Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

sanka74

4ybj8h3c8

Gondoltam rá. Ez is benne van a pakliban. Első a programfrissítés, ha az 500 soros műxik, akkor eléggé egyértelmű lesz.

Rabb Ferenc

Ne felejtsd el lementeni, majd visszamásolni a MACH3 könyvtárba az xml fájlokat. Különben minden beállítást kezdhetsz előlről.  

000000000

Vicces Mach verzióból bármit átenni egy originál verzióba nem ajánlatos.
Kaptam egyszer egy ilyen File-t hibakeresésre, utána meghülyült a programom.

bznc93pf5

megnyugodhatsz ez NEM! Mach3 hiba, nagyon nagyon ritkán nálam is előfordult ilyen, meg még hajmeresztőbb, azután lecseréltem a Pc-t mert alaplapos lett és azóta minden ok.
másnak is volt már hasonló gondja itt, ha van lehetőséged próbáld ki egy másik géppel, nem nagy munka egy csere, ennyit talán meg ér, azután jöhet a kábelek csatlakozók ellenőrzése, esetleg árnyékolása

4ybj8h3c8

Egyre biztosabb, hogy nem a program. Letöltöttem a legújabb Mach-ot, kapott egy rendes licence file-t, a hiba maradt.

Úgy tűnik a sebességek beállításával vannak gondjaim. 1200-1300-as motor tuning mellett hibátlanul lép kézivezérléssel. 1000-re vettem vissza, biztos, ami biztos, 750-et kap a G-Code konverterből utazó sebességnek, és még 500-ra visszavéve is elmászik.
Most telepítem ki a szkópot és az impulzusszámlálót a műhelybe, és végignézem a teljes csatornát, hol kerül bele a dili. Nagyjából már sejtem, hol van elkurjantva, de az a baj, nem tudom kihagyni azt a fokozatot, mert az ATT vezérlőmet nem igazán érdekli az 5 usec-es jel, neki minimum 300 usec kell. Úgy néz ki a tüskeszélesítő csinálja a galibát. De ez még nem magyarázza azt, hogy egyik nap jó, másik nap nem.
Mindegy, majd kiderül, ember, küzdj és bízva bízzál, vagy valami hasonló.
Másik gépen sajnos nem tudom próbálni, ebben az egyben van LPT port, az újabb alaplapokon már nem divat.

4ybj8h3c8

Úgy néz ki helyreállt. Drasztikusan le kellett lassítani az előtolást.

000000000

Volt szerencsém ATT-s géphez és ott is hasonló problémába ütköztem.
1 tengely tökéletesen mozgott Mach 3-al a másik kettő a jó pin beállítások ellenére se mozdult meg.
Volt is egy kis fejvakarás [#fejvakaras] mire kitaláltam hogy az impulzus szélessége kevés neki.
Mivel a 0-tól 5-ig állítható az impulzus szélesség a programban ezt figyelmen kívül hagyva beírtam 20-at.
Na ebből a 20-as értékből el is fogadott 15-öt, és láss csodát elindult.
A srác örült hogy sikerült megszabadítanom ettől a DOS-os ATT beépíttet hibagenerátoros förmedvénytől.  
Tehát szerintem próbaképpen dobd ki ezt a tüskeszélesítő és ezzel a beállítással nézd meg hogy mozog e.  
A régebbi verziós Mach programban, ha az emlékezetem nem csal még a 40-es értéket is elfogadta.  
Mellesleg ez a vezérlő az ATT által gyártott léptetős akármi, vagy már a 3 fázisú Berger Lahr típus?

000000000

Nem kell ez a félrevezető, általánosító, nagyképű duma, amit Te itt megint előadtál. A tény az, hogy egy DOS-os "förmedvény" vezérlőprogrammal egy ősrégi P2-es géppel is már 10-szer nagyobb sebesség (1MHz) lehet step frekvenciát kiadni a Mach maximum 100 KHz-ével szemben. A különböző motorhajtások korlátos step maximális frekijét, vagy minimális impulzus szélsesség követelményeit nem illik összemosni mással, és egyből lefikázni a DOS-t.

000000000

Tibor minek szólsz bele amihez nem értesz ?  
Én az ATT programra írtam, mivel a programozó által beépített BUG-ok vannak.
És hogy tudd Mach USB-s mozgásvezérlővel 4 MHz felett is tud működni.
Míg a 6.22 Dos azt se tudja mi az az USB.

000000000

"Míg a 6.22 Dos azt se tudja mi az az USB."
Újabb szakmai melléfogásod. Le vagy maradva nagyon, ennek is jobb lenne ha utána néznél.[#nyes]

000000000

Alapból csak a FreeDos kezeli az USB-t, míg a régebbi verzióknál csak mindenféle utólagos himi humi megoldásokkal.
Még a 95 Win se kezeli alapból az USB-s eszközöket, beleértve az alaplapi USB portot is.    
Ennyit a szakmai melléfogásodról.  
Nem most jöttem a falvédőről!
Mellesleg még annyit hogy P2-es gépet utoljára méhtelepen láttam a vashulladékba betaposva.
Nem adok neki 5 évet és az ilyen gépeket lehetetlen lesz beszerezni.
De 5 éven belül nem fogsz új alaplapban se találni olyat ami lesz LPT port.
Aki nem fejlődik az ugyanúgy fog kiszelektálódni és eltűnni mint a dinoszauruszok.
Szerintem vigyük át ezt a te topikodba nem ide szemeteljünk!

4ybj8h3c8

Próbáltam, nagyobb értéket nem fogad el.
Este még molyoltam vele, és sajna arra jutottam, hogy a Mach is benne van a pakliban. Az egy sorban elhelyezkedő utasításokat nem ugyanúgy küldheti ki, mint ha a billentyűzetről vezérlem folyamatos lépéssel.
Kiderült, hogy semmi gond addig, amíg meg nem kapja az első kör alakzatot, ott zavarodik be, túl gyorsan küldi ki az adatokat, a vezérlő meg nem tud vele mit kezdeni, annak ellenére, hogy a motor tuningban beállított érték majdnem nagyságrenddel nagyobb, és azt lazán viszi.
Mindegy, lassú, de dolgozik, a többi most nem érdekel, most megy rá az "éles" munkadarab, kiderül mit tud.

000000000

Ennyi hülyeséget, szakmaiatlanságot régen láttam egy helyen, így valóban ne szemetelj ide többet.