Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zotykó

Na sikerült megoldanom. Az volt a baj, hogy a motor output menüben be volt írva a "B" tengelyhez a 16-os pin és így nem engedte használni a spindle-hez. Hiába volt ki tiltva a "B" tengely és nem is volt engedélyezve. Úgy látszik nem lehet semmit beírni máshova büntetlenül. :-)
Most még azzal játszok, hogy a 85%-os kitöltésnél eléri a motor a max fordulatot és nem a 100%-nál. Módosítok a munkaponton és szerintem jó lesz.

zotykó

Kössz a segítséget.

000000000

A PWM frekvenciával is lehet ilyen esetben játszani.  [#papakacsint]
Mach-nak sok kis buktatója van , de aki nem próbálkozik hanem várja hogy a sült galamb a szájába repüljön az soha semmit nem fog megtanulni.  
Mikor én tanultam a cnc gépkezelést és olyat kérdeztünk amit nem tudott a német oktató nem xarta össze magát.
Csak annyit mondott, hogy Proba.
Nem is arra tanított meg hogy csináld, hanem ha gond van nem a barna macit kell a gatyeszbe tolni.
A problémák azért vannak hogy megoldjuk, de ha meg se próbáljuk akkor már fejben fel is adtuk.
Amit tudok a Mach programról azt tapasztalati utún szedtem össze.
Leültem a gép elé feltettem a programot és ami nem volt egyértelmű azt addig próbáltam amíg rá nem jöttem a működésére.
És az így megszerzett tudás 1000x többet ér mint amit tanítanak.

Béni

Tökéletesen igazad van. [#eljen]

svejk

Fordítva hamarabb el tudnám képzelni, ugyanis nem titok hogy ezen egyszerű áramkör az ideálos 0-10 V feszültség helyett csak 0 - kb. 9,2 V-ot ad ki a kimenetén. Feltéve ha a tápfesz 10V.

svejk

Segítsetek már!
Rosszul emlékszem, hogy a régebbi Mach verzióknál a billentyűzeten az ESC gomb az E-stop-ot működtette?

he2w644

Sziasztok! Túl vagyok egy op. rendszer telepítésen és nem működik a mach3! SP3-mat tettem fel, lehetséges, hogy az a baj ?

guliver83

Szerintem nem, mert nálam is az van fönt és tökéletesen megy nincs vele gond.  
Standard PC módban telepítetted?
Nálam Laptop van így telepítve és jó lett.

svejk

Első Mach3 - AMD 1800+ proci  1 GB RAM találkám.

Ránézésre minden jó, de ha betöltök a File/Load G-code paranccsal egy relief file-t speciel 13MB, 500000 sor, akkor a proci terhelése felmegy 99%-ra.
Még nyugalmi helyzetben van a gép és a Mach3, csak be van töltve a G-kód.
Természetesen így nem lehet használni.
Ha a File/Close G-kód paranccsal kilövöm a G-kódot, akkor visszaesik normál 10% körülire a proci terheltsége.

Kisebb G-kódoknál nincs gond, normálisan működik.

Ötlet???

000000000

AMD processzoros gépen NEM működik a Mach !!!
Ne is vergődj vele tovább!
Az AMD processzorok mindig is mindenféle kacifántos architektúrát tartalmaztak.
Amit az Intel izomból megcsinált az az AMD mindenféle himi humi trükkökkel próbálta összehozni.
Lehet hogy van egy két kivétel , de általában az AMD és Mach az két külön fogalom.
Mellesleg az 1800+ proci jó ha 1200MHz-en fut, tehát már a megjelölés is átverés.

Nemes Mihály

Szia

Én is találkoztam anno ezzel a jelenséggel,  bár én nem használtam a gépet semmire , csak Mach3 futott rajta ,és egy tiszta Xp service pack 1.

Gondok nekem is a nagy mondatszámú programoknál voltak, ilyenkor a proci óra jele kiakadt J!!

Elég sokáig szenvedtem vele , még a végén szereztem egy másik alaplapot ami olyan volt mint az csak másik chipset volt benne !!!  
És a gond elszállt,,,,,,azóta is azt a gépet használom .

svejk

No persze tudom én az írottakat, de sokan esküsznek rá hogy működik.

Már ezerszer megfogadtam, hogy csak úgy vállalok beállítást, hogy én adok PC-t hozzá, a jól bevált DELL vagy HP  gépekből. :(

No majd hétfőn hozok egyet.

svejk

Akkor azt hiszem nem is erőltetem, a driverteszt sem volt valami hű de fényes a 15 us-os jitterével.

Nemes Mihály

Hát igen !!

Egy jó DELL , az Jó DELL! :)

000000000

Azt kell megnézni hogy mi miatt megy fel 99%-ra. Ha a Mach3-foglalja le akkor is más a probléma és ha az svchost neveuezű szolgáltatás akkor is más. Nézd meg melyik fogja foglalni illetve a memória foglalást, ezek után fogunk tudni megoldást ajánlani vagy beazonositani a problémát. A processzor nem lesz gond, AMD-n ugyan olyan frankón megy.