Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Köszi!
Még, nem foglalkoztam a Mach3-al... hol találom a felületszerkesztőt...    

KoLa

http://www.machsupport.com/downloads.php" TARGET=_fnew>Ezen az oldalon legalul ,'original'

w987wzmm

fa_kukac

Sziasztok! Az a kérdésem, hogy ha nagyobb, pl 5-6 megás .tap file-t hívok be a mach3-ba, akkor lelassul, és még a kézi mozgatást is fél, 1 másodperces késéssel végzi, gomb elengedése után is később áll meg. Mi lehet az oka? Kicsi lenne a ram?

s5f8tmfv3

Próbáld meg kikapcsolt szerszámpályával, az nem erőssége a Mach-nak nagy fájloknál. A Diagnostics fülön a Reset gomb felett "ToolPath on/off".

fa_kukac

Kösz, ezen túlvagyok, megpróbáltam. Arra rájöttem már, hogy nagyobb munkát csak frissen újraindított mach-al csinálok, mert akkor kevesebb hülyeséget csinál. Például friss első induláskor nem enged előtolást változtatni, ha újraindítom, akkor igen.

bznc93pf5

2 PC-t használtam korábban az egyik kicsi Ram-mal dolgozik, nagyon lassú gép de a Mach-nál még semmi gondot nem csinált eddig! a másik egy erős gyors gép volt de azt a szerelő javításkor tönkretette, na ennél a gépnél nekem is sok érdekességet csinált, és arra jöttem rá hogy valami érintkezési gond de szerintem belül a PC-n, amikor kérdeztem a CNC gép készítőt akkor azt mondta erre hogy nem stabil a rendszer, valószínű hogy az 5 voltra is gondolt, hol kapott testet hol nem, ezt igazából még most sem értem az egyik nap szépen dolgozott a gép, munka után kikapcsoltam és másnap nem indult el csak 2 tengely, gépet újraindítottam akkor pedig kézi mozgatásnál nem állt meg amikor már nem nyomtam a gobot, kikapcsoltam a gépet megint, a kábelokat megmozgattam, kihúz, újból bedug és minden tökéletes, ez volt reggel, munka után gép megint kikapcs kb 5 óra múlva megint indít és megint új hülyeség, persze nem volt azért mindig probléma volt olyan is mikor 1 hónapig semmi gond, ekkor mondta a szerelő hogy nem stabil a rendszer csak azért szerettem az a gépet mert a rajzokat is ott csináltam és közben a gép dolgozott, így gyorsan haladtam de nem tudom a pontos hibát, ez volt kb február környékén, azóta a lassú gépet használom és semmi gond pedig  használok nagyméretű programokat de a méret eddig nem kavart be, szerintem nem a RAM lesz a hiba.

fa_kukac

Kösz, eszerint meg kellene próbálni egy másik sz.gépet, hátha az segít!

bznc93pf5

csak egy ötlet, de ha továbbra is csinálja akkor kiderül hogy nem a PC-ben van a hiba de lehet kábelhiba is, árnyékolás?, érintkezés?

fa_kukac

Hát elsőre az jutott eszembe, hogy csatlakozónál x csere Y -al, config-ban is csere, és akkor legalább ki tudok zárni szakaszokat.  

bznc93pf5

nem valószínű a szakadás inkább érintkezés vagy netán zárlat is lehet de az árnyékolást sem kihagyni meg még a stabil 5volt és a test,

000000000

Nagy méretű kódnál a szerszámpálya grafikus megjelenítése belassíthatja(gyengébb gépeken) a mach-ot.
Próbáld összehúzni az ablakot annyira, hogy a szerszámpálya grafikus ablakát már ne lásd!

Én készítettem egy olyan screen-t amin nincs szerszámpálya megjelenítés...

fa_kukac

kösz, ezt ugye ki is lehet kapcsolni, megtettem, a reag ugyanaz. Most el vagyok havazva, de kis időm lesz, ezeket megpróbálom, és referálok, kösz a segítséget addig is!

000000000

Hmm, hogy ilyen is van!?
Akkor felejtős az én verzióm[#falbav] asszem[#alien]

ANTAL GÁBOR

Egy érdekes dologgal szembesültem tegnap . Beüzemeltem a Polgárdi Balázs léte USB s adaptert
 és menetet vágtam az esztergámon. Egyszer csak (Kb a 5. ciklusnál)  jobbra elugrott a kés és ott folytatta,majd a következő ciklusnál megint jól csinálta. A szerszámpálya rajzon is megjelent a mozgás ( egy téglalap formájában )  
Hívtam Kolát aki azt mondta hogy a Mach os korszakában vele is előfordult és azt tapasztalta hogy a verzió okozza. Ő a 2.63 ra esküszik. Korábban én is használtam de rémlik hogy annál  az MPG multistep nem jó. Ezért tértem át a 3.042.029 re. A fejlettebb verziókkal is volt gondom . Ezért tisztelettel kérem az esztergályos kollégákat ( H.Józsi,Vargha F Homovits M  Otakó   és ha nem tévedek egy másik Varga is hogy  írják meg az általuk használt verzószámot. ( Gondolom másoknak is tanulságos lesz )  
Még egy gondolat : leírtam hogy ment az USB de szinte abs kizárt hogy azzal lenne összefüggésben mert a szerszámpálya rajzán is jelentkezik