Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem DOS alól is lehet USB-t kezelni, mert hát a rendszert is betölti a BIOS. Mert ugye, "bootoláskor" a Windows még sehol nincsen. Hiszen, lehet hogy egy USB meghajtóról fog majd töltődni.

000000000

Azért a régi dolgokat nem kell lebecsülni, nagyon sok még most is megbízhatóan működik.
Abban viszont igazad van, hogy ismerni kell az új dolgokat és új lehetőségeket is!

VighLajos

Én is így látom!
CNC gépek már akkor is üzemeltek, amikor Bill Gates a csattogó lepkét tologatta az óvoda homokozójában.
[#awink]

Szedlay Pál

1970-től van CNC gép, ekkor  már nem volt óvodás, 1955-ben született.

adamant

Na most már hajt a kíváncsiság melyik az a CNC vezérló program amire azt mondjátok hogy igen is megfelelő?? Mert eddig csak a hibákat olvasgatom a mach3 ról  

erről az USBCNC ről mi a vélemény??

Üdv Adamant!

etc77f5nr

Amit egy gépgyártó saját maga fejleszt ki a gépéhez és 7 pecsétes titokkal őrzi a forráskódot :)

000000000

Dolgoztam is ilyen régi gépeken  [#papakacsint]
1972 Az első CNC megjelenésének éve.
A Dos 1.0 1986-ban jelent meg.

adamant

Na igen az apró betűs részt nagyon picire írtam ami  az lenne, hogy hobby célra elérhető legyen [#eplus2]

Sanyi Bá

Sajnos ilyen a DATRON programozás is, ami a 7-es verzióig Dos-os volt és nem G kódos, ami nagyon megkönnyítette a programozást.

000000000

Akkor légyszíves DOS alól csinál egy ilyen bootolható pendrive-ot.
Megsúgom nem fog menni mert csak Win alól tudod megcsinálni.
Tehát lehet hogy usb-ról megy a DOS, de Win nélkül nem tudnád megcsinálni.    [#eplus2]

000000000

Hogy egyszerűbb legyen.
Nincsen a gépben merevlemez.
Ha usb egér és usb billentyűzet van a géphez, akkor látod a BIOS-t, vagy nem?
Mert ha látod, akkor szerintem még nem a Windows kezeli a két USB-s eszközt.

VighLajos

Csak megjegyzem, hogy az ipari forradalom idején már lyukkártyás vezérlésű szövőgépek működtek (talán hollerit volt a neve?).

000000000

Látom nem érted pendrive-ot hiába hogy látja az alaplap attól hogy rámásolod a sys file-t nem fog bootolni.
Mert olyan particiót csak Windows alól tudsz a rápakolni egy kimondottan erre készített programmal.
Régebbi alaplapok nem is ismerik fel az USB-s billentyűzetet, de nem is értem ez hogy jött ide.

s7manbs8

Nemsoká PC se lesz, nemhogy DOS. :)

000000000

Ott a pont !  
Pacsi !
http://nemkutya.com/wp-content/uploads/2012/08/1344697379-5009.gif" border=0>