3-4%-on fut a processzor terhelése miközben fut a Mach3.
Ez meg egy Intel gyártmány, ennyi !

guliver83

Gondolom csak a CNC géphez használod. Amin én próbáltam azon közbe még fut pár program, csak kíváncsiságból próbáltam ki, hogy mennyire fogja a gépet a program . Ha nincs bekapcsolva a Mach3 akkor is 40% van.

000000000

Sőt most megnéztem egy Atom processzoros gépen is ami szintén Intel gyártmány.
Ezen egy 57000 soros G kódot futtattam és 16-17% volt a terhelés miközben ment.

000000000

Tévedsz mert arról a gépről próbáltam amiről most is írok.  
Ezen amikor próbáltam legalább 5-8 program futott a hátérben és így volt 3-4% a processzor terhelése a Mach-al együtt.  
Mikor csak a Windows fut akkor 0-1% között ugrál a CPU terhelése.
Ez egy elég régi Dell gép Socket775-ös  
Nagyobb erőműveken még ennyi sem lenne.

guliver83

Akkor mindentől függetlenül menni kell neki szerintem AMD alaplappal is ! Lehet hogy egy kicsit többet zabál, de megy!

svejk

Küldök egy 500000 sorost, nem én készítettem, egyszer valakitől kaptam teszt gyanánt.  
Az a béna kinézetű madonnás simító kódja.
Nézzetek rá ha van kedvetek.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Madonna%20simit%f3.tap" TARGET=_fnew>innen letölthető.