Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

lecseréltem az xml-t.Most meg túl megy a motor tuningban beállított értéken.Az 1024-en ugyan ezt produkálja.

xfg6v697j

Felettéb érdekes jelenségeket tud a mach produkálni.
Akkor marad az újra telepítés.
Néhány perc az egész.

Ilyen esetek elkerülése érdekében én kompletten lementettem a mach3 mappát,és amikor meghülyül,akkor csak felülírom,mivel nálam rentgeteg bráen és makró van használatban,és újratelepítéskor sokmindent kéne állítani.

KoLa

Én ezt már próbáltam néhány éve, de nem az igazi!
Lehet hogy arra gondoltál, mint én? hogy csak a macros stb... mappákat írod felül? nem az egészet!

xfg6v697j

Én komplett lementem az egész mach3 mappát.
Már winfos újratelepítés után is használtam a felülírást.
Okketve ,nem felülírom,hanem kitőrlöl a meglévőt,és bemásolom a mentettet,mert lehet ott olyasmi,ami a mentettben még nincs benne,és akkor azt nem írja felül.

Winfos újratelepítés,mmajd lpt2 driver majd mach3,természetesen ugyan az a verzió amit lementetem,és minden tökéletes.

besirkyjh

Sziasztok .

Nekem egy " ha csak ugy " kategoriás gépem van a " mühelyben" és legalább 5 éve nem nyultam hozzá .
P-III gép , 800Mhz proci , 384Mb SD133 memória egy Matrox video kártya és egy SB LIve hangkártya és még egy 20Gb-os Winyo .
Sem Net sem szerkesztö , semmi csak egy Winamp ha nem megy a cnc akkor megy a zene .Sosem frissitettem a Mach3-at , még most is a 2.63 verzio van fen .Xml file-bol örzök rajta 71 félét ( Mill ) és minden elektonikámat ezen a gépen probálom ( élesztem ) sokszor LPT kártya nélkül .
A lenti gépem csak egy picivel jobb de az már P-IV-es RD ramos és azon van minden ami kel .Szerkesztök , Net , meg zene meg a jo ég tudja hogy mi .Na ezzel a géppel sorozatosan vannak problémák . Akad , döcög , virust keres stb .A legtöbbet használt programom lassan a " folyamat kezelö " lesz rajta .Mindig fut valami idegen dolog .Regcleanert használok, és a NOd-ot is használom ( online ) de semmit sem talál .
Ezzel csak azt akarom mondani ( irni ) hogy nem kel csodálkozni hogy "elszálnak " a programok egy gépen amin mindenféle programok vannak .
A Cnc gépeknek kel egy külön PC és akkor nincs velük gond ( ez személyes vélemény ) és csak a Mach3-at rá tenni , szerintem minden ilyen megmagyarázhatatlan dolgok megszűnnek rajta .
Persze vannak ellen példák is !

2nbj3n5m

Tiszteletem.
Ha egyszer megunnád a mühelybelévő gépet és kídobásra szánnád (800Mhz)szivesen elkapnám.
Doszos géppet használok a cncgépemhez(Win89)
és már nem lehet seholhozzájutni kis órajelű
géphez.A vinyó meg pont elég.
Mfg.: Janko/Száraz János/

xfg6v697j

A gépvezérlőmön nálam is csak a mach van.
De míg régebben egy 500MHz-es p3-as elvitte,már tönkrement.
Addig most egy 1.8GHz-es p4 esetében ki kell kapcsolnom a szerszámpálya kijelzést,egy rnagyobb relief esetén,mert nem megy rendesen,csak akadozva.

jv7pu3a5p

Dettó.  
Én is csak a MACH3 futtatom rajta (IBM R50 laptop 1.4 centrino, 256Mb RAM) Kizárólag CNC-s PC.
Nincs net sem, ami megölje.  
3 éve hibátlanul megy, és érdekes módon, hogy nincs állandóan programokkal, meg nettel terhelve a gép, a windows még mindig pont olyan gyors mint 3 éve. :)

besirkyjh

Igy van nálam is !

Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez igy jo ( már mint a P-III ) de stabilan lehet vele dolgozni ha nincs állandoan valami cucc ami pl frissitéseket keresi állandoan vagy éppen virust keres vagy kitudja még mit csinál .
Kel a P-IV de szükiteni kel a gépen a cnc felé a programok futását .
Azért hogy a Mach3 fusson és közben nettezek esetleg megnézek pár DVD ajánlást  Youtube-n nem kel brutál gépet venni ( még költség szempontjábol is jobban jár esetleg két kisebb PC-vel ) de ehhez már tényleg nemértek ( nem is akarok !! ) .

Pont tegnap volt egy telefonom ( Ukrajna , Kiev ) meg állt egy eladott gépünk ( gyártás éve 1998 ) abban az idöben P-I és 32Mb és 100MHz körüli és "brutál " 1Gb-os Winyo volt a menö ISA SB16-os hangkártyával és DOS természetesen .Boot sector hibás lett , nem is olyan egyszerü ma 1Gb körüli Winyot szerezni  .A lényeg az hogy 14év Non-Stop munka után adta meg magát , pedig még telefon is van benne és regel is kb percenként 2x .A lényeg az hogy csak arra a bizonyos egy funkciora volt használva és tökéletesen tette a dolgát 14 évig !!

bznc93pf5

szia.

megmértem a PC-ből kijövő jelet megvan az 5V, tovább mentem megmértem a szalagkábel végén lévő csatlakozóban is ott is megtaláltam, tehát a kártyáig biztos elmegy, akkor a kártya lenn a rossz?, ott ki lehetne mérni valamit hogy tudni lehessen biztos a kártya-e a hibát, és azon mi, az IC-nek köze lehet, tudok küldeni még képeket, kapcsolási rajzokat ha kell?
 valaki azt mondta hogy ez egy egyszerű IC és majdnem mindegy hogy milyen van benne de és azért a régit raktam bele az új kártyába mert az új IC sem működött és kicseréltem a régire hátha az a baj de erre sem változott semmi, tudsz valami tanácsot?

xfg6v697j

Ha van kapcsolási rajz,akkor azt be kellene linkelned,mert akkor tőbben is megnézhetjük,és sokkal több tanácsot kaphatsz.
Tudnánk mérési pontokat is javasolni.

000000000

Hello!
Alakulgat a gépem,a mechanika készen van,csak a motorokat kell rátennem.Csak próbálgatom a machot,hogyha valamit elrontok rajta vissza tudom e állítani.Még nem élesben megy a szoftver.Hely hiány miatt csak egy sz.gépem van ezen megy minden,még az "asszony"is.
A gépről talán majd felteszek képeket,de egyenlőre nem akarom,hogy kinevessetek.Nehezen bírom a kritikát.

xfg6v697j

Minden további nélkül vissza lehet állítani,csak jegyezd meg az előző beállítást,illetve a legutóbbi jó beállítást el tudod menteni a MACH3MILL.XML file tartalmazza a marónét,MACH3TURN.XML az esztergáét.
Ebből ments el egy páldányt,és ha szüksége,írd felül az elrontottat vele.

000000000

A mach mindig csinál automatikus mentést,melyet a saját könyvtárába be is tesz.Így nem kell külön mentegetni.

besirkyjh

Szia  

Bocs  valamiért kihagytam reggel a leveled , kérésed .

Lehet találtam Neked jobbat .
Egy nagyon keveset használt 566/128/66/1.5V
Azt viszont nem tudom hogy ez P-II vagy P-III ( gyárilag 2 sarkán hiányzik egy egy lap ) .

Szivesen átadom ha érdekel , magánban irj egy cimet és küldöm !!