Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az innen onnan amonnan letöltött vicces verziójú Mach3 programok már csak ilyenek.
A megoldás az hogy megveszed a kulcsot hozzá és nem fog viccelődni.

z0pt6n6sz

Köszönöm a konstruktív megjegyzést. Meg is vettem volna, ha lenne mondjuk student verzió ami nem 40.000Ft. Mert én nem fogom pénzkeresésre használni. Nem is értem, hogy miért nem csináltak ilyet. Tutira többen vették volna, +1 vásárló biztosan lenne rá.

Bár az eredeti kérdésem még továbbra is áll, hogy csinált valakinek hasonlót a program?

besirkyjh

Szia  

Azok a köcsög ufok na azok a hibásak :)
Fogalmam nincs rola mi lehet a baj :(
Tényleg csak a kisérletezés lehet a megoldás is .
Még annyit talán hogy a hiba ugyan annál a munkadarabnál ismétlödik vagy egyszer csinálja egyszer meg nem vagy máshol máshogy csinálja ?

besirkyjh

Szia  

Student verzionak ott a lic nélküli sor limites verzio .
Kölcsön kaptál egy datot vagy a Netröl töltötted le valahonnan ?Nem hiszek ezekben az " irja be a cége nevét " törésekben .
Kérj " kölcsön egyet , vagy töröld a mostanit ( de a gépen fellelhetö összeshelyröl mert megtalálja telepitéskor ( pl : nevezd át ) .Futass egy rövid program soros G-codot és nézd meg hogy akkor is fenn áll-e a hiba .

besirkyjh

fa_kukac

Sziasztok! Ma megjött a Polgárdi Balázs féle távvezérlő és a mozgásvezérlő. A távvezérlőt beüzemeltem, nagyon jól szuperál. AZ UC 100 még nincs fenn, de állítólag az is nagyon szuper. És várom hogy elkészüljön az új, UC300, sok-sok ki és bemenettel.

000000000

Ha csak tanulni kell akkor Artsoft oldaláról letöltöd, feltelepíted és használod.
Legutóbb 500 G sor volt a korlátozás és 25 kHz-nél feljebb nem lehetett vinni a kernel frekvenciát.
Na meg plazma módban volt valami még kitiltva.
A régebben 1000 G sor után volt a korlátozás, de szerintem ezt az 500-as dolgot visszamenőleg belepakolták az oldalukról letölthető verziókba.  
Viszont ha csak szimulációs módban használod akkor nincs sorkorlátozás.

z0pt6n6sz

Köszönöm a választ, megpróbálom.

000000000

Ilyen tengely leállást akkor láttam mikor egy kínai dobozolt vezérlővel szívtam.  
Mert a leírásában sehol nem tüntették fel hogy kell 3 darab engedélyező jel is neki.
Aztán mikor állítottam volna be a főorsó vezérlését egy olyan pin-re tettem ami az alapból magas szintű nem beállított engedélyező jelet is küldte.  
Mivel így megszűnt az engedélyező jel nem is mozdult többet az a tengely.
Normális leírás nélkül kénytelen voltam szétszedni és megkeresni minden funkciót amit bele pakoltak a kis sárgák.
Viszont a főorsó vezérlésén eldobtam az agyam.
230volt egyenirányítva egy FET, pár ellenállatka egy optocsatoló és ennyi.
Mivel a Mach előállítja a PWM jelet ez vezérli a FET-et és kész az állítható 230 Voltos kefés főorsó fordulatszabályozás.

4ybj8h3c8

Érdekes a szitu. Rajzoltam egy munkadarabot, betoltam egy ceruzát a maró helyére, és papíron próbálkoztam. Hibátlanul végigment.
Generáltam egy feleakkora méretű munkafile-t, mint a tegnapi, ugyanabból a rajzból, hibátlanul végigment.
Betöltöttem a tegnapi munkadarabot, hibátlanul végigment.
Itt kezdődik a misztikum.
Holnap feltelepítem újra a Mach-ot, kulcs nélkül, és generálok akkor fájlt, ami belefér az 500 sorba, oszt folytatom a kísérletezést. Előbb-utóbb megtalálom a hibát, csak idő kérdése.

000000000

Ez a hiba akkor olyan mint a mese, hol volt, hol nem volt  [#idiota]
Ezek a legrosszabbak mikor totálisan rapszodikus a jelenség.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy a ceruza a dolog nyitja? Az valószínű nem kelt zavarjelet, mint esetleg a marómotorod, vagy annak a kábele üzem közben.  

Hibakeresésnél egyszerre mindig csak egy paramétert változtass! Ha változás van, azt pedig többször oda-vissza ellenőrizd le. Így lehetsz csak biztos abban, hogy mi, mire, milyen hatással van

Rabb Ferenc

A hol volt, hol nem volt a váltakozóáram definíciója [#eplus2]

000000000

Ez kb olyan mint mi az ellenállás mértékegysége ?
Sokan rávágnák hogy Ohm, de nem !  
Mert az ellenállás mértékegysége a partizán / négyzetméter [#idiota]

sanka74

LPT tesztert milyet és hol lehet beszerezni?