Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Még egy ember! [#eljen]
Aki megerősíti, hogy tényleg alkalmas az Amd cnc vezérlésre! [#worship]

000000000

Nekem úgy tűnik, hogy megnyugodhatunk, hogy jól tudtuk, amit eddig tudtunk.
Pl. hogy az AMD processzorok is az Intel utasításkészletét használják. másképpen nem nagyon lehet, mert ha nem így lenne a Windows se tudna elindulni az AMD processzoraival szerelt gépen.

Szerintem a nyomtáv béli különbség tényleg megvan Ukrajna és Magyarország között. De hát, ott éppen az a cél, hogy a két sínpár "ne legyen egymással kompatibilis"
Agy kereskedelmi forgalomba szánt program, mint pl a Mach, nem azért íródott, hogy csak bizonyos magasságú, súlyú fazonok tudják futtatni bizonyos processzorokon.
Ennek így nem sok értelme lenne.

svejk

Én is ezt használtam eddig, csak most ez az újabb akadt a kezembe.
Mindenesetre igazi tanulság akkor lehetne, ha megtudnánk az okát.

svejk

Egy bolond százat csinál(t)?? :)))

svejk

Én nemigen értek hozzá, de szerintem teljesen más a két proci architektúrája. Aztán néha az egyik sikerül jobban, néha a másik.
Volt idő amikor pont ezek az 1800+-osak voltak sokkal jobbak és az Intel sehol sem tartott.  
A nagy játékosok AMD-t használtak. Most lehet más a helyzet, nem tudom.

De a lényeg szerintem továbbra is az alaplapon múlik, a chip-készleten ami kiszolgálja a procit és tarja a külvilág felé a kapcsolatot.
Számtalanszor találkoztam teljesen más értékű teszteredményekkel, holott a proci ugyan az. (mach3 driverteszt)

Gondolom nem véletlen van az alaplapok közt akár 5-szörös árkülönbség, csak sajnos mi azt nem tudjuk, hogy milyen tulajdonságai számítanak nekünk fontosnak a Mach3-hoz.
Nem biztos hogy a drágább tud többet a mach3-mal.

svejk

magánban kérdezte egy fórumtárs, mi előnye van a Mach3-asnak a 2-essel szemben.
Hirtelen nem nagyon tudtam mit írni.
Talán a 3-as rugalmasabban setupolható.
Meg talán a Mach2-es nem jól kezelte a G41-42 kontúrkövetést.

Sokáig a Mach2-est használtam, aztán átszoktam a 3-asra, de már nem tudom mi volt a kiváltó ok. :(

000000000

Meghatározó persze a chip-készlet is, meg a BIOS is.
A sznobok mindig az intelre esküsznek. Függetlenül a valós helyzettől.
Vannak persze elcseszett alaplapok típusok is.
Találkoztam olyan idióta programmal is, hogy induláskor detektálta a processzor típusát. ha AMD-t talált, kiírta, hogy ilyen procin nem akar futni.
Szóval, legtöbbször a hülyeség szab gátat dolgoknak.

Ahogy olvasom, ti sok giga memóriát használtok. ilyenkor letiltjátok a virtuális memória használatát?

a86ifm7g5

svejk fórumtárs írt a mach3 driver tesztről. Ezt hol találom meg, illetve hol tudom elérni a neten? Ami a mach3 könyvtárban van, azt elindítom, csinál valamit, aztán kiírja, hogy a tesztet megcsinálta. De semmi infót nem ad, az eredményről. Youtube-on is láttam videót róla, de sajnos sehol nem találom. Ez ügyben szeretnék segítségetkérni.

Köszönöm.

a86ifm7g5

Ja, és még valami. Atom processzorom (1,6Ghz) és D945GCLF alaplapom van (ITX) 512MB RAM. Igazából arra volnék kíváncsi, hogy a RAM elég lesz nekem? XP+sp2 és mach3 van a gépen. Ennyi is lesz, nem lesz más használva. Csak az oprendszer és a mach3

000000000

Kíváncsivá tett ez a Mach és számítógép mizéria.
2007-ig 486os gépen ment a Mach2-vel a léptecses vezérlés. Mivel ott porosodott a PC a műhelybe, hát most összedugtam a szervó vezérlővel és beállítgattam rá a configot.
Lehidaltam, hogy szépen megy vele. Az persze látszik, hogy egy kb. 10.000 soros Gcód beolvasás eltart jó ideig, de utána már szépen mozgatta a gépet.

sanka74

Szia! Ezt a c meghajtó Mach3 könyvtár- ocx driver teszt. Egy piros szikrázós valami az ikonja..Tudomásom szerint ez az egy teszt létezik.A mach felhasználói kézikönyve is tesz róla említést.

000000000

Az Intel atom 230 processzorod egy független benchmark szerint 311 pontot ért el, míg egy Pentium 4 2.66GHz-es 307 pontot tudott.
Tehát teljesítménybeli gondjaid nem hiszem hogy lesznek.
Nekem évekig egy Celeron 2.4GHz-es vitte a Mach 3-at 512 RAM-al és nem volt különösebb probléma vele, ez a teszt szerint 228 pontot tud.  

svejk

Megköszönném ha a #10106-ban levő G-kódot is kipróbálnád, ha már mi azzal teszteltük, így könnyebb az összehasonlítás.

svejk

Virtuális memória...
Én nem szoktam letiltani, mindössze csak az energiaellátásban tiltom le a kikapcsolásokat, a többi magától települt SP3-as XP.

Gondolod ennek memóriának köze lehet a problémámhoz?

svejk

A Mach3 előnyeinek összefoglalására nem vállalkozik senki?