Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Látom a mozgásvezérlővel menetet vágsz, de nem nagyon értem, hogy most mi is van pontosan. A frekvenciaváltó keltette zajok zavarnak be?
Érdekelne engem is a tapasztalataid, esetleg a kódot amivel tesztelted el tudod küldeni?

KoLa

Az a második nagyon jó!

ANTAL GÁBOR

Szia Küldök párhuzamosan egy magánlevelet is de  
 nehogy negatív reklám menjen a fórumra ezért ideírom hogy az USB adapterrel nincs semmi gondom  jól megy a menetvágás, egy másik ( általam épített) egység szedett föl a frekiváltóból zavarokat

TROMF22

A főorsó forgásirány váltásával - egy adot felszerszámozottsági szint felett - nem kell foglalkozni.
Remek váltólapkás telibefúrók léteztek már 1990-ben is. (Forrás:  Werkstatt und Bertieb 1990/3)

http://kepfeltoltes.hu/view/120912/IMG_2989x_balos_telibefuro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/120912/IMG_2989x_balos_telibefuro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu" TARGET=_fnew>http://www.kepfeltoltes.hu

Béni

Ott és akkor már nem akartam folytatni az M3 vs. M4 témát, hogy nehogy ebből vita keveredjen.
De most csak megjegyzem, hogy aki ebben a témában ciklusidővel, gazdaságossággal és energiafelhasználással érvel, az nem az, aki a hasznot hajtja. Csak egy fontoskodó.
Az energiaköltség a forgácsolás egyéb költségeihez mérten nem számottevő, ciklusidő növekedés meg gyakorlatilag nincs is. (A szerszámváltás és pozicionálás ideje alatt könnyedén megfordul a főorsó.)
Ráadásul a ciklusidőn egy hozzáértő mindig tud lejjebb csalni.  :)  

svejk

Tehát van mindkét irányú... Szupi!

svejk

Én mint nem hozzáértő, sajnos még nem tudom megállapítani, ki az okoskodó. :(
Ezért kérdezgetek itt is.

KoLa

Ez szépen hangzik!Béni! de itt van egyből az én gépem,irányváltás = 8sec, szerszámcsere 30 sec, akkor!? igazad van![#wave]

TROMF22

Mindkét tábornak igaza lehet. De az én szemléletem szerint miért kellene irányváltással gyötörni egy precíz, nagy fordulatszámú főorsót, a hozzá tartozó igen drága hajtásláncával együtt, műszakonként akár több százszor is, ha van más megoldás.
"Gyárosként" a saját gépemmel biztos nem tennék ilyet. A plusz költség mem a másodpercekben meg a villamosenergiában, hanem a gépamortizációban van!

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Elég régóta építgetem a gépecskémet, már ez alatt is gyanítottam, akkor jön a neheze, ha megmozdul. Most megmozdult, jönnek is a bajok.
A Mach3.2-es port&pins fül alatt az input-signal-ban az első 10-el nem is volt gondom, ezek müködnek, de melyik lábat rendeljem  a Digit, illetve a Max-hoz. AzX-Y-Z Home lett a 12, 13, 15, a motorok is rendben. Az xyz++/-- is ugyanazokra a lábakra írtam. Valószínü itt a hiba, ha rámegyek a a kapcsolókra a Home-ról le tudok jönni egy resettel, de a másik kapcsolókrol csk úgy tudok lejönni, ha elmozdítom az adott kapcsolót.
  Az REFALLHOME gomb müködtetése esetén, csak a Z mozdul, az is felfele. A többi áll. Azt vártam volna, rámozdul mindhárom Home kapcsolóra, és picit visszajön: ez lenne a referencia pont.
Nagyon naiv vagyok??

2dbfy8y

Azt hogy merre induljon a ref kapcsolót keresni, azt motor home/ soft limits fül alatt lehet beállítani, valóban rá kell neki járni, és utána le is kell neki jönni róla! Én is azokat használom xy + - végállásnak is, egy lábon, még soha se volt gond vele! Ha nem jön össze emailben elküldöd az xml fájlt, szívesen megnézem, hogy mi lehet a gond vele!

2f428kduf

Köszönöm Pabló a válaszodat, megpróbálom a dolgot, ha nem megy Fehérváron találkozonk.

2dbfy8y

Okés, szívesen segítek amiben tudok![#nevetes1]

bznc93pf5

tegnap végre sikerült kicserélnem a leválasztó kártyát, a régivel az volt a baj hogy nem működtette a főorsót és a szerszámcserélő levegő mágneskapcsolót de más minden jól működött gondoltam az új kártyával helyreáll minden, sajnos rosszul gondoltam, az új kártya elvileg mindenben ugyanazt tudja mint az eredeti újkorában de valóságban mégsem jó, a probléma a következő, a Mach beállításaira valamiért nem reagál, egyedül csak az x, y, és a z tengely működik rendesen, amikor áramot adok a gépnek egyből elindul a főorsó pedig utasítást nem adtam neki, kikapcsolásra nem reagál, a végálláskapcsolók szintén nem érzékelnek semmit, a szerszámtár relét szintén nem működteti aminek kellene, vagy is ha a Mach-ban kapcsolgatom a step jeleket semmit nem reagál, mi lehet az oka? a vezeték bekötések ugyanott vannak, ezt szétszedés előtt fényképpel memorizáltam és a vezeték bekötéssel semmi gond, viszont azt nem értem  hogy a Mach mért nem reagál semmit de viszont a tengelyek szépen mozognak

xfg6v697j

És bIztos vagy benne,hogy a pin beállítások korraktak?
Hány lpt portot használsz,és melyiken vannak a nem működő funkciók?
Esetleg érdemes lenne a nemműküdő beállításokat tőrőlni,majd újra beállítani,hátha csak a mach szórakozik.