Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Milyen programmal állítod elő a dxf file-t?

Pl. corel ai export - artcam párosítás tökéletes. De közvetlen artcamból is el tudod készíteni. Vagy megírod a G kódot a manuálisan...  vagy...

Szerintem.

Arany János

A szöget nem írtad át?
Vagy nem jól értettem valamit?

RogerCo

RogerCo

Régen, amikor utoljára használtam a Mach beépített DXF importját úgy használtam, ha furat közepeket kellett jelölni, hogy a DXF-ben nem volt más, csak egy-egy POINT nem line, nem circle, hanem point. És az import ezt ismerte, a megadott Z mélységgel az adott pontban levitte a Z tengelyt, majd fel, és ment a köv. koordinátára.

000000000

Az utolsó DXF importos /V1.84/ verziót feltöltöttem ide: http://www.t2cnc.hu/mach3tolt.html" TARGET=_fnew>Mach3

RogerCo

Köszi[#worship][#wave]

RogerCo

És úgy működik, ahogy emlékeztem rá!! [#worship][#worship]

000000000

sziasztok
teljesen uj vagyok a mach 3 témában ezert segitsegre szorulok.
gravirozasra hasznalom a programot es dupla konturral sikerül csak a gravir... szimpla egyvonalas konturral szeretnek gravirozni gömbmaróval. nem találom a beállitásokban, hogy hol is lehet ezt átállitani.
válaszokat előre is köszönöm

000000000

És miben készíted a g-codot?? Nem lehet hogy a bemeneti dxf is 2 vonalas?

000000000

Sziasztok. Én még most szeretnék elkezdeni ismerkedni a gravírozással. Még nincsen semmilyen gépem hozzá, először a mach3-at szeretném megtanulni. Egy demo verziót már le is töltöttem. A kérdésem az lenne, hogy számítógépen tudom használni a programot, úgy hogy nincs rákötve cnc gép???

HJózsi

bznc93pf5

a Mach-ban ne is keresd mert ott ilyet nem találsz, a rajzot kell egyvonalasra csinálnod és utána kódot generálni és utána jöhet csak a Mach

000000000

szia! ha úgy telepíted a mach-ot hogy nem rakod fel a paralell drivert akkor teljes értékű mach-ot kapsz így tudsz vele 'játszani' és nincs sorlimit ;)

000000000

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!!
Sikerült feltelepítenem a mach3-at, illetve egy magyarosítást is telepítettem fel.
Most azt próbálgatnám, hogy egy jpg/bmp képet feltöltök, és egy 3d-s marási pályát szeretnék látni erről a képről. De nem akar összejönni.
Pár darab vonal látszódik csak.Mit nem csinálok jól??? Máris elakadtam.

000000000

A MACH3-ba nem tudsz közvetlenűl jpg/bmp képet betölteni.
Egy CAD progrmban megtervezett, majd egy CAM programban legenerált G kódot tudsz benne futtatni...
Olvass alaposan utána a témának!