Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

A generalconfigban ki lehet választani hogy hogyan történjen a szerszámcsere!
A kódban nem kell hozzá M6 csak ha automata a szerszámcserélőd!
A Turn-ben  
T0101 ez az egyes szerszám, az egyes szerszám eltolásaival betöltve! ha a generalconfig-ban auto toolchange van beállítva akkor rögtön átvált és megy tovább a kód!ha stop spindle wait for cycle start, akkor megvárja a program míg szerszámot cserélsz és a cycle start-ra indul tovább!
Ezek a beállítások lesznek érvényben minden T szóval kezdődő mondatban!
Van még egy beállítása a szerszámcserélésnek az ignore tool change!
Ha erre gondoltál?!

bznc93pf5

ez lehet így van,ehhez nem értek ennyire de ez nagyon bonyolultnak hangzik, ennyire nem kell bonyolítani, a Mach simán vezérli a szerszámcserét

bznc93pf5

ez így pontos![#eljen]

2dbfy8y

Nem, nem![#ejnye1]
Simán elég hozzá a T0101 és már cserél is automatán! M6 esztergánál nem kell![#nevetes1]

KoLa

bznc93pf5

de nagyon fontos hogy a Gkód posztprocesszora is szerszámcserés legyen, meg az is hogy az összes pálya meglegyen egyszerre csinálva, a program automatikusan összefűzi, köszönhető a posztprocesszornak

KoLa

Az automata szerszámcserélőn a revolverfejet értem, nem azt hogy továbbmegy rögtön!

2dbfy8y

Nálam a t0101 után, folyamat, retesz kiold, kapja a jelet, fordít, retesz zár, ha megkapja a zárt jelet, akkor indul csak tovább a program futás!
Nekem revolverem van! [#nevetes1]

KoLa

Hány állása van a revolverednek?

000000000

Kérdeznék : A jelölt négyzet pipája nélkül miért nem megy a gépem?? Eddig soha nem kelett..
Iletve meg is őrült nagyon...
http://kepfeltoltes.hu/121105/port_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Mégpedig hogy hiába cserélem fell a tengelyek beállításait akkor is ugan azon maradnak a kimenetek, csak látszatra cseréli fel, de ugyan azon a tengelyen mozognak,ugyan azokkal a gombokkal.??????

http://kepfeltoltes.hu/121105/port2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Szerettem volna ogy az X-legyen inkább Y-de az istennek sem cseréli fel....
Találkozott már valaki ilyennel??
Lehet hogy én b..sztam el...??

000000000

Csere után, próbálj egy program újraindítást.

KoLa

X 2 3
Y 4 5
z 6 7

000000000

Most nézem, Hogy vannak neked a pin –ek kijelölve?
2 től 9 ig használjuk normálba.  

000000000

Step -ek páros: 2-4-6-8
Dír –ek páratlan: 3-5-7-9

000000000

Bocs gazad van,,,rossz képet szurtam be...
szóval:
X-2-3
y-4-5
z-6-7..
De a lényeg ,hogy ha felcserélem az x-y-t akkor is ugyan azt a vezérlőt hajtja meg mintha felsem cseéletm volna a beállításokban...
ujra inditással sem...
Sőtt mint irtam ha a "Max Cl-mode enable" noncs bepipálva el sem indulnak a tengelyek mozgásai...csak úgymond irtuálisan számolja a megtett utat,,de sem relét sem vezérlőt nem mozdít a valóságban...