Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

guliver83

Van egy ilyen http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/introduction.php?S_ID=91#spec" TARGET=_fnew>alaplapom és össze szeretném rakni egy CNC géphez integrált videokártyával mennie kellene a Mach3-nak? Vagy ne is foglalkozzak vele tegyek bele rögtön egy videokártyát.

svejk

Szerintem csak a gyakorlat fogja eldönteni.
Én eddig javarészt integrált videokártyással dolgoztam. Talán ez az első, ez az AMD-s amiben nem alaplapi van.  

svejk

No, lélek került az AMD-s gépbe.
Ez egy AMD1800+,  
VIA 8366A, Apollo KT266A alaplap 1GB RAM-mal, Geforce4 MX440 AGP-s videókártyával.

Viszont elkövettem azt a balgaságot, hogy egyszerre újraraktam az XP-t, mindjárt szabványos PC módban telepítettem és egy régebbi R2.63-as mach-ot tettem fel.
Most a 3-közül melyik gyógyította meg? [#fejvakaras]

Most 22 másodperc alatt betölti az ominózus 500 ezres sorú G-kódot, amíg tölt addig 100%-on van a proci, de betöltés után visszaesik 1-2%-ra, majd a futtatás közben 22-27% közt mozog a terheltség.

guliver83

Én most telepítettem egy gépet. Intel!
Feltettem a Mach3-at és nem akar menni.
Elindítom a programot, de semmit nem csinál a G kódot be tudom tölteni, de nem lehet elindítani. A billentyűvel egyik irányba sem mozognak a tengelyek. Miért van ez.  

svejk

Elkezdtem a verzió cseréket, annyi már bizonyos, hogy az eb itt lehet elhantolva.

Előző hardverfelállás, XP szabványos PC módban telepítve.

- 3.043.022-es verzió használhatatlan ilyen bazi nagy kódoknál ennél a hardvernél.  

- 3.043.066 talán még rosszabb, itt maga a kód betöltése már 52 másodpercet vett igénybe

- 3.042.029-es verzió már használható, itt a kód betöltése után a proci terhelés 75% körül van.

- R2.63 működik tökéletesen, 22 másodperc alatt betölti a kódot és a proci terhelése 25% körül van.
- R2.48 dettó jól működik a fentebbi adatokkal

A verzió cseréket random többször is elkövettem, szoftvereltávolítás, fizikai mach3 könyvtár törlés után a PC újraindítva, új verzió telepítve, PC újraindítva.

Most visrosszakok egy teljes értékű XP-t normál üzemmódban telepítve, az R2.63-as verzióval.
(egyébként ez a verzió van az én tesztgépemen is, ezzel próbálgattam a piros és kék TB vezérlőket)

Aztán kipróbálom a Polgárdi Balázs USB átalakítójával, csak az a baj itt annak az ára nem fér bele a keretbe. :(

svejk

Béna vagy! :)) [#crazya]
Biztos valami műhiba.
Csak két nap szívás után szabad kérdezni :))

Fel van konfigurálva a mach rendesen?

guliver83

A másik gépre is így telepítettem és ott megy rendesen! Mach3 R2.63 Szabvány PC mód  [#gun]

svejk

Én mindig is hangoztatom, hogy az összes programozót falhoz kellene állítani :))

svejk

A szabványos PC módnak én eddig csak annyi előnyét láttam, hogy hamarabb feltelepszik mint a normál XP.
De most majd kiderül, most telepedik normál módban, még 30 perc van hátra.

guliver83

Én is aszt csinálom :)

guliver83

Na kész lettem az újratelepítéssel! Mindent újra raktam az XP hagyományosan lett telepítve és a Mach3 úgyan úgy lett telepítve mint eddig (szerintem másképp nem is lehet) és tökéletes eddig mindent fut minden ahogy kell!

Lehetséges, hogy a a standard PC mód miatt volt rossz?  

guliver83

Alaplapi videokártyával.

guliver83

És a proci 2%-on megy!

svejk

Visrosszaktam teljes szűz telepítéssel az XP-t normál üzemmódban, R2.63-al szépen megy 25%-os prociterheléssel, nem veszek észre különbséget a szabványos PC telepítéséhez képest.
Temészetesen képernyővédő, energiagazdálkodás letiltva normál üzemmódban is.

se6a9e636

Sziasztok!tudna valaki nekem segíteni abban,hogy TB6560 M-Type-hoz hol találok normális leírást az üzemeléshez?Kezdő vagyok igen csak!