Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Képernyőről csak az egyik irányba indítható

Pilot001

Ha nem találsz másik irányba indítást akkor csinálni kell :) MACH3 nak van képernyő szerkesztője abba lehet mindenféle gombokat csinálgatni (lásd saját mintát) ... http://www.youtube.com/watch?v=sJt3TusuAX0" TARGET=_fnew>Esztergálás CNC vel

xfg6v697j

A készítés nem gond,csak azt gondoltam van annyi eszük ,hogy alapból rajta van.

000000000

Sziasztok!
Először vagyok itt és segítséget szeretnék kérni.
Első kérdésem, hogy jó ez a Mach3 szoftver?
Úgy értem komoly marópályákat is le lehet vele vezérelni és nem lesz lépcső, stb???
Paralel porton keresztül vezérelnék vele egy léptetőmotoros gépet, amin nincs számláló, lépés-visszajelző.
Köszönönettel:Laci

Sz.József

Légy üdvözölve...
Szerintem most sokan gondolkodnak rajta mit is lehetne erre válaszolni ami ki is elégítene teljes mértékben.
Ezért inkább javasolom, olvasd végig az ezzel kapcsolatos összes topikot, hidd el megéri...
És azután Te is fel tudsz tenni konkrét problémákkal kapcsolatos konkrét kérdéseket...
Egészen biztosan fogsz segítséget kapni..., (azoktól akik konkrétan értenek hozzá... [#smile] )

000000000

Szia Laci!

Hát ha windows-os környezetben akarsz szoftvert cnc vezérlésre akkor szerintem a legjobb választás, csak ajánlani tudom! Léptető motorokat meg tudsz vele hajtani (ha a vezérlőd step/dir jeleket fogad). Az hogy lépcsős lesz-e a felület az sok mindentől függ de olyat még nem halottam hogy a mach miatt lett volna. Ha megfelelő a szerszámpálya (ezt nem tudom mivel készíted?), szerszám, anyag, sebességek (előtolás, orsó) akkor nem lesz lépcsős ;)

000000000

Úgy értettem a lépcsőt, hogy visszatér-e ugyan oda, több óra marás után összeérnek-e a felületek?

000000000

ez inkább a mechanikán (szorul-e), vezérlőn, motorokon (milyen sebességgel hajtod) múlik, a mach szoftveresen nem fog téveszteni.

000000000

Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ! Ilyen szuper gyors léptetésű fórumot még nem is láttam. :)

Sz.József

Azért majd próbáld meg a válasz gombot használni, úgy könnyebb lesz eligazodni...  
[#smile]

000000000

Megpróbáltam feletnni a mach 2.63 verziót kiváncsiság kedvéért.Az artsoft oldalról szedtem le.Telepítéskor nem rakja fel a drivert(eszközkezelőben nem jelenik meg),s kézitelepítés után nem fut le a driver test program se.Találkozott valaki ezzel a hibával.Olvastam, hogy sokan ezt a verziót használják.Azért töröltem le az 0.43 verziót. mrt nálam nagyon darabos a mozgása.Volt egy olyan machom,mely a görbe vonalakat is teljesen simán (akadozás nélkül vitte),az szerszám pálya is telejen folyamatos volt.HD hiba miatt ez eltünt.Azóta nem találom ezt a verziót.Tudtok segíteni?w7 a rendszerem

000000000

Pont most fordult ez velem elő.
1.84-es verzió-ra telepítéssel, ment a 2.63, de magában nem.
Torrent-en találtam meg őket, crack is volt hozzájuk.

000000000

bocsánat 1.83-ra

besirkyjh

Szia  

Szerintem itt találsz megoldást .A Win-7-hez külön driver kell ( Vista ? )
http://www.machsupport.com/downloads.php" TARGET=_fnew>Machsuport

000000000

Szia Zoli!Onnét töltöttem le,de az nem működött nálam.