Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

yy2yggmv7

Találkoztam egy problémával Mach3-ban ha valakinek volt már ilyen megköszönném ha megosztaná a megoldást.
Tönkrement egy kb 1 éves alaplapom ezért szereztem egy Lenovo ThinkCentre A52- est.
Minden működik tökéletesen a Mach3-ban kivéve a "Végrehajtás innét" vagy angolul Run From Here funkció.A beállításokat összehasonlítottam a Notebook-omban lévőkkel (aminél ez a funkció működik)minden egyezik és mégsem működik .

zotykó

Át csattogok a műhelybe és megnézem.

zotykó

Megnézem g ép típusát. GX620
A drivereket és a mach3 progit megtaláltam rajta. :-)
Csináltam egy rendszer visszaállítást 2012 márciusra.
A Mach-ot is újra telepítettem és a hiba még mindig fenn áll sajnos. Arra gondoltam, hogy lehet ki kellene takarítani a gép belsejét, mert tele lehet porral. Az okozhat ilyen problémát szerintetek? Eléggé meleg levegőt fúj ki hátul pedig a műhelyben aránylag hideg van mert pince. Vagy ne szórakozzak és húzzam újra a gépet és kész.
Ha az újra húzás nem segít. Akkor van más megoldás a gép összekapcsolására a számítógéppel? Jó lenne a párhuzamos portot kihagyni. Olvastam már futólag az USB-s megoldásról de semmi konkrétat nem tudok róla. Erről tudtok infót adni nekem? Milyen az kitől lehet venni esetleg csinálni? Jó-e az? stb.
Kössz.

svejk

Én is ilyen gépet használok.
Igaz mostanság javarészt csak http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1341852889" TARGET=_fnew>Polgárdi Balázs féle UC100-as USB átalakítóval.
Huszonegykétezer forint az ára.

uzahitefr

sziasztok kis problémám lenne a Mach 3 al . G41 G42 utasiitásoknál a gép rángatózni kezd a hajtások letiltanak . gyengélkedne a pc?

uzahitefr

A gép 2.4 ghz pentium 4 1 g memoriával. A driver test szépen fut rajta.

zotykó

Hasonló az én bajom is. Azt figyeltem meg, ha a G kód elején szeret így ugrálni a motor. A G kód eleje meg ilyen:  
( T1 : 0.6 )
( T2 : 2.0 )
G21 G90 G91.1 G64 G40
G0 Z1.0
Amikor a Z lemegy 1mm-re ezalatt kétszer háromszor megáll a jel a step kimeneten és újra lesz. Ettől a motorom kisiklik és nem tudja tovább forgetni az orsót.
Ha másik programmal generálok mondjuk egy nyák gravír és fúró file-t, akkor az nem csinálja ezt. Igaz abban nincs is ez a pár sor az elején mint amit előbb beszúrtam.  
Nem tudom. Lehet nem jól állítottam be a Post Processort? Pedig Mach3-ra teszem mindig.
Azt is megfigyeltem, ha bele szerkesztek a G-kódba, akkor alapból UTF8 karakter készlettel akarja elmenteni a jegyzettömb. Úgy nem jó, mert a Mach3 egyből hibát ír, hogy nem megfelelő  karaktert tartalmaz. Pedig az ablakban semmi idegen karakter nincs. Ha ANSI kóddal mentem, akkor ezt nem csinálja.  
Gondoltam le írom hátha össze függ.

zotykó

Tegnap este végig olvastam azt a topicot, és tetszik a dolog. Láttam Plgár Balázs oldalán az ehhez tartozó leírást PDF-ben. Sajnos Angolul. Nem tudsz egy részletes leírást Magyar nyelven?

Kipucoltam a gépemet gondoltam hátha túl melegszik és azért nem jó az LPT, de nem mert szép tiszta a belseje. Ez a hiba meg nem tágít. Azért nem telepítettem újra a gépet, mert vannak olyan G-kódjaim, amikkel sosem akad ki a motor. Tehát lehet nem a géppel van a baj, hanem a G-kódot generáló programmal??? A franc se tudja. Most már kezdek ettől kész lenni. Mondjuk azt még megpróbálhatom, hogy a laptopomat ráteszem és azzal megnézem mit csinál.
Este megmondom mi lett azzal.

zotykó

Úgy néz ki, hogy megoldódott a problémám. A laptopom amire a tartalék Mach3-at telepítettem, rá dugtam a gépre és a beállításpkat is bele másoltam. Ott lesújtó volt ez a probléma. Sokkal rosszabb volt mint a GX620-nál.
Mivel a laptop 2GHz-es, ezért egyből a gép igényre gondoltam. Elkezdtem nézegetni a beállításokat és észrevettem, hogy a kernell freki 100KHz-en volt. Fogalmam sincs mikor állíthattam azt be. Vissza vettem 35KHz-re és gyönyörűen ment minden.
Na akkor a GX620 gépben is vissza vettem a frekit 35KHz-re és az is jó lett.  Nem értem mikor bénáztam át 100KHz-re. Mindegy. Most már csak abban bízok, hogy később sem jön elő ez a gond.
Kössz az eddigi infókat. :-)

000000000

Sziasztok,
a LasyCm Pro több pontot tud, mint a sima, vagy miben Pro?

a86ifm7g5

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet "végtelenített programot készíteni?  

Amit szeretnék: X;Y;Z tengelyeket, illetve a tengelyekhez tartozó szánokat végállástól végállásig járatni folyamatosan, egyszerre. A koordinátákat beírom egy textbe, az addig rendben van, csak azt nem tudom, hogy ha a végére ér a program, mi a "varázsszó", hogy újra kezdje a programot?

Köszönöm a segítséget!

horcsab

A program végére írd be M47. Mindenéppen vedd ki az M30-at.

a86ifm7g5

Köszönöm szépen a segítséget!

svejk

Vagy M98-M99 kódok.
http://reliefproduct.com/pdf/016.pdf" TARGET=_fnew>ekkor megadhatod azt is hányszor menjen végig.

000000000

Külső nyomógombbal szeretnék egy maró programot, újra, és újra, és ….és …. indítani.
Hogyan tudom ezt konkrétan, megvalósítani?
Esetleg, ha valaki használ már ilyet. Az xml jét is átküldhetné.
Köszönöm, ha segítesz.