Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Robika37

'Bocs, hogy beleokoskodok ha valaki ilyen vagy hasonló gépet birtokol/üzemeltet illik megfelelő szerszámokat vásárolni hozzá , megfelelő technológiát kidolgozni ekkor nem a legnagyobb probléma  jó magyar szóval a forgács konroll .
Hanem a megfelelő munkaellátottság ill. a gazdaságos üzemeltetés. (+ a mai világban az sem baj ha kifizetik az elkészült munkát)

svejk

De gondolom nem véletlen van az 1"-os kések helye a revolverfejben pontosan 2"-ra kimarva.
Tehát valószínű üzemállapot lehet mindkét állású kés.  
Csak hát nem illik...

Béni

"Ilyen, vagy ezen az EMCO-n dolgozol?"
Ilyenen is dolgoztam 97 márciusáig. Azóta csak marás. (Eszterga ritkán, csak fusi.)

Megfelelő szerszám és technológia esetén a forgács nem probléma. Nagyon kevés olyan eset van, ahol az "SZTK" forgács elkerülhetetlen.

Amennyiben a revolverfej mindkét irányú erőt elviseli (nem mind olyan), akkor csak a szánt emelő erő szól a lefordított kés alkalmazása ellen. Menetvágásnál, keskeny beszúrásoknál ez elhanyagolható.

svejk

Ha nem mondod meg rögtön milyen az az "SZTK" forgács, megiszom az összes sörödet Fehérváron :)

Béni

[#eplus2]
Nyúlós, feltekeredős, ami után monjuk ujjat kell össze- vagy visszavarni.
Tudod, régebben volt az "SZTK", mint intézmény ...

KoLa

folyóforgács!

svejk

Pedig bíztam benne hogy titokban tartod. :)

svejk

Ha már itt vagytok és épp témánál, akkor írhatnátok okosságokat az eszterga topic #22577-re is.

svejk

Ma is említettek egy, azaz két indokot az M3 mellett.
Ha kell fúrni is akkor az irányváltás miatt megnövekszik a ciklusidő, illetve egy 20 kW-os főorsómotor 300-as index tokmánnyal az irányváltások alakalmából kimutatható többlet energia fogyasztást eredményez.

M4 forgáshoz nem létezik lapkás telibe fúró??

svejk

Ehhez kapcsolódóan kérdezek az eszterga topicba is.

Aztán tényleg nyittatok Varsányival egy Mach3 eszterga topicot! :)

5z7aew5x

A revolver fej esetén, ferde ágynál, kevésbé fontos, hogy merre forog és hogy áll a kés.
Többségükben jól tűrik mind a kétirányú erőhatást. Béninek igaza van abban hogy így illik, és forgács szórás nem gond ha jól van kitalálva a technológia. Még egy ami az M4 mellett szól, legalábbis nekem, hogy jobban látom a mikor  normál állásban mérem be a késeket és nem forgácstörővel lefelé.

9pk59nuy

Ha ennyire kifinomult a gyártás nagysorozatú munkadarabnál, akkor balos fúrót alkalmaz a főtechnológus, és nem kell visszaforgatni a tokmányt!

svejk

Ezért kérdeztem a 8733-ban hogy van ilyen?

w987wzmm

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a MACH3 beállításában. Port & Pins.
G-kódban vannak az M kódcsoportba tartózó kódok.

M3
M4
M5

M8
M9

Ezeket a kódokat, hogyan tudom portokhoz hozzárendelni?  
Pl:
Output #1 M3 Főorsó be... M5 ki

Forgásirány váltás:
Output #2 M4 M5

Hűtővíz:
Output #4 M8 M9

Mik az alapértelmezett kimenetek, ha nem lehet elállítani?

KoLa

Szerkessz a felületszerkesztővel nyomógombot a felületre! itt aztán megadhatsz neki egy Gkódot is, vagy VB sciptet, amit végrehajtson, és hozzárendelhetsz egy billentyűt is, amivel aztán a klaviatúráról is tudod használni a funkciót!