Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Ezt én is tapasztaltam, és nekem sem tetszett. Ha jól emlékszem akkor a jelenség oka, hogy a kapcsolóról való leálláskor kezdi el lassítani a tengelyt a beállított gyorsulással. A mozgásvezérlőmnél én azonnal megállítom a kapcsolóról való leálláskor a mozgást, így nincs eltérés.

svejk

Hmmm.... lehet nem is próbáltam ki Tiédnél ezt a részt? Szabálytalan... mostanában nincs időm foglalkozni vele.

Az eredetiben nem is értem hogy gondolták. Ha egyszer referencia, az referencia... de mégis megváltozik a sebességtől a megállás helye. :(

RogerCo

Sziaztok !
Mach3 alatt g-kódból hogyan lehetne egy port állapotát állítani? Lézerezni szeretnék és keresek valami frappáns megoldást. Első körben kihagynám a tengely dir lábára kötést, hátha lenne valami egyszerűen leprogramozható megoldás is.

s7manbs8

Nem valamelyik M kóddal lehet állítani ilyesmit, pl hűtőfolyadék kapcsolás meg ilyesmik van arra kód is valami. M03, M04 talán.

xfg6v697j

Azon kívül esetleg M kóddal ,de azt nem javaslom,mert az tapasztalatom szerint kb 0.3 másodperc alatt hívódnak meg.

RogerCo

xfg6v697j

Mi a gondod a dir kimenettel?

000000000

Sziasztok!
Mach beállításnál melyik módon tartja egyenletesen mamunkáláskor a sebességet a mach?
Ha a sebesség azonos a gyorsulással?
Vagy ha a sebesség alacsonyabb a gyorsulásnál?
Vagy ha a  sebesség magassab a gyorsulásnál?
Van erre valami jól működő szabály?
A lényeg az elnne számomra,hogy megmunkáláskor pl:az 1000mm/p és a 2000mm/p ha lehet ne legyen itt ott 400-200...

xfg6v697j

Ha a gyorsulás nagyobb mint a max sebesség,akkor mindíg a maxal megy,de szerintem lépésvesztész lessz a vége.
Próbáld előszőr a G64-et.

000000000

Alapból nekem az Ac-G90 en tesz bele,smi mást..
Mi a külömbség a G64-G90között?

RogerCo

Különösebb bajom nincs:) De ha egyszer van egy csomó Output lehetőség, miért ne azt használjam?
Találtam egy ilyen leírást, de még nem igazán értem...
http://www.buildlog.net/blog/2010/07/mach3-laser-cutter-setup/

Szedlay Pál

Bár nem vagyok szakértő, de a gyorsulás és a sebesség az különböző mértékegység tehát nem lehet azonos max. az értéke. Így lehetne hasonlítani tömeghez is.
Ha egyenletes egyenesvonalú mozgást végez vagy állandó rádiuszú köríven halad addig állandó a sebessége.
Gondold meg egy éles saroknál lelassít, vagy megáll és onnan felgyorsít, ha nem tenné, nem tudná bevenni a kanyart. Tehát ne várd tőle, hogy ne változzon a sebesség.

000000000

Értelek,és ez az én gondolatom is, de mégis beveszi a kanyart valami módon ,csak nagyon hírtelen mozdul, ha alacsonyabb a gyorsulási értek akkor viszont,gyorsít lassít,és ez a plazma vágásnál nagyon csúnyát eredményez.
És ugyanez van az íveknél is,valahogyan biztos ellehet érni ,hogy közel azonos sebeségen menjen végig egy bármilyen ívü egyenes vonal,vagy ív mentén...a kérdés csak hogy milyen beállítással???

svejk

[#eljen]

G64 esetén igyekszik tartani a ebességet, de cserébe lekanyarítja a sarkokat. Reliefhez jó,
de pontos megmunkáláshoz csak G61 az igazi.

000000000

A Cv-vel szaggat az íveknél,és nagyon lelasít....