Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

A kiskínai barátunktól vett breakouthoz volt,
Papa Fabio névre van a licensz :-)

adamant

Szóval crakelt :)  
inkább kéne egy eredeti licenc mert így sokra nem fogsz menni...
Kezdésnél én is bele estem ebbe a hibába ;)

000000000

Néha egy jó védelem kitalálásával, megírásával "többet" görcsöl az ember, mint a főprogrammal. [#nevetes1]

cxmcdtrx

Igen, az szép és jó lenne, de addig, amíg nem áll össze a gép, addig nem a licensz lesz a fö problémám. :-)

besirkyjh

Sziasztok  

Olyannal találkozott már valaki hogy egy vezérlö csak bizonyos Kernel frekivel hajlando müködni ?
Sem 25 sem 45 sem 100 Khz-el nem megy , illetve nagyobb sebességnél nem pozicionál vissza "0" pontra de a melot szépen meg csinálja .Tegnap bele trafáltam egy ilyenbe , meg izzadtam mire rá jöttem mi a gond .60 és 65 Khz-en tökéletesen müködik .Ebben nekem az a furcsa hogy kisebb frekivel nem megy pontosan .

cxmcdtrx

Esetleg kábel árnyékolási probléma nem lehet?

besirkyjh

Nem .

Már megoldodott a kernel emelésével .
Pontos volt de csak kb 3000mm/min sebességig és fölötte nem , de nagyon szépen folyamatosan ment , a hangjábol semmi nem derült ki .
Inkább csak mint hiba lehetöséget irtam , hátha valaki belenyul egy ilyenbe .Ne keljen már kinlodnia :)

cxmcdtrx

Hatalmas köszi Kulcsár Zoltánnak a mach3-as problémám megoldásáért!

[#worship]       [#integet2]
[#taps]

a86ifm7g5

Mi lehet az oka?

Tapasztalt dolog: Ha a TAB-al belépek a léptetés fajtáját és a léptetést beállító ablakba, akkor ott gyakorlatilag nem tudom kiválasztani, hogy melyik lépésmódot, és hogy melyik step felbontást használom. Csak a Cont. engedi, illetve erre ugrik azonnal vissza. (Még nincs meg a MODBUS Com portra kapcsolódó kézi kerekem, de már beállítottam azt. Ha mindent visszaállítok, akkor sem tudom a TAB ablakban kiválasztani sem a step léptetést, sem pedig a módot.

a86ifm7g5

Közben rájöttem. Mivel a MODBUS be van állítva, ezért ezek a funkciók nem működnek. Miután minden eredeti állapotába visszaállítottam és újra indítottam a Mach3-at, rögtön lehet minden funkciót használni. Tehát vagy MODBUS, vagy TAB funkció.

zotykó

Hello Csak nem lett jó ez a Mach3. Írtam neked mail-t.
A Ghost-os megoldásról majd tudsz írni? Hogy legközelebb ne kelljen annyit szenvedni vele.
Kössz

svejk

A válaszom visszapattan a címedről, ezért ide írom:

"A szükséges drivereket megtalálod az install  könyvtárban a gyökérben
semmi trükk, normál telepítés, 45 perc az ideje.

Melyik gép ez pontosan, megnézem van-e hozzá mentésem."

zotykó

Ez van nekem pontosan:
SFF ház (irodai gép lévén rendkívül halk)
P4 2,8 GHz
1 GB RAM (4x256 DDR2)
40 GB Sata HDD
Slim DVD-ROM
XP-Home matrica
alaplapi video: i945G 224 MB
párhuzamos port
soros port
6+2 USB
LAN
Sound
1-1 db alacsony profilú PCI és PCI-expres port
tartozékok:
angol billentyű, egér, tápkábel
Köszi szépen előre is.

svejk

Típus nélkül hirdettem?

svejk

Gyanítom GX620 lesz, de ugyan olvasd már le a bal első sarkán levő feliratot.