Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nagy gond nemigen van, nem kell megijedni.

ze2b3wr3r

Sajnos nekem már nagy gond. Főleg hogy már mióta szívok ezzel a szutyokkal

000000000

Két esélyes a dolog , de mindegyikhez meg kell bontanod a vezérlő dobozát.
Első: megkeresed a vezérlőn ENA+ ENA- vezetékeit és végigmatatva , vagy mére megkeresed hogy az LPT port melyik lábára megy.
Utána ezt beállítod a Mach 3-ban és ha a resett gomb deaktiválásau tán se kezdenek tartani a motorok akkor invertálni kell az engedélyező jelet.
A második: kissé paraszt módszer, simán lehúzod az ENA csatlakozóját a vezérlőről és kész.

http://www.stappenmotor.nl/Images/stappenmotor%20driver/MSD5056%20stappenmotor%20driver%201.JPG" border=0>

Bicska

Nem teljesen látom át a problémátokat, ez nekem kínai, de talán kapcsolódik a témához: a kis netbookokra, mivel se optikai meghajtó sesemmi, simán feltolják pendriveról a BIOS-t. Én is így frissítettem..  

Motoros

Szia Rychi. A muszeresszel semmi baj. Nem tudhatta, hogy ay MSDD a pozitiv jelre tilt es nem engedelyez. Kösd ki az engedelyezo jelet es menni fog.
Ha akarod hasznalni akkor polaritast kell valtanod, az invertalas nem eleg...beszeld meg vele biztos fogja erteni. (bocs de csak angol a billentyum ahol vagyok)

000000000

Ezen már túl vagyunk, privátban megbeszéltük, működik.
Az igaz hogy az egyszerűbb megoldást választotta.
Polaritást nem kell váltani, csak az engedélyező jelet beállítani és az Active Low-ot kipipálni.
Viszont privátban az elmondása szerint vannak még hibák, hisz az MSDD vezérlővel a motoroknak nem kéne sípolni ha állnak.
Lehet hogy RS232-n rá kéne nézni a vezérlőkben mi van beállítva.  

Egyújabbgépépítő

http://www.machsupport.com/comparison.php" TARGET=_fnew>Csendben készül a jövő!

Motoros

A 4. kapcsolót áttolja pár másodpercig aztán visszakapcsol akkor az autotuning hozzáhúzza a motorhoz a vezérlőt és abbahagyja a sipolást.
Az RS232-s macerát Rychinek nem ajánlom...különben is felesleges.

000000000

Feltételeztem róla hogy az auto tuningot már megcsinálta.  

ze2b3wr3r

Köszönöm az eddigi segítségeteket. A Mach3 újratelepítésével megszűnt a motorok sípolása. És végre működik a gép. Ami még problémaként áll fenn az a fűtőszál sípolása ahogy állítom a hőmérsékletet vagy ha a hab anyagba ér bele. Mondjuk ez lehet, hogy hülye kérdés lesz de az nem lehetséges, hogy ugye nem árnyékolt kábellel van megcsinálva az összekötések.? Nem lehet hogy valami zavar keletkezik? Mert van mikor teljesen elhalkul a sípoló hang de van mikor meg nagyon felerősödik.

k439jucz4

Sziasztok!

Adott egy PWM átalakító, amit frekiváltóval tökéletesen tudok használni. Most egy olyan ac vezérlővel szeretném összehozni, amiben lehet váltogatni a step-dir és az analóg fordulatszám szabályozást.
A problémám az lenne, hogy a vezérlő ebben az üzemmódban a forgásirányt a bejövő feszültség (+-10V) előjeléből választja ki, de a polaritást az átalakítóban (Sir-nyeteg féle) )nem tudom megfordítani... Van valakinek ötlete, ezt hogy lehetne megvalósítani? Vagy létezik olyan pwm átalakító, aminél a forgásirányváltás polaritásváltással valósul meg?

000000000

Szia !
Nekem van ilyenem,tud polaritást is és pwm et is változtatni,a THC-val együtt vettem, de nekem mégsem kell.

4u88hx8j6

Beraknál egy mágneskapcsolót ami behúzott állapotba megcseréli a polaritást?

000000000

az miért van hogy a mach3 rákötöttem a kézi kereket és nem tudom mozgatni a tengelyeket a bekötés szerintem jó lehet mert a diagnosztika fülnél jelez valamit mikor mozgatom de hiába kapcsolgattam a módokat nem jó

000000000