Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon szépen köszönöm!

Erre az életben nem jöttem volna rá.

[#wave][#worship]

itzrncx

Sajnos a frekvenciaváltó probléma még meg van, de csak annyit próbáltam, hogy eltávolítottam a pc közeléből.Árnyékolás lesz a következő.

itzrncx

Mach3 kezelésben is szeretnék segítséget kérni, mert nem tudom alkalmazni a több menetes végrehajtást. Értelem szerűen kitöltöttem az ismétlések számát, első marás mélységét és a mélyítések növekményét.Aktiváltam, minden működik, ismétli a programot csak a Z nem vesz mélyebb fogást. Ennek mi lehet az oka? Talán nincs valami beállítva, bekapcsolva máshol? Ha valaki tudja a megoldást kérem segítsen. Köszönöm!

Miki2

Az előjeleket ( + - ) jól írtad be?

000000000

Én ajánlom a frekiváló elé a zavarszűrőt,nekem az oldotta meg ezt a gondot,mostmár az sem zavarja hogy a pc melett van a frekiváltó,és sehol sincs árnyékolásom sem azóta.
Török Tominál vannak jók,és olcsón,ajánlom figyelmedbe!!

itzrncx

Igen, arra odafigyeltem, ahogy az mutatja is (első marás mélysége (-);mélyítések növekménye (+)). A programban meghatározott Z értéket nem változtatja meg, ismétli minden alkalommal.

itzrncx

Kösz a tanácsot!

000000000

Az megoldható valahogyan hogy a MACH ne 0-ról gyorsítson?

F1000
G1
X10
M3M5(relé ki-be)
X20
.
.
.
A gép 10mm alatt felgyorsul 1000-re, akövetkező szakasznál újra gyorsít és így tovább.
Szóval jó lenne fix (nem 0) értékről gyorsítani... Lehet ilyet?

DOTG-hez kellene...

000000000

szia, próbáld ki hogy megadod G64 kódot a program elején

000000000

próbáltam...

A motor tuningnál a a beállított velocity érteket mindíg 0-ról indítja, mivel pontszerű a megmunkálás ezért a két koordináta közt nincs ideje a gépnek felgyorsulni.

...de ha nem 0-ról gyorsítana...

Az előbbi példa konkrétabban:

F1000  
G1  
X0.3  
M3M5(relé be-ki)  
X0.6
M3M5
X0.9
M3M5
x1.2
.
.
.

Miki2

A z mélység csak a programban szereplő legnagyobb érték lehet összesen.
Attól hiába akarod a többszöri fogásvétellel mélyebbre küldeni, nem fog tovább mélyülni.
Ez fordítva is igaz, ha a többszöri mélyítések értéke összességében kevesebb, mint a programozott érték, csak a kevesebb értékig mélyíti a darabot.

000000000

értem, szerintem ez koncepcionálisan van benne, A-ból B-be kell eljutni és hiába nem változik az irányt a te esetedben a program felkészül akármire :\
nem tudod a felfutási/lefutási gyorsítási görbéket meredekebbre állítani?

000000000

Mach-ból ezt nem tudod megoldani szerintem.

Viszont van ilyen saját fejlesztésű DOS-os vezérlő programom, ami Neked kell DOT feladatokhoz.  
A CNC géped dinamikai képességeihez lehet igazítani a különböző paraméterekkel megadott gyorsulás függvény típusokat. Akár egységugrással tudsz léptetni pontról pontra, ha bírja a hajtástechnikád.
Szervós a géped vagy léptetős?

000000000

AZ M3 és M5 mind időbe tellik mire meghívja,ne így csináld ha gyorsan akarod kapcsolni a nem tudom midet...Használdt az outputokat erre a célra sz pilla alatt kapcsol..ki és be.

Miki2

Próbáld ki ezt:

M32.m1s  Tartalma:
ActivateSignal(output1)

M52.m1s  Tartalma:
DeactivateSignal(output1)

Ezt a két fájlt másold a megfelelő macros könyvtásba.

Az M32-vel a jelfogó meghúz,
Az M52-vel a jelfogó elenged.