Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szia! A Linuxcnc-vel nem tudok majd, két mpg-t egyszerre használni?
A Mach-l működik egyszerre x-z!

x4rhew5r3

De igen, tudsz.

a86ifm7g5

Valami nem világos. Ha az LPT1 porton az összes bemeneti pin használom, akkor az MPG bemenetet hogyan kell definiálni? Fizikailag bele kell tenni egy LPT2 kártyát a gépbe és ott definiálni két pin-t a MPG-hez?

besirkyjh

Szia Zolibá

Elöbb nézd meg hogy az eddig elhasznált 5 bemenetböl hány felesleges és hátha kerül 2 ahova az MPG mehet :)
A válasz pedig : igen az LPT 2 ad még szabad pineket hozzá .

2jx6cp7v3

Szia.
Nálam Linux alatt lpt2-n (szervó enkóderből berhelt MPG-vel még nem volt ilyen gondom)
Ha ki is marad pár impulzus, az MPG és a program között veszik el.(de ahhoz nagyon rángatnom kell, és egydül csak gyors-módban lehet kiejteni a ritmusból,az meg nagyon nem érdekel, ha pozícionálok, ugysem 3000mm/min el fogok a munkadarab közelében száguldozni) Amit az emc2 kiad a stepper-vezérlőknek, az hiánytalanul megvan.Vagyis annyit számol amenyit léptet. Amikor megépítettem, nagyon sokat tekergettem pontosan ezeket a dolgokat tesztelve, de bátran kijelenthetem(vagy csak szerencsés vagyok) Hogy  akár lassan, akár mint egy ideg-beteg oda -vissza rángatva, a léptetőmotoros gépem még nem tévesztett. Én viszont már sok marót törtem figyelmetlenségből MPG vel. :)

a86ifm7g5

Értem, köszönöm a választ! No de mivel már elkészült a dedikált PC, nem bontom, meg, annyira nem létfeltétel. Olvastam a gépkönyvben, hogy akár USB-n keresztül is lehet használni az MPG-et. Ezt hogyan lehet használni? Például USB-s joystickkal.

s7manbs8

Ötlet: Olyan kézi tekerőt kell csinálni, ami eleve csak gyorsulásos korlátolt jelet ad ki ... és a Mach akkor nincs leszop@tva. :)

000000000

elméletileg kap mondjuk azt nem értem hogy miért van hogy 5v a táp (nokia töltö eröl megy a irc is)de amit mérek az 15-16v  

meg ha kikapcsolom a tápot nem is villog a led a diagnosztikába  

000000000

így sem akarja az igazat olyan számításba jöhet  

hogy a mach3 nem eredeti vagy hiányos vagy csak engem nem szeret  

000000000

Látod, ráéreztem,
Az nem 5 volt. Pláne, nem stabil 5 volt.
Ez, bizony stabilizált 5 voltot igényel.
Ezt megoldod, és minden ok lesz.

000000000

Egy használt PC tápjának 5 voltja is megfelelő.
Vagy a PC –d 5 voltja.  

A Mach3 ha haragszik, ha nem. Nem ő a hibás. Mint általában. Hanem, a használó.  

000000000

heuréka  

már rendelem is meg a tápot  

http://www.marcalto.hu/sites/default/files/kosz.jpg" border=0>

000000000

köszönöm mindenkinek

000000000

ez a táp jó lehet hozzá