Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az 1k és a 4.7 k között kicsit sok a variácíó...miként ,mire alapozva számítható ez ki pontosan,,,hasraütésre??vagy ami éppen van a fiókba??és vagy megy vagy nem vele??

xfg6v697j

Szeintem ez attól is függ,hogy mit hajtassz meg a kimenettel.
Tegyél be trimmert,és akkor beállíthatod a leg megfelelőbb értékre.
Ha túl nagy az értéke,akkor nem szűri ki megfelelően a zavart.
Ha túl kicsi ,akkor pedig az alacsony szint  nem lessz eléggé alacsony.
A javasolt értékek között épp megfelelő lehet.

000000000

Kezdem érteni.
5K helipotom az van,,,azzal jó lehet??

000000000

"vagy a negált step kimenet" ezt mire érti Svejk Úr??

ANTAL GÁBOR

Ez egy elég komplex probléma . Van ugye a zavarforrás a saját kimeneti impedanciájával, jelszintjével  .Ha ezt lezárod egy ellenállással akkor egy un. potenciométeres kapcsolás ( feszültségleosztás) jön létre . Ha az alsó tagon a kapott zavarjel kisebb mint a logikai 1 akkor kiszűrted a zavart. Ha nagyobb akkor gebasz. Svejk  azért írt 1-4.7 K mert ez a gyakorlat ha te megmondod hogy mekkora a zavarforrás kimeneti impedanciája és jelszintje  akkor bármelyikünk kiszámolja neked a  szükséges lezáró ellenállást.

xfg6v697j

Szerintem arra gondoólt,hogy a zavar olyan jellegű,hogy  a kimeneteket jelenlegi alapállapotát.
Tehát,ha a machban megfordítod a pin aktiv állapotát,akkor a zavarnak megfelelő szint lessz az alap,és így nincs amire ráüljön a zaj.

000000000

Ez rövidebben azt jelenti ,hogy mrjem meg az LPt-n kijövő feszültséget a hiba közben?

svejk

Ne hablatyolj, így nem tudunk segíteni!  
Rajzold le ide a mostani felállást.
LPT port tüskéjétől kezdődően, a vezérlőd bemeneti részét se titkold, vagy legalább linket a vezérlődről.

A zajos láb setupja hogy áll? A Step Low activ-nál van pipa?

000000000

oké,
1-lpt -2http://kapcsrajz.site90.net/wp-content/uploads/2011/03/Doku_A_modul.pdf" TARGET=_fnew>sir-nyeteg elosztó 3-klaviós msd80 vezérlő.
A láb setupot próbáltam már mindenképpen..

svejk

Sir-nyeteg elosztójának a kapcsolása ismeretlen számomra, tehát arról nem tudok nyilatkozni, de alapjában véve azt mindenféleképpen kihagynám az áramkörből, hiszen az MSD80 bemenete optoval kezdődik, így közvetlen az LPT portra köthető.
Mindössze az MSD80 manuáljában levő figure3.-at kell követned.
(a +5V-ot a PS2 vagy USB csatlakozóról veheted le)

svejk

http://www.t2cnc.hu/downloads/MSD-80-78%20EN.PDF?PrID=60" TARGET=_fnew>5. oldal figure 3.

Az LPT portok túlnyomó többsége meg tudja hajtani az MSD80-at a figure 4.-en látottak szerint is, ilyenkor nincs szükség a +5V-ra sem.

Próbáld ki mindkét verziót!

figure 3. estén a Mach setupjában a dir és step jeleknél az Activ LOW legyen bepipálva, Figure 4 esetén pedig ne legyen pipa.

Úgy látom az MSD80-ban is van a J1 és J3 jumper melyekkel ki lehet választani, hogy felfutó vagy lefutó élre lépjen.

000000000

Kolegámnak egy ilyen van kifogástalanu müxik MDSket hajt ö is vele
http://www.ebay.com/itm/NEW-5-Axis-Breakout-Board-Interface-FR-Stepper-Motor-Driver-CNC-HOT-/320982539961?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abc0cdeb9" TARGET=_fnew>5 Axis Breakout Board Interface
persze 30nap amire itt van!:(

svejk

Úgy látom ezen vonalmeghajtó szerűségek vannak.
De ki tudja milyen lezárásokkal?

Lehet jobb nélküle mint vele. Ezek az illesztők akkor érnének valamit ha közvetlen az LPT port kimeneténél lennének elhelyezve és utána jönne a hosszabb madzag.

Tudom a plazmánál bazi sok a zavar, de az eredeti gyári ajánlásnak is működnie kell, esetleg még ki lehet egészíteni egy külső felhúzóval.

Vasas esetében is még sok a kérdés, de gondolom csak nem olyan balga hogy a PC nyóc' méterre van a vezérlőktől.

000000000

Hát erre van megoldás persze nem olcsó ki mondot plazma vágoga ki talált vezérlés aminek a bemenete már vonal leválasztásal indul a nagyobb környezeti zavarok elen meg akár pár 100m ig is vihetö a komunikácios kábel pl cat7 az már jo védet zavarok elen!
http://www.dolphincadcam.hu/SmoothStepper.php" TARGET=_fnew>Ethernet SmoothStepper
Egyszer ugyis el kell szakadni az LPT nyügjeitöl!:)
DE MEG KÉRIK AZ ÁRÁT A MEG BIZHATOSÁGNAK !:(

000000000

Köszönöm, az eddigi segítséget is!!

Próbálkoztam:
Lpt-kártya(3000ft) nem segített,sajna rosszabb mint az alaplapi,itt minden motor elindult...
A Figure 4..ugyan az mint eddig volt..
A figure 3 nál igaz 5v nélkül semmit nem csinál akármit nyomta átt a machban..

Vagyis elvileg csak a +5v maradt,de azt nem értem hova miként kössem...
Illetve hogy,hogy mérjem ki "zavarforrás kimeneti impedanciája és jelszintje "-t multi van más müszer nincs...Miként tudom ezt meg??