Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

guliver83

Billentyűzettel tudod indítani. Csak rá kell tanítani. Vagy egy ilyen http://guliverelektronika.freewb.hu/feltolt/galeria/20130331105158_dscf3360.jpg" TARGET=_fnew>USB

kr97pwss2

A Mach3-ban a Config/System Hotkeys menüpontban a Trigger#1 -hez írj 1000-et. Majd a Port/Pin beállításoknál az Input Signal fülön az OEM Trig #1 sorban állítsd be, hogy melyik bemenetre kötötted a nyomógombot.

000000000

Köszönöm a segítségedet!

000000000

Köszönöm a leírást. Így már menni fog könnyen.  

Ez, a te USB átalakítóddal is működik?

kr97pwss2

Igen azzal is működik

nffab2gnr

A nóniusz  vésése kész.A számokat mivel írjam fel?[#vigyor4][#help]

ANTAL GÁBOR

Hozzájutottam 4 ipari léptető vezérlőhöz ( olasz 80V 8A ).De a manuáljában azt írják hogy a Dir nek 50us al kell megelőzni a a stepet. Tudom én ezt az értéket a Mach3 ban állítani ?  ( elvileg kellene lennie egy "dir pre change"  nek valahol

svejk

Motortuning, jobb alsó sarok, a Cancel gomb mellett.
Az újabb verziókban Dir Pulse a neve és csak 15 us-ot enged a kernel frekitől függetlenül.
Régebbi verzióknál 25-ig engedte.

000000000

Sziasztok valaki kísérletezett már a CV (constant velocity) mód beállításával, pl. mi az a "CV Dist Tolerance" érték (unit-ban?), stb illetve még az a kérdésem, hogy ez a LinuxCNC-ben is paraméterezhető? Mert ott is folyton nagyon lelassít, a sok kis egyenesre tördelt marópályán.
Előre is köszi a segítséget!

v2vhwz32z

Srácok! Biztos lerágott csont amit kérdezek..
Röstellem is, hogy kérdezek, de nem akarnék most kísérletezni, elcseszném a megkezdett munkát.

Az aktuális koordinátarendszerben, nagyobb munkaterületen szeretnék felvenni egymás után ideiglenesen 8 másik koordinátarendszert.
Egy -egy AC-vel generált logómarás erejéig, tudom a legjobb lenne megcsinálni az aspire-ben a logókat is..

Ahogy olvastam a Mach leírásában, az Offset képernyőn az új origóban a megfelelő tengelyek melletti Touch gombbal feltudom venni az új koordinátarendszert.
De hogy tudok visszaállni az eredeti koordinátarendszerbe? Az ideiglenes koordinátarendszereket törölhetem is, nincs szükség rájuk tovább.

v2vhwz32z

Kicsit részletezve a probléma: ugyanazt a logót akarom tenni 8 különböző részére a munkaterületemnek. Ahogy nézelődök a neten, illetve a Mach leírását, azt látom, hogy a fájlba G54-et írva is beírhatnám az eltolást. Ezt javítva újra elmentve futtatva mehetne is a dolog, hiszen ez az eltolás gondolom csak addig él, amíg az adott betöltött fájl fut, ugye?

Rabb Ferenc

v2vhwz32z

Köszi szépen a segítséget, Feri! Géza bátyánk emlékére...
Rég beszéltünk már, szoktam Rád gondolni![#worship][#wave]

2dbfy8y

Erre a legegyszerűbb!
Felveszel egy állandó nullpontot a g54-re pl!
Onnan beírod a kívánt következő nullpontot pl: G52 x20 y10 ( vagyis a g54-edhez képest x-ben 20 Y-ban 10-re lesz az új nullpontod, és utána jöhet a logó megmunkálása) Utána Lényeg írd be mindig G52 X0 Y0 Mert akkor nem fog törlődni, utána jöhet ismét az eltolás  G52 kívánt értékkel, és így tovább! Én ezt használom mindenél, pl ha egy képhez szeretnék egy szöveget! Vagy a szöveghez akarom hozzáigazítani a képet.

kr97pwss2

Ha a "constant velocity" mód van kiválasztva a General Config menüpontban, akkor a sarkoknál a mozgásokat lekerekítve hajtja végre (nem lassít le, és a beállított gyorsítástól függ a lekerekítés mértéke) Ha viszont be van állítva "CV Dist Tolerance" értéke és engedélyezve is van, akkor a lekerekítésnél figyelembe veszi ezt az értéket és addig lassítja a tengelyeket a sarkoknál, hogy a kerekítéskor az eltérés ettől az értéktől ne legyen nagyobb. Azaz a lekerekítéskor a hiba maximum nagyságát lehet megadni vele.