Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Mármint a Mach2-höz képest.

svejk

Vajon egy PCI-os LPT porttal próbálva változhat a tesztek eredménye?
Vagy ez "magasabb" szinten dől el?

hostya

Hűű de jó kérdés... [#worship]
Éppen ezt akartam kérdezni.[#wave]

000000000

Nem hiszem hogy bármit is segítene a helyzeten, hogy egy külön kártyát teszel bele az LPT portnak.
Általában a Mach driver test rossz ez a PCI LPT kártya kb annyit ér mint halottnak a hónalj puszi.  [#papakacsint]
Ilyenkor marad az USB mozgásvezérlő.

000000000

Nem tudom, hogy van-e köze.
nekem még ennyi memóriám soha nem volt.
csak arra gondoltam, ha van 1-2 giga fizikai memória, felesleges neki lemezre írni és onnan olvasgatni, Az egész úgy ahogy van, elfér az operatív tárban.
Tapasztalatom persze nincsen, csak tipp.

hostya

De ha valakinek nem elég az alaplapi LPT1, mert több ki/be- menetre van szüksége, és ezért jó lenne egy LPT2 is...
Akkor is az a véleményed hogy a PCI-os LPT2 az felejtős?

svejk

Az XP  általában 64-96MB minimum memóriát kér a telepítéshez.
128MB mellett nagyon nyögvenyelősen, 256-al már szépen eldöcög.
256-ról 512-re upgradelve elég észrevehető a változás, 512-ről 1 GB-ra már kevésbé.
1 GB felett csak speckó alkalmazásoknál, játékoknál van értelme, egyébként 3Gb-ot kezel le max. a 32 bites verzió.

Lehet kipróbálom letiltani, de gyanús, hogy rosszabb lesz.

svejk

Mert Te biztosan tudod, hogy a driverteszt nem foglalkozik az LPT-kiszolgáló résszel?

svejk

Eseteleg lehetne még a Dual-chanel-lel játszani,
Az a baj, hogy én még sehol nem láttam leírva milyen hardver elemek fontosak a mach futásához.

000000000

Egy próbát megérhet.

000000000

1min 45sec a betöltés.
Egyébként pontosítok: Mach3 R2.47 versio van a gépen 2007. 08. 14. a feltelepítés  dátuma.
A beolvasáskor 98% CPU, a megmunkáláskor 84% a CPU.

svejk

Köszönöm a próbát és pontos adatokat! [#worship]

000000000

A Mach driver tesz olyan alaplapon is ment amiben fizikailag nem volt LPT port [#circling]
A Windows-on belül a hardverkezelőben se volt a portok között !  
Kb ennyi köze van a LPT porthoz.
Ez a teszt inkább azt nézi hogy mit tud művelni BUS-okon, milyen elérési, megszakítási sebességgel.
Természetesen a tévedés joga fenntartva ! [#idiota]

besirkyjh

Szia  

Nekem az also véglet van szerintem :)
Már évek ota egy P-III gépem van 800Mhz és 256+128Mb SD ram valami 4Mb video kártyával és semmi más a gépen ( XP SP2 ) ja meg egy Média player ( valami mindig zenél a gépen :) .
Csináltam már vele nagy hosszu G kodokat is (3-400 000 sor ) nem volt vele gond .Ki fogom probálni a Te kododat is .Most 297-298 van rajta de ez szinte hetente változik ( mikor mi marad :)  ) .

besirkyjh

Ja és Mach3 2.63-at használok csak !