Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Vagy még a bioszban érdemes megnézni az lpt beállítását, azt a paralell beállítást, ha jól emlékszek rá fejből! Epc, fcp, vagy valami ilyesmi, nekem az nem volt okés, át lett állítva és már működött is! Mikor a memória elemje elszállt, utána is újra vissza kellett állítanom, mert alapban átváltott a másikra!

bznc93pf5

nekem  a régi kártya óta mikor még működött, azóta a Pc-hez nem lett nyúlva, nem lett telepítve sem törölve semmi, ezért gyanús az egész, persze ettől függetlenül lehet ez a probléma, holnap kimegyek a műhelyben és megnézem

bznc93pf5

a beállításokhoz nem nyúltam, minden változtatást dátumozok és fényképezek,  
mielőtt a szerelő tönkretette volna a leválasztókártyát akkor még működött a végállás kapcsoló, a főorsó ki, be, viszont a szerszámcserélőt működtető szilárdtestrelé nem, ezeket méricskélte áram alatt a szerelő mikor zárlatot csinált és megsütötte a leválasztókártyát és a másik Pc-t de előtte ugyan ezt a pc-t használtam amikor még működtek a funkciók, egyébként mind a két gépen ugyan az a Mach volt rajta, ugyan az a beállításokkal, sőt még az otthoni gépen is minden ugyan az

xfg6v697j

bemeneti jeleknél ez valóban jelenthet problémát.

2dbfy8y

Nekem például ha jól emlékszek a kimenetnél okozott gondot, nem működtette a revolver fej reteszelő szelepjét!
Mire egy okos ember ezt mondta, hogy ezt nézzem meg, és igaza volt!

xfg6v697j

Bemenetnél már tapasztaltam ilyet,főleg ha a 2-9 pineket szeretné az ember bemenetnek használni.

2mhkh08yk

Sziasztok, nagyon egyszerű a kérdésem, de nem találom a mach3 doksikban, hogyan kell azt beállítani, hogy egyik nyílbillentyű lenyomására pontosan 1mm-t menjen az adott tengely az adott irányba? Most ha nyomom, megy, ha ctrl-lal nyomom, akkor meg egy lépést megy a motor. Köszi előre is! Teljesen alap mach3 install, az alapértelmezett screen-nel.

RogerCo

A TAB billentyűvel ejőjön a JOG ablak.
Ott megfogod találni.

xfg6v697j

nyomd le  a tab billentyűt és megjeleni a kép jobb oldalán látható ablak,ott átírhatod.http://www.jcopro.net/wp-content/uploads/2012/02/mach3b.jpg" border=0>

xfg6v697j

A cicle jog step gombot nyomogasd,amíg a neked megfelelő értéket nem mutatja.

2mhkh08yk

Köszi! Este kipróbálom ha a gépem elé keveredek!

0gcbjd9w4

Tiszteletem mindenkinek!
 Hol tudom beírni a Mach-ban, hogy a ref.pont  
elérése után hány milimétert jöjjön el a ref.- kapcsolótól?
Köszönöm a megtisztelő választ!

0gcbjd9w4

Tisztelt fórumozók!
  Köszönöm megtisztelő válaszotokat,de még igy sem jutottam előrébb !
 Vagy talán nem jól értelmeztem a leirtakat?  
További szép estét mindenkinek!

Révész Richárd

Szerintem sehol.
Addig mozog visszafelé amíg le nem lép a kapcsolóról.

svejk

Ez egy érdekes kérdés, én sem tudom a koncepciót, de ha a ref. felvétel sebességét állítjuk, akkor változik a távolság is, mintha a Mach3 bemenete kicsit késlekedne.
Mondjuk ez elég zavaró. :(