Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

A jog mod folyamatos vagy step állásban van (Tab-al elöhivhato ) ?

cxmcdtrx

Ha tab-bal előhívom a panelt, ott folyamatos jog van kiválasztva. A fő probléma az, hogy amint kiadom a g0 x100 vagy bármely más parancsot, az UC100-on azonnal kialszik a kék led, és nincs tovább, fel sem villan az újbóli jog gomb lenyomásra.

cxmcdtrx

Amíg újra nem indítom a Mach3-at, nem csinál semmit

cxmcdtrx

Megnéztem a PC-t, a CPU 3.20 GHz.
Ha jól emlékszem, a windowst az ajánlott, "Standard PC" módban telepítettem.

cxmcdtrx

A kernel Speed-et jelenleg 25K-ra visszatettem, de nyilván nem ez a probléma. Próbáltam mindegyik verziót, 25-től 100K-ig

kr97pwss2

Melyik Mach3-as és UC100-as programverziót használod? Ja és tudsz egy xml-t küldeni az Emailemre. Megvizsgálnám a problémádat.

cxmcdtrx

Szia Balázs!

Az UC100 plugin a legutolsó, tegnap töltöttem le a V2.124-et.
A Mach3 Configure Plugins fülnél a következő infókat találtam:

http://kepfeltoltes.hu/130602/uc100_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Mit kell még esetleg küldenem?

Köszi!

besirkyjh

Ok .

Azt irod hogy az alaplapi LPT porttal is ezt csinálja .Akkor nem hiszem hogy az UC100 lenne a ludas .
A Mach3 egy régebbi verziojával probáltad már ? Pl a kedvencem a 2.63-al ?

cxmcdtrx

Mach3:   Version R3.043.066

cxmcdtrx

Újra lepróbáltam az alaplapi portot az UC100 helyett, ott a hiba nem jelentkezik.
Pl. a következő egyszerű sorra szépen megindul mindegyik DRO, illetve a breakout kártya kimenetei is szépen világítanak mindegyik tengelyhez, tehát tolja a step/dir jeleket.
G0 X100 Y200 Z300 A400 B500

cxmcdtrx

Ilyenkor mind az 5 tengelykimenet aktív, és megy a jog mode is. A kiadott kód lefutása után is mnden ok, ismét megy a jog.

cxmcdtrx

Megprbálom, hogy a breakout kártya külső tápról menjen, ne USB-ről, és rákötöm így az UC100-at

cxmcdtrx

Nem ok. Amint kiadom az előbbi G0 X100 Y200... egyből megáll. UC100 kék led kialszik, jog sem megy, illetve a billentyűk lenyomására a DRO érték sem változik.

kr97pwss2

Ezzel a Mach3-as verzióval szoktam én is mostanában tesztelni. Esetleg próbáld meg a V1.121-es Plugin verzióval. Ja és az XML-ed kellene, hogy tudjam a Te beállításaiddal tesztelni. Mert lehet, hogy ott valami beállítási paraméter csinálja a problémát.

cxmcdtrx

LPT-re visszadugva minden megy szépen... :-(