Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Az Örs Vezéren.

KoLa

Ha Neked megfelel a tali előtt, pénteken létrejöhetne egy 'kis tali'! a műhelyedben, aznapra adj időpontot! és ott leszek![#wave]

svejk

Basszus, akkor mi már találkoztunk, egyszer megkértelek egy kis csomag átadására is. :))[#wave]

9pk59nuy

Van 4 cnc eszterga. Mindegyik tanulmányozható, és érdemes is mert mindegyik más más felépítésű.
Vannak gyári gépek is, amikről lehet koppintani.

9pk59nuy

Én meg a pc-vel vágom a menetet...

KoLa

Tetszik nagyon!akkor küldj egy pontos címet(gps-nek) és időpontot!

9pk59nuy

Akit a menetvágás érdekel az küldjön egy emilt. Az időpontot megbeszéljük.

000000000

Igen, kalapácsot.
Én tudom, hogy meddig terjednek a korlátaim.

Sz.József

Írtam mélt...

a86ifm7g5

Helló.

Volna néhány kérdésem:

1. A mach3-nak ugye van Linux-os verziója?

2. Windows platformon futó programokkal el van készítve a munkadarab, (Corel X3) és a hozzá tartozó szerszám pálya (Aspire)és a szöveges G-kód. Ezt a *.txt G-kódot közvetlenül be lehet tölteni a Linux rendszeren futó mach3-ba?

D.Laci

1. Nincs. Mach3 az csak Windowsos
Linuxon a LinuxCNC érhető el.

a86ifm7g5

Értem.

A PC-be kell e valami speciális hardver, ha linux rendszeren szeretnék CNC gépet vezérelni. (Magyarul: a jelenlegi LPT port használható e?) Mi annak a szoftvernek a neve, ami linux alatt használható a CNC géphez? (LinuxCNC EMC? ha jól tippelek)

D.Laci

LPT port használható
LinuxCNC

Ha Winen oldod meg a rajzolást, szerszámpályát akkor miért nem jó a Mach3?

a86ifm7g5

Igazából jó, persze a win megoldás, csak a megbízhatóság miatt gondoltam a linux-ra. Gondolom a linux kevésbé csinál "őrültségeket"  

Tehát a meglévő LPT port-os rendszer (STEP-DIR) egy az egyben használható a LinuxCNC rendszeren. (EMC2 program?) Gondolom a programon belül kell konfigolni a STEP és DIR portokat. No majd remélem a találkozón tudok erről beszélgetni valakivel.

Köszönöm!

lari

EMC2 a régi neve, jelenleg LinuxCNC.