Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

[#fejvakaras][#help][#guluszem1]

RogerCo

?:) Melyik része nem volt érthető ?[#wave]
írj egy emailt...

000000000

000000000

Van egy relé kártyám...
Ha a nyolcas pin-re adok ki egy jelet kapcsol.
Főorsó be-ki kapcsolgatására használtam eddig.

Most azt szeretném megoldani, hogy a Z tengely dir állapotától függően ki-be kapcsoljon.
Laser kapcsolgatásához kellene.
Van erre megoldás?
A motor outputs-ban hiába írom be a pint, nem működik...

pbalazs

Az nem működik, hogy a motorvezérlő kártyád "Z dir" bemenetét a relékártya egyik bemenetére is rákötöd?

xfg6v697j

Pedig kellene neki működnie tetszőleges pin-en.
Abeállításoddal lessz valami bibi.
PL: elfelejtetted letiltani a főrsó kapcsolgatást.

000000000

Ott a pont!:-)

Most már megy!

Köszönöm!

000000000

A DotG-t próbálgatom.
Sajna a relé kapcsolgatása nagyon megfogja a gépet.
Miután pontokból áll össze a kép, gondolom az normális, hogy mindenhol ahol kapcsol a relé megtorpan a gép, mert újra 0-ról kell gyorsítania...
A lézeres gépeken hogy oldják meg azt, hogy az egyik irály folyamatosan megy ide-oda miközben kapcsolgat a lézer. Nálam ez túl darabos... majd szétesik a gép:-(

Rabb Ferenc

Próbáld meg a General Configban az Exact Stop helyett a Constant Velocity-t bepipálni

000000000

...az van bepipálva...

Béni

A DotG eredetileg mechanikus megmunkálásra lett kifejlesztve. (Elsősorban tükör gravírozásra.)
Az, hogy emellett lehet kis teljesítményű lézerrel is használni, az csak plusz.
A működési elve teljesen más, mint a nagyobb teljesítményű lézereké, amelyeknél nem szükséges ahhoz egy helyben tartani a sugarat, hogy nyomot hagyjon.
Ha mégis használni akarod pl. 1W-os lézerrel, akkor a "szétesés" elkerülésére az X és Y gyorsulást vedd vissza!

88nwcf22d

Mach3 tudja figyelni a főorsó fordulatát valami enkoderrel? vagy pl menetfúrást hogy tud csinálni?

Révész Richárd

Szerintem úgy, hogy emelkedésenkénti előtolást adsz neki.

Devecz Miklós

Lehetséges Mach3-ban 90 fokkal elfordítani a marási képet?

KoLa

Szia! ide illeszkedik az a bemutató ami Székesfehérváron volt!
Mint köztudott a Mach3-al nehéz menetet vágni!
Varga István és Tibor György által, létrejött egy bemutató a találkozón! volt szerencsém kipróbálni hogy mit tud!
Persze nem volt idő mindenre...és csak 'levegőben' tudtuk kipróbálni!
A Mach3 varázslójából indítottam a g76-s kódot! így 'eccerűbb'! akik éppen ott voltak láthatták mennyi mindent kell átírni benne hogy, nekem dolgozzon!
A lényeg az hogy amikor a menetvágás kezdődik akkor ez a szerkezet átveszi az irányítást,(kép) és lépteti a tengelyeket!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Sz%e9kesfeh%e9rv%e1r%202012%2009%2022/100_7756.jpg" border=0>

Ez az elektronika képes a valós idejű főorsó kontroll-ra! több féle próbát is csináltam vele , a legmeggyőzőbb az volt: ha állt a főorsó, nem indult el a menetvágás, viszont ha kézzel forgattam a főorsót akkor követte a forgatás sebességét!Ez persze számomra nem bizonyíték! semmire sem! mert forgácsot nem csináltunk!
Itt van még egy kép a gépről!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Sz%e9kesfeh%e9rv%e1r%202012%2009%2022/100_7757.jpg" border=0>
Lehet hogy azóta változott a helyzet, és élesben is ki lett próbálva!