Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanka74

A mach3 R2.63-at honnan töltötted le?

PSoft

ftp://machsupport.com/Mach/" TARGET=_fnew>ITT megtalálod.
A legutolsó a listában a lap alján.

sanka74

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

000000000

Hátha valaki találkozott valaki ilyen jelenséggel.
A gép tökéletesen működik akár sok ezer soros programok is tökéletesen futnak rajta az időzítések is tökéletesek, de mikor nullpontra futás van akkor szaggatottan megy.
Csak akkor csinálja ha kézzel van 0-ra küldve, programban nincs ez a jelenség.
A vissza állással sincs probléma a szaggatott mozgás miatt.
Ez a valódi X atkák [#hehe]

k439jucz4

Nekem is volt már ilyen.
Én arra következtetésre jutottam, hogy a tengelyek felbontásai túl nagyra vannak állítva és a PC már nem bírja a 3 tengelyt gyorsjáratban folyamatosan mozgatni(g28). Mondjuk nekem programból is csinálta.#nemtudom]
Lejjebb vettem a felbontásokat és azóta nem csinálja.

000000000

Ismerős a probléma, de ebben az esetben nem ez a jelenség áll fenn.
És a probléma totálisan rapszodikus, hol előfordul hol nem mint a mesében.

000000000

Pedig nem egyedüli probléma , mivel más gépeken is tapasztaltam hasonló működési anomáliát.
Senki nem tudja a mikéntjét ?  

ra8nsmk6w

Megosztanék egy tapasztalatot a Pál fórumtársunk által is favorizált D525MW alaplappal kapcsolatban. Amikor elöször a fórumon szóba került ez az alaplap rögtön elrohantam venni mert a mérete és teljesitménye alapján nagyon szimpatikusnak tünt.
Sajnos kipróbálva a lelkesedésem alábbhagyott mert akadozva vitte a motorokat a driver teszt is nagyon EKG-s volt. Én nem vagyok nagy spiler ebben a témában, de van megbizható segítségem sőt Pálnak is irtam annak idején (van már egy éve is) Aztán fölvágtam a polcra.
Most a napokban, hogy megint szóba került elővettem és bámultam, forgattam.
Az alaplap forrasztási oldalán a ragadós anyag rajtamaradt a gyártásnál vagy egy utólagos javításnál. Minden kéznyom meglátszott rajta.
A lényeg az, hogy miután 3x lemostam alkohollal minden tulajdonsága a Pál által leirtak szerint a helyére került.

Rabb Ferenc

Na még szép! A jó pájinka sokmindenre gyógyszer [#pias]

svejk

No ez tényleg érdekes, de szerintem csak véletlen egybeesés.
Gyanítom akkor és most valamit másképp csináltál, vagy más volt a hardver környezet és így a lemosásra lett fogva.
Az ember hajlamos az ilyeneket bebeszélni magának, én is sokszor esem ebbe a hibába.

Egyébként Te azon fórumtársak közül vagy akiknek a szavait feltétel nélkül el lehet fogadni.  
[#worship]

ra8nsmk6w

A környezet ugyanaz volt, azóta is lóg a régi alaplap és a vincseszter is gyorskötözővel van rögzitve a gépre. Talán még láttad is. Szinte már szégyeltem ha jött valaki hozzám. Ezen a lapon nincs védőlakk egyáltalán. Nem is hinném el másnak ha nem én csomagoltam volna ki. Kanadai gyártmány.

000000000

Kedves fórumtagok!
Segítséget kérek a következő problémában.
A Mach3 program egy tengelyen valamiért hibásan lép (H1-es léptetőmotor vezérlő,lpt portról).
A Mach2 ugyanezekkel a beállítással tökéletesen működik.
Sok-sok fórumot böngésztem de sehol nem találtam megoldást.
Már a számítógépet is lecseréltem de a jelenség ugyanaz pedig a driver teszt tökéletes.
Kétmagos erős gépet használok (E8300-as proci,1.5Gb ram).

ks46twg3x

Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani azt, hogy az Y tengely mentén tükrözzem amit készíteni szeretnék?
Ugyanis kell balos, és jobbos alkatrészt is gyártanom!

2jx6cp7v3

Szia
Én megfordítanám a beállításokban a tengely írányt mach3 nál.(nem éppen a legelegánsabb,de működik)
Amúgy G kódból amit tudok G 50.1 lenne, de szerintem a mach3 nem ismeri.
Ha valaki tudja biztosra, azt Én is megköszönném. Sokszor segítség lenne.

000000000

Elég paraszt megoldás , de működik.
Esetleg meg kell próbálni a Y tengely mellet a szorzót +1.00-ról -1.00 állítani.  
Elméletig az eredmény ugyanaz.