Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

nekem olyan bajom van hogy a főorsót nem vezérli az IO kártya pedig új és elvileg jó, legalábbis azt állítják de a példa azt mutatja hogy mégsem jó, a kijelzőn látszik hogy a lámpa zöldre vált művelet elkezdésekor, a pin ki és be kapcsolásakor viszont vagy be vagy ki kellene kapcsolni a motornak de erre nem reagál, a gép bekapcsolásakor hallatszik hogy a szilárdtestrelé bekapcsol, viszont még sem működik, persze a végállás kapcsolók és a szerszámcserélő sem, IO kártya csere előtt valamikor még működött, hogyan lehetne letesztelni, kimérni a kártyát hogy hol lehet a hiba mer valószínű hogy egy hiba van és az az összes funkcióra kihat, egyébként kimértem az áram csatlakozókat és a 230V, 5V, és 14v az be megy a kártyába az biztos

000000000

Próbálj meg egy régebbi mentett xml fájl vissza tőltését,lehet,hogy a mach akadt el.

000000000

Bocs Molyolónak szólt .

xfg6v697j

Arrol a p2b kártyárol van szó.
Melyik lpt-re van kötve?
Ha lpt2-re ,akkor egy kép  kéne a mach lpt beállításárol.

000000000

Szia Svejk!
A pin kiosztás a következő/ x:10 Y:11 Z:12 E stop:13. Bármelyiket a 10-el felcserélve   hibát mutat. Ha a pin 10 nincs a setupban,aktív led nincs, de akkor sem tudom mozgatni a motorokat.

svejk

A "Diag." ablak milyen állapotot mutat a bemenetekre?

besirkyjh

Szia  

Csak tippek : Biosban az LPT port be van állitva ?Egy "checksum error" után alap beállitásba kerül a Bios ( ez elég sokat ált ) bár irta volna akkor !
Ha máshol is szerepel a 10pin akkor inkább töröld azt !( nem elég a piros "X" !
Ha a 10-es pin portját nullára veszed ( most 1-es van ) akkor sem tudod elinditani a gépet ?

bznc93pf5

szia
lpt1-re van kötve

http://san-furniture.com/ordered/1660/pic/cnc/io041.JPG" border=0>
http://san-furniture.com/ordered/1660/pic/cnc/io043.JPG" border=0>
erről a kártyáról lenne szó

Béni

Ha ez egy régi tervezésű kártya, akkor érdemes lenne ellenőrizni a CNY74-4-es optocsatoló működését. Sok típusnál jelentős eltérések vannak a karakterisztikában a régiekhez (10-15 év) képest.
(Én nem értek hozzá, csak hallottam ilyen problémáról.)

xfg6v697j

Látom szalagkábelen jön a jel az lpt felől és gondolom azon is tér vissza.
Én ott mérnék,hogy megérkezike a főorsó indító jele,illetve a szallagkábel másik végén megmérném a végállásoktól érkező jelet,hogy megvan e.
Tehát a szalagkábelen áthaladó jeleket nézném meg a kábel átellenes végein.
De ha lehetséges,akkor végig követném a jeleket,az lpt kábel pc felöli végétől kiindulva.
Szerintem csak így lehet kideríteni,hogy hol tűnik el a jel.
Ez lehet egy kicsit hosszadalmas,de valószínűleg megéri.

bznc93pf5

lehet hogy igazad van de nem értek ennek ellenörzésére

bznc93pf5

ez lenne szerintem is jó de hogyan tudom kimérni a jelet, miben nyilvánul meg a jel?
a jel az folyamatos vagy csak épp akkor van amikor valamilyen irányba épp kapcsol?
mi lehet a jel Volt, Amper, ?

bznc93pf5

én is a szalagkábelre gondoltam először ezért beszereztem egy másikat de annál is ugyan az a probléma, a bioszban a port 1 van beállítva tehát a kimenetnek is jónak kellene lennie de én még mindig arra gyanakodom hogy a PC-ből nem jön ki a jel, gondoltam kimérem de mit keressek? Ampert, Volt-ot? milyen jel jön ki?

xfg6v697j

Voltot kellene mérni a főldhöz képest.
Amikor bekapcsolod a machban a főorsót,akkor folyamatos a jel.
Az lpt-ből kijövö jeleket,pedig akár egy lpt tesztelő kijelzővel is megnézheted.
Sőt,lehet,hogy a visszatérőket is kijelzi ledekkel.
Emlékezetem szerint ilyen áramkört Sirnyetegtől lehet beszerezni,és ha jól tudom belehet állandóra iktatni az lptkábelba,így mmindíg azonnal látszik,ha valami nem megy úgy ahogy kell.

xfg6v697j

5 voltnak kellene kijönni az asztali pc-kből.