Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

VighLajos

Vagy az is lehet, hogy a telepítés során tizedespont-tizedesvessző csere történt.

y32xvkj9j

elnézést de mennem kel egy kicsit aludni mert 6-ra megyek melózni.
Bízok benne hogy valaki rájön a megoldásra!
Köszi!
Hali!

besirkyjh

Szia  

Valoszinü licensz baja van !

Ha a másik wizardot használod ( NFS ) akkor ott irja is hogy nincs a wizardhoz licenszed !

000000000

Egy olyan dolgon agyalok éppen, hogy hogyan oldható meg a machnak bemenetet adni aképpen,hogy pl beküldök valahogy 5v -ot és kiírja hogy a fordulat 1000.....2,5v -nál hogy 500...stb...
Az index jel alkalmas erre??
Vagy eggyáltalán lehet ilyesmi visszacsatolást eszközölni valahogy??
Olyasmire gondolok mint a PWM...csak éppen fordítva..nem ki,hanem be a machnak..[#conf]

s7manbs8

Mivel kifele tud adni 25kHz -el pl. befele is tud olvasni annyival elvileg, akkor ehhez képest jóval kisebb frekvenciájú PWM jelet beadva neki tud képezni átlagot belőle nyilván, minél kisebb frekivel adod be, annál pontosabb lesz .

xfg6v697j

Ha frekit küldessz az index bemenetre,akkor kijelzi mint fordulatszámot.
De az LPT-n nem tudsz analóg  jelet beadni,csak a modbus-on.

itzrncx

Kipróbáltam, végre sikerült fogást venni a megfelelő mélységig. Köszönöm!

y32xvkj9j

Jó reggelt mindenkinek!

Gyári hivatalos Mach3-t használok és ugyan ez a másik gépemen müködik (ami gépet vezérli).
Hoppá! Jut eszembe. lehet hogy Kulcsár Zoli
ráérzett a lényegre, mert három fajta verzióm van és lehet hogy ami ezen a gépen van az nem tudja mindegyik wizardot. Igy is lessz.
Letörlöm, felrakok egy másik verziót.
Ha megcsináltam jelentkezek!
Köszi az ötletet!

y32xvkj9j

Nem sikerült! Igy sem jó.

besirkyjh

Szia  

A Mach3 licensz az logikus hogy van de a Mach-on belül van még két program ami csak demo verzio az egyik a LazyCam a másik pedig a Wizards .( van egy cég itthon aki árulja a licenszet olyan 10 - 10 000ft körül van darabja ) de nem tudom a nevüket ( akik azokat a kis piros masinákat árulják , maro , eszterga cnc ).

Rinaldo

Ha erről a varázslóról van szó (Circular bolt pattern) akkor az a Mach3 varázslói közt is ott van, ahhoz külön licenc nem kel. Lehet hogy csak tizedes jegy probléma van. A mach könyvtárában lévő erre vonatkozó CommaToDecimal.reg-et futtasd le. Ha nem ez a gond tudok küldeni erre vonatkozó varázslót, azt csak be kel másolni az Addons könyvtárba.

besirkyjh

Az NFS wizardsra gondoltam :(

http://t2cnc.hu/downloads/Arlista/szoftver.pdf" TARGET=_fnew>T2cnc

Rinaldo

Szia Zoli!
Te is Zoli meg dreher is :-)
Tudom, hogy Te arra gondoltál azok jól működnek ..
Licencem ugyan nincs hozzá de került hozzám olyan mach amibe működött de maga a mach meg menet közben cserélgette az adat biteket !! Használhatatlan volt úgy. A d-sub marópálya készítő tetszik benne.. Van a Mach-hoz komoly varázsló de biztos ismered azokat is cad rajzokat képes importálni és azokhoz munkafájlokat készíteni.. Beépülős az is. Meg fizetős :-))[#nyes]

xfg6v697j

Valóban helyrehozza a "CommaToDecimal.reg" futtatása.