Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia samo, nekem megy win7 alatt de kellet küzdeni egy kicsit vele. Javaslom kapcsold ki az UAC-ot (újraindítást igényel) és úgy próbáld telepíteni adminisztrátori jogokkal! Az is lehet hogy nem települ fel a driver elsőnek, ilyenkor a c:\mach3\drivertest.exe futtattam le és ez telepítette a drivert (ezt is admin jogokkal)! Fontos hogy a telepítés után újra kell indítani a gépe!

000000000

Szia endret!UAC-ot még nem kapcsoltam ki,a drivertest egyáltalán el sem indul.Hibát ír ki.Az újabb verziójú mach-al /3.043/ilyen problémám nem volt.Minden szó nélkül elindult.

000000000

Szeretném a segítségeteket kérni. Mach3-t 2 hónapja nem használtam, bekapcsolva a max véghelyzet X gomja aktív állapotban van. Először azt hittem, az I/O kártya makkant meg, de lehúzva, kikapcsolva az eszközöket, változatlanul aktív. Nem volt hozzányúlva a MACH3-hoz. A progi, vagy a párhuzamos port rosszodott be?
http://www.kepfeltoltes.hu/view/121103/Mach3_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/121103/Mach_3_hiba1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A jelenlegi állapot. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Molyoló

xfg6v697j

Váltsd activ low-ra.
Egy próbát megér.

000000000

Köszönöm, azon túl vagyok.
Molyoló

Miki2

Ezt okozhatja a beragadt kapcsoló, vagy a vezeték, illetve a csatlakozó rövidre záródása.
Ezeket ellenőrízted már?
Először kösd ki a vezetéket a kártyából. ha úgy is rövidzárat mutat, valószínű, hogy a kártyád ment ki.

000000000

Szia Miki2! A párhuzamos portból ki van húzva a kábel, a kapcsolók jól működnek. A számítógép nincs összekötve a kártyával, az X gomb változatlanúl aktív.
Üdv:
Molyoló

xfg6v697j

LPT driver frissítése/javítása.

000000000

Köszönöm, megpróbáljuk.
Üdv:
Molyoló

Miki2

Az LPT kábelt hagyd bedugva, és az I/O kártyából kösd ki a kapcsoló vezetékjét.
Nálam P2B I/O kártyák vannak a gépeimbe.
Ha az LPT nincs csatlakoztatva, mindenféle hülyeséget csinál.
Bekapcsolnak a relék, a visszajelző ledek világítanak, esetenként villognak.

000000000

Nekem is P2B kártyám van. kikötöm. köszi

000000000

Kikötöttem, Lpt kábel bekötve, Mach3 elindítva, I/o kártya- motortáp bekapcsolva. x véghelyzet változatlanul bekapcsolt állapotban. Pc felől nem mozgatja a mootorokat.Két hónappal ezelőtt dolgoztam a géppel, akkor kikapcsoltam, tegnapelőtt meg bekapcsoltam, de leírt problémával szembesültem.Tanácstalan vagyok.

http://kepfeltoltes.hu/view/121103/Mach3_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Miki2

Ez a végállás, vagy a HOME kapcsolód?
Próbálj ki még valamit.
Az X tengely Home kapcsolójának az engedélyező pipáját vedd ki.
A Mach3 működik a Home kapcsolók nélkül is.
Akkor van gebasz, ha megmunkálás közben valamiért megáll a gép.
Na akkor elég újra ráállni.

000000000

Home kapcsoló. Az engedélyező pipát kiveszem a led nem világít, a motorok nem mozdulnak.  Mach3 ujra telepítés? Vagy tényleg a LPT port megadta magát? Vagy??

svejk

Ne vacakolj már, rakd át a setupban arra a PIN-re pl. az E-stoppot és máris kiderül van-e a portnak baja.