Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Én teszteltem már régebben, és a főorsó fordulatszámot biztos, hogy állította, és az jól működött.

svejk

Igen, azt én is próbáltam egyszer, de most hallottam, hogy az X szánt állítólag nem tudja folyamatosan gyorsítani ahogy növekszik a fordulatszám.  
(ugye G95-el mm/fordulat előtolásban vagyunk.)

kr97pwss2

Pontosabban csak sugár irányban próbáltam fix előtolással, és akkor emelte meg a fordulatszámot ahogy a középpont felé haladt a kés.

kr97pwss2

De valamit nem értek. Ha az előtolásod fix, akkor a fordulatszámot kell hozzá változtatni. Ha a fordulatszámod fix, akkor kellene az előtolást, de Te mind a kettőt akarod egyszerre változtatni?

a86ifm7g5

Helló!

Egy ilyen MPG-t szeretnék venni az ebay-en.  

Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel az eszközzel kapcsolatban?

http://www.ebay.com/itm/300853857634?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649" TARGET=_fnew>MODBUS MPG

wcsxp0uxa

Egyik a fogás "mélységét" adja , a másik pedig a forgácsolás sebességét.
Ha csak az egyiket változtatod a másik nem tartja az értékét.

kr97pwss2

Ott a pont, én csak egy tengely menti mozgásra koncentráltam.

svejk

Egy, a Z tengely mozog, illetve a főorsó forog.
Oldalazás, a kés a külső átmérőtől anyag forgástengely felé halad.
ha a Z azonos sebességgel halad befelé és a főorsó egyre gyorsabban forog, akkor bizonyos határok közt kialakul az állandó vágósebesség, de a növekvő fordulattal a forgácskeresztmetszet csökken.
Ezért kell a növekvő fordulattal a Z tengelynek is egyre gyorsabban haladnia, azaz tartania kella mm/főorsó fordulat mértéket, amit a G95-el bekapcsoltunk.

#10528-ra a válasz:
Igen minda kettőt, ekkor lesz állandó a vágósebesség és állandó a leválasztot forgácskeresztmetszet.

x4rhew5r3

Most tényleg nem értem. Nem kavarod a tengelyeket? Nem az X-et akartad írni?

svejk

Mea culpa, persze hogy X tengely... [#falbav][#falbav]

x4rhew5r3

Én meg a Z-ből asszociáltam, hogy marógépen akarsz esztergálni:)
Mindig megfogadom, hogy végig kell olvasni....

svejk

A linuxosoknak működik, http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1317996921" TARGET=_fnew>lásd #2270-es hozzászólás.

9pk59nuy

Szerintem meg előnyös, ha a kis átmérőn már kisebb az előtolás a fordulathoz viszonyítva. Így a 2mm-es pucnit is rendesen leforgácsolja nem elgáncsolja...

a86ifm7g5

Mi a véleményetek, ehhez nem kell külön driver, ugye? Ha jól hámoztam ki a dolgot, akkor az USB a tápellátás miatt kel, az RS232 pedig a MODBUS szabvány, azaz a kommunikáció a Mach3-al. Egyébként a Mach3-ban van is ilyen beállítás, a Port and Pin fülön, hogy "ModBus Input Output Suppport"

http://www.ebay.com/itm/300853857634?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649" TARGET=_fnew>MODBUS MPG PENDANT

zotykó

Hello

Újra telepítettem a Mach3-at és megint minden rendben.[#eljen]
Kössz az ötletet.