Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

y32xvkj9j

Sziasztok!

Most ébredtem mert éjszakás voltam és haljátok nagyon jó reggelem van!
Tényleg jó lett, fasza, működik!

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET MINDENKINEK!!!!!

hostya

És elárulod hogy mitől lett jó?
Licensz kellett neki, és ahhoz tartozó varázsló, vagy régebbi verzió szám..?

Tanulhatnánk belőle.

y32xvkj9j

helló!
Olvasd a 9231-et " Rinaldo"
De közben a Tibor György is írta ue.-t

000000000

Érdekeség :
5 tengelyből csak 4-en van zavar ha hegesztek...
az szépen lépeget,cseréltem már mindent minden felé...de a 4-5 pin kimeneten akkor is marad ez a jelenség,se ferrit gyűrü semmi nem segített.

Esetleg ötlet a megoldásra?

Földelés,csillagpontos,zavarszűrő 20A.-es minden pin bemeneten feritgyűrü...
Az Lpt-kábel árnyékolt,és földelt+feritgyűrü.
Pc-táp előtt zajszűrő+feritgyűrü a dugó előtt,+földelés....

xfg6v697j

Mérj közvetlenül az LPT-n mikor hegesztesz,mert lehet,hogy a PC-n belül van az ami összeszedi a zavart.

000000000

Igen ott van a zavar,de nem tudom ,hogy kiküszöbölni...
4-5 pineken van a gond..a 6-7-8-9-nél nincs zavar....lehet átteszem egy másik pinre...de ez megint a rejtéjek közé tartozik...lehet megint pc-csere lessz belőle?!?:([#csodalk][#conf]

000000000

Már ha pc nincs is bekapcsolva,csak bedugva az LPT-már akkor is mozdul az z 1 motor,csak kevésbé....de ha a pc bevan kapcsolva ,,no akkor aztnán megy de rendesen a motor felfelé...

Ami érdekes hogy ha a dir forditott a machban akkor meg felfelé megy a moci...hmm....[#alien2]

xfg6v697j

Egy PCI LPT kértya megoldhatja,és csak 1700 Ft.

svejk

Miért nem használsz jelillesztőt?
A titok az alacsony impedancia és a megfelelő illesztés. Lehet már egy nyamvadt felhúzóellenállás is segítene a bajodon, vagy a negált step kimenet.

"Ami érdekes hogy ha a dir forditott a machban akkor meg felfelé megy a moci...hmm...."

Mi ebben az érdekes?? Ez így természetes!

Farkas Ádám

Neked természetes, de másnak nem [#vigyor3]

000000000

Köszi, értelek,
Nekem az a nem természetes hogy nem én nyomom a gombot,és mégis mozog...Hogy lehet olyan hibát összeszednie a pc-nek hogy "nyomja helyettem" a gombot....és csak mindig ugyan azt...
Gondoltam a ami zavar jel.az összevissza zavar dolgokat,és nem csak ugyan azt csinálja állandóan.

000000000

"Miért nem használsz jelillesztőt?  
A titok az alacsony impedancia és a megfelelő illesztés. Lehet már egy nyamvadt felhúzóellenállás is segítene a bajodon, vagy a negált step kimenet. """
Ezeket nem ismerem.....bővebben,akár mondjuk példa rá...muti meg!!

xfg6v697j

A zavarodot pint,egy ellenálláson keresztül ,rákötöd a +5V-ra.

000000000

Értem ezt,és mekkora ellenálattal??

s7manbs8

Egy 1k-4k7 közöttit, ha még egy 1nF kondit is teszel még meg is szűri kicsit a jelet  nagyfrekis zajoktól.