Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Ezt a kütyüt pont üzemi körülmények között használjuk, napi 12 órában. A vezeték nélküli részét ilyen szempontból is lepróbáltam. Lenyomott gombbal lekapcsoltuk a kézi vezérlőt, vagy kimentünk vele az épületből jó messze. Amint megszűnt az összeköttetés, a gép rögtön megállt.

cxmcdtrx

No meg erre valók a tengely határoló kapcsolók is :-)

000000000

És arra nem gondolsz hogy ha fent van a gépen az anyag és az felé száguld ?  
Ilyenkor hol van a végálláskapcsoló ?  

bznc93pf5

nekem is ilyen van és tökéletesen működik!!

bznc93pf5

még jó hogy az anyag felé száguld, az lenne baj ha a másik irányba menne, akkor hogyan kezdene dolgozni??

cxmcdtrx

Igen, tisztában vagyok azzal, amit írsz. Ezért írtam, hogy direkt tesztelve kommunikáció kimaradásra. Nincs kommunikáció, nincs mozgás. Ennyi.
Egy hungarocell vágóval azért olyan nagy kárt nem tudok tenni semmiben :-)
Maximum a lehető legrosszabb eset, hogy elszabom a drótot. Esetleg leveri a hungarocell táblát az asztalról. Csak a lábamra ne essen :-)

cxmcdtrx

Hogy a témánál maradjunk:
Szerintem ennyi pénzből házilag sem lehet jobbat kihozni, mellesleg a formavilág is rendben van, MACH3 plugin rendben van, ahol felmerülhet a zavar, oda pedig van ugyanebből az LCD kijelzős kézi kütyüből vezetékes kivitel.

Az N305 unifying vevőt használ, szerintem a logitech nem ma kezdte ezt csinálni. Ami kis negatívumot találtam a num-padnál: ha sokáig nem piszkálom, akkor ugye standby-ba vált, és az első gomblenyomás után (azaz ha nyomva tartom mondjuk az X+ irányt) kb. 0,4-0,5 másodperccel később indul meg a tengely. A megállás viszont mindig azonnal történik a gomb elengedésére.

000000000

Látom vicces kedvedben vagy.
Hozd el azt a kütyüt aztán SDR-en megnézzük milyen Frekvencián megy és megnézzük mit csinál ha szignálgenerátoron egy 0.5 wattos RF teljesítménnyel megy egy kis fehér zaj a modulációba.

cxmcdtrx

Nem azt mondtam, hogy nem lehet megölni sem, mert ez aztán annyira ipari és üzembiztos. Itt hobby / egyedi készítésű gépekről beszélgetünk, ahol bizony sok a kompromisszum.
Maradjunk annyiban, hogy ez ár-érték arányban a hobby / házi kategóriában megfelel. Legalábbis nekem tökéletesen megfelel. Szerintem ne kezdjünk értelmetlen vitába. Nem azért vagyunk itt.
Béke!

cxmcdtrx

Itt egy kép a kütyü plugin-járól:
http://kepfeltoltes.hu/130529/plugin_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

cxmcdtrx

Egy kicsit egyszerűbb, vezetékes tekerencs:
http://kepfeltoltes.hu/130529/usb_mpg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Ok !  
Én meg pont ezt próbálom ecsetelni hogy nem mindenik habot vág és nem csak hobbi léptecs hajtásokkal mozgatja a gépét.
Például az iparból már levetett hajtások sokkal nagyobb spektrumban kiütik az étert és nem tudhatod milyen zavarokat tehetnek még egy digitális rádiós adatátvitelbe is.
Már egyszer kiveséztem mi a hobbi és a profi közötti különbség.
Röviden: hobbi = no szponzorálás,  profi = szponzorált  
Tehát attól hogy ez valakinek csak a hobbija attól űzheti vérprofikat megszégyenítő módon.
Tetszik érteni ?  [#vigyor2]

cxmcdtrx

Tetszek érteni, persze. én is használom mindegyik végletet. A habvágó Step-dir + léptecs, Magi féle hobby vezérlővel, de akadt dolgom heidenhain cuccal, illetve a tervben levő gépem yaskawa AC servo meghajtású lesz. Egy komolyabb frekiváltó + nagyobb motor párosítással a motort a magasabb frekvencia tartományban (felharmonikusok) nem akármilyen "elektromágneses fegyverként" lehet használni...

cxmcdtrx

és akkor egy plazma vágásról, vagy hegesztésről még nem is beszéltünk...

bznc93pf5

az a lényeg hogy tökéletesen működik !!
perszer felmerülhet az hogy mi lenne ha ez, vagy az lenne de ki a bánatot érdekli hogy mi lenne akkor ha ez lenne meg az lenne, az a lényeg hogy jó és kész,  
ennyi,