Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

minden egyes porton?

bznc93pf5

tehát a jel az 5Volt?

xfg6v697j

Amelyik pin magasra van állítva,azon 5 vagy közel 5 voltnak kell lennie.

De ha tényleg az lpt-re gyanakszol ,tegyél be egy pci lpt kártyát,és megoldódik a gondod.
Kb 1700 ft ,nem nagy befektetés,és tíz perc alatt berakható,és feltelepíthető.

bznc93pf5

köszi
holnap megpróbálom kimérni, kíváncsi vagyok az eredményre nagyon

Farkas Ádám

Mielőtt végigbogarásznám a leírást, valaki megmondaná nekem hogy a Mach3 ha szerszámcsere kódot kap, hol fog cselekedni? Lehet valami portot megadni? Vagy mi? Vagy hogy?

Szóval van két Z tengelyem, és ha G-kóddal szeretném átváltani valami kimeneten..

KoLa

Nálam állandó a szerszámcsere használata az esztergán! ez e Tied nagyon speciális, szerintem előtte kell kiválasztanod a tengelyt, és ahhoz bemérni a szerszámot, minden g53 alatt történik, tehát csak az eltolások változnak az egyik irányban!ha betöltöd azt a szerszámot ami az egyik vagy másik Z-hez tartozik, egyből jó lesz! Neked csak a megfelelő Z-t kell aktiválni!vagy valami ilyesmi!

KoLa

Most olvasom B tengely! akkor sima az ügy, ha nem mind a kettőt Z kóddal akarod küldeni!

w987wzmm

G53-at használsz. Szerszámcsere pl.: T1 M6 utána G43 hosszkorrekció + egyebek...
Elvileg, így kéne mennie. Valamint az Y irányú különbséget kell már csak figyelembe venni.

w987wzmm

Pl.: M3 bekapcsolja a főorsót... M6 T1 szerszámcsere, de hogyan??? Valahogy valami makróbn kéne az LPT portra kivinni a jelet.

w987wzmm

Lehet, hogy a MACH ezt használja...  

Mach3 Tool Change Position

I have just updated my "C:\Mach3\macros\Mach3Mill\M6Start.m1s" code so that I will not use the G53 moves if all the axis are not Ref to home 1st.
    Code:

tool = GetSelectedTool()
      If GetOEMLED(807) Or GetOEMLED(808) Or GetOEMLED(809) Then
      MsgBox "One or more axis is not Ref to home, you will have to manually jog to tool change"
      Else
      code "G0 G53 Z0"
      While IsMoving()
      Wend
      code "G0 G53 X1000 Y500"
      While IsMoving()
      Wend
      End If
      SetCurrentTool( tool )

KoLa

Igen! csak el kell dönteni hogy melyik Z induljon!ez itt a kérdés!Lehetne valami brain!ami a szerszámtábla beállításaira relézne!
Esztergán könnyű mert van front és rear beállítás a szerszámokhoz,ez pl eldöntené a kérdést!

Farkas Ádám

Jó de ha nem a B néven akarnám kezelni, hanem mint Z és szerszámcsere, akkor hogy lehet kapcsolni elektrónikusan?

w987wzmm

Valahova bele kell írni, de én nem ismerem a Machot...

jv7pu3a5p

Szerintem ebben az esetben nem működik a szerszámcserélő parancs, de lehet, hogy kevés az infóm.  
Neked más a pin kiosztásod is a másik "szerszámhoz", vagyis nem ugyanaz a Z.
Én úgy csinálnám, hogy legenrálnám a kódot mindkét szerszámhoz majd a második Z tengelynél egyszerűen  szövegszerkesztőben kicserélném a Z betűket B-re.  
Majd egymásba másolnám a két kódot egy fájlba.  

Farkas Ádám

Az egyik Z az 1-es szerszám, a másik a 2-es, és akkor én megoldom kívül egy elektronika átkapcsol ki kapja a step-dirt tovább,