Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha végig futatom a programon belül a kodokat úgy jó,de ha viszont rákatintok a start gombra a grafikon kijelzi,hogy gyakorlatban hol járna és így egy darabon megy végig 10-szer,persze lehet,hogy gyakorlatban más lenne.

000000000

Igen, más. Ezt írtam lentebb.

ANTAL GÁBOR

Szia ! én rendszeresen építek ( Magyarországon a legjobb tudásom szerint egyedül én ) örvényáramú szeparátorokat. Ezekben 50*50*25 mm es  neodymium mágneseket szerelek ( 156 db ot ami kb 1,5 M Ft) úgyhogy szereztem már  némi tapasztalatot. A leírásban szerepló 5 mm átmérőjű 5 mm vastag pogácsa egy szóval leírva pókfing. Nem mágnesez az föl semmit és nincs olyan örvényáramú veszteség ami hőt termelne. És mivel a sűrűsége is kb egyenlő a vaséval (8 kontra 7.8)  én nem gatyáznék pont akkora vaspogácsával ( pogácsáskával ) egyensúlyoznék . Valójában én nem egyensúlyoztam mert semmi káros hatást sem fedeztem fel ha csak egy mágnest forgattam  

Béni

Azért jó az, ha időnként helyre vannak téve a dolgok. [#wink]

ks46twg3x

Köszi a pontosítást, egy mágnessel, hall érzékelővel fogom megoldani ezek után...

5z7aew5x

Igazad van a dolgokat helyre kell tenni!
De vannak olyan dolgok, amiket azért nem szabad nagyvonalúan kezelni, még akkor sem, ha csak "pók fing" méretűek. Állítom mindezt azután, hogy jó néhány tonna mágneses anyag átment a kezem alatt az elmúlt 30 évben.
Van egy-két megfontolandó tanács az alábbi linken.
http://euromagnet.hu/balesetvedelem" TARGET=_fnew>euromagnet

xfg6v697j

A mach stepdir  főorsóvezérlését használja valaki?
Elkészült a step vezérlésű főorsóm,és a beállításakor igen fura dolgot tapasztaltam.
Alacsony fordulaton a step jeleket 32-es csomagokban küldi ki a mach,majd pihen egyet mint aki jól végezte dolgát.[#violent]
Emiatt szaggatottan forog az motor.
Nem értem a dolgot [#nemtudom]
Talán van még valami beállítás amit nem tettem meg.

SquirrelTech

Én nem használom, de alternatívaként a Mach PWM módja nem hajtja meg normálisan? Vagy feltétlen ragaszkodsz ahhoz, hogy Step/Dir üzemben legyen hajtva?

SquirrelTech

Ehhez halkan még azt is hozzátenném, hogy egy érzékenyebb Hall szenzor nem feltétlen igényli a neodímium mágnest sem...

6fabbzvm

Ehhez esetleg tudnál egy kapcsolást mutatni ami Mach3 kompatibilis!? Illetve a hall elem típusa érdekelne ami ehhez ideális. Sajnos nem értek annyira az elektronika részéhez, h eltudjam dönteni a neten fellelhetőkről, h melyik jó a mach3-hoz. Elkészíteni viszont eltudom, ha van miből... :)) Köszönöm!

xfg6v697j

Lehet megpróbálom,de ez frekvenciavezérelt,a pwm pedig azonos frekvencián,de különbözö inpulzusszélességgel dolgozik.

svejk

H.Józsi ennek az üzemmódnak végigjárta már a buktatóit, de talán Vbodi is művelt hasonlót.

svejk

pl. a HALL-os Rafi nyomógombokban találhatóak.
Én is szoktam hirdetni őket 70 Ft/db-jáért.

svejk

"Elkészíteni viszont eltudom, ha van miből... :)) "

Még jó... mindössze három szál madzagot kell beforrasztani. :)

xfg6v697j

Egyiküktől sem látni mostanában hozzászólásokat.
Szerintem már nincsekek a fórumolvasók között.
Azért csak lessz valaki aki tanácsot tud adni.