Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

k439jucz4

Már többször találkoztam ezzel a ChargePump kifejezéssel, de arra még nem sikerült rájönnöm mire is való...
Köszi! :)[#worship]

bznc93pf5

szerszámcsere pneumatika

svejk

Maradjunk csak a szó szerinti töltéspumpa elnevezésnél, hiszen az elektronikában a magyarban is ez a neve.

xkbv3nx0d

hát ahhoz nem sok köze van:)

KoLa

A ChargePump kimenet egy relét kapcsol ha minden rendben a Mach3-nál, tehát elindult, reset bekapcsolva! és a figyelő kutya sem 'ugat bele'valami neki nem tetszőt!
Ez egy biztonsági megoldás, ha újraindítod a számítógépet és be van kapcsolva a cnc tápegysége az indulás során amikor teszteli a portokat nem fog elindulni a főorsó vagy a hűtővíz vagy bármi!

KoLa

,,,,,ezek kimaradtak:)

fa_kukac

Én is így tudom, ha minden rendben, akkor néccög jel jön ki, és ezt integrálva egyenfeszt kapunk. Ha nincs néccög, nincs egyenfesz, és nem engedélyezi pl. a főorsó forgást.

90p3mhzrp

Tiszteletem mindenkinek!!
Hogyan lehet kontúrnagyoló ciklust írni a mach3-bam esztergára. Ha valaki tudja akkor azt is írja le hogy mi mit jelent benne visszahúzás stb.....előre is köszönöm.

xfg6v697j

Nézd meg ezt #8534 a hozzászólést,és környékét.

000000000

Megmandaná valaki hogy mi az a mach3 buffer error?? Folyton ezt irja ki,és emiatt folyton megál és nem indul ujra a mach.

000000000

..megmondaná?? bocsi

xfg6v697j

Ilyennel még nem találkoztam,de a mach eltárol bizonyos mennyiségű lépést,mielőtt a portra küldi,talán ott van a bibi.
Én azt javasolnám,hogy próbáld visszább venni az előre beolvasott sorok számát,de ez csak egy tipp.

bznc93pf5

a buffer error azt jelenti hogy szeretné feltölteni, vagy is azt akarja a tudtodra juttatni hogy az adatokat nem tudja betölteni a programba valami hiba miatt

bznc93pf5

vagy túl sok az adat és időtúllépés következik be, vagy hibás az adatállomány vagy lassú a gép de az utóbbi nem valószínű

000000000

Van benne valami,mert most derült ki hogy a forgatónál csinálja csak,ha hosszú a file...
Mit lehet tenni ellene?? Nem lehet ezt a buffert növelni?
Forgatóra mivel készítitek a g-kódot?