Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Végülis a Mach3 offset képernyőjét használtam, de jó tudni ezt a módszert is  amit javasoltál, köszi!
A G54 jelzi az aktuális munkadarab- koordinátarendszert.
Odapozicionáltam MDI képernyőn G0 paranccsal ahová akartam az új koordinátarendszer-középpontot. Az offset képernyőn megnyomtam a G55 gombot és lenulláztam a tengelyeket (tőle jobbra).  
Fájl betöltése és végrehajtása után vissza itt a nullpontba és átváltottam G54-re a gomb megnyomásával. Az MDI képernyőn pozícionáltam a következő középpontra és így tovább. A második lépéstől már nem kellett a fájlt sem betölteni.. hiszen nem volt benne a koordinátarendszerre vonatkozó eltolási érték.

2dbfy8y

Az se rossz megoldás!
De így egyszerűbb, és még hozzá se kell nyúlni.
Én szeretem használni ezt a módszert, jól működik nálam!
És ha még könnyíteni akarsz akkor a g52 eltolás után a progit meghívhatod alprogramból is!
Akkor nem kell döbször be copy-znod a megmunkálást!

v2vhwz32z

A Géza féle progi is jól jöhet, de ha jól sejtem akkor az szabályos mátrix alakban elhelyezkedő középpontok esetén jó igazából.
Nagyon köszönöm a tippeket Neked is, Ferinek is.

he2w644

Radius to end of arc differs from radius to start.Valaki tudja, hogy ez mit jelent ? Néha nem jeleníti meg a rajzot a mach3 és ezt írja ki a programkódra.  

000000000

Köszönöm szépen!

xfg6v697j

G2/G3 esetén lehet ez a hibaüzenet.
A kezdeti sugár eltér a záró sugártól ív esetén.
Nem jó végpontot adtál meg szeritnem.
Ha nem rajzolja ki,akkor nem is hajtja végre.

HJózsi

Újszerűen néznek ki : http://www.machsupport.com/" TARGET=_fnew>www.machsupport.com ...

HJózsi

"Today, Artsoft is the CNC software division of Newfangled Solutions." azaz Artsoft ma a  Newfangled Solutions CNC szoftver részlege ...

KoLa

Időben eladták![#hehe]

s2k5ycubj

És ahogy elnézem talán nemsokára lesz mach4 topik is.

s2k5ycubj

Remélem a menetvágást végre jól megcsinálják esztergára.

s2k5ycubj

Most néztem a tervek szerint 200$ lesz az ára a 3-as 175$ ára után ez nem is tűnik soknak. Rengeteg újítás van benne.

9pk59nuy

Ne má! Mi a bajod a menetvágással az M3-ban?
Külső, belső, balos, jobbos, több bekezdésű, kúpos... Amit csak akarsz!

000000000

Ha az Alpha és Beta verziókkal minden rendben lesz, szeptember elejére ígértek megvásárolható  Mach4-et.

svejk

Össze tudná valaki foglalni magyarul pár mondatban mivel fog többet tudni a MACH4?
Vagy legalább is mik az ígéretek?