Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát ha postáztad volna az a 2 -t amit akartam volna ,,,nem lenne gond...csak gondolom mesze a posta..[#ticking]

xfg6v697j

Pendrive,kamera,usb lámpa,vezeték nélküli net.
Szerintem mindegyik rossznéven veszi a durva tápfesziingadozást.

000000000

No azt is mértem, 238v alapban,,hegesztéskor 235v...szóval nem esik vészesen,,,,
Itt valamely Hf-frekvencia miatt van gond...
Csak ugyen nincs 3f-hogy máshova kössem egyi másik gépet..

xfg6v697j

De a hálózati zavar amit a hegesztő kelt,lehet,hogy hatással van a kapcsolóüzamű tápra a PC-ben,ée emiatt ingadozik a PC-n belüli feszszint.

000000000

Lehetséges!

De amit figyelmen kívül hagy mindenki:
Ha a pc-nincs bedugva 230ba..
De az LPt-bevan dugva a vez és a pc-be.. a vez pedig bevan kapcsolva akkor is léptet a zavar hatására..
A zavar a  vezérlőn akkor is jelenvan!!

xfg6v697j

A vezérlő tápja milyen.
Az LPT kábel mennyire árnyékolt.

xfg6v697j

Azt még érdemes lenne megpróbálnod,hogy a PC nem csak ki van kapcsolva,hanem,ki is van húzva a hálozaból.

000000000

Mint  irtam, már néztem úgy is...
Ez a különös hogy kihuzott pc-nél is ez a hiba,,,mennek a motorok..[#confused]

svejk

Nem lehet hogy akkor is lép ha az MSD step bemenetei nincsenek is bekötve?

kr97pwss2

A plazmavágó igencsak meg tud viccelni. Legelőször is szerintem ki kellene deríteni, hogy hol szedi fel a zavart, ill. mi az oka. Ezután lehet lépéseket tenni a kiküszöbölésére. Kérdés, csak az LPT-n keresztül van összeföldelve a vezérlés? Milyen távol van a 230V-ba csatlakoztatva a plazmavágó és a számítógép? Esetleg ugyanabba a hosszabbítóba? A számítógép földje és a Plazmavágó földje között nincs megszakadva? Lehet, hogy már leírtad, de most nem volt időm visszaolvasni. Amúgy amit Svejk is ír, hogy az MSD-ből kikötött Step és Dir jelekkel is lépked össze vissza? Mert ha igen, akkor az MSD tápján vagy kábelezésésn szedi össze a zavart. Én valahol erre indulnék el.

000000000

Nos:
Nem!
Nem a vez szedi a hibát, lpt-nélkül nincs léptetés,és akkor sincs mozgás ha a steppeket leveszem,és akkor se ha rajta vannak.
Csak ha a pc-be ha bevan dugva az lpt-akkor van a gond,akkor is ha a pc nincs bedugva,vagyis valamiként a pc szedi és továbbitja a zavart jelet.
Az lpt kábel vezérlő felőli oldaláról már levettem a földet a dugóból.
külön vann mind a 3 gép csillagpontosan földelve,+minden kábelen ferit mag.
MInden további kimenetten jó a működés,csak a 2-3 4-5 ahol ez a hiba.
csak ha leveszem és máshová kötném akkor nem marad meg a 4 tengely számára a 8 kimeneti pin...            
Egy elosztóról megy a 3 gép.

xfg6v697j

Ez felettébb érdekes hibajelenség.
Gyakorlatilag mindent kizártál amit lehetett,tehát amíg nem tudod megpróbálni másik PC-vel,aadig nem tudsz továbblépni.

kr97pwss2

Na visszaolvastam egy kicsit, hogy jobban képben legyek. Látom már próbáltad másik LPT kártyával is, és nem ment azzal se. Egy dolgon viszont megakadt a szemem:  
"multi egyik csipesze az lpt pinre másik a +5v ra,"egérdugó"ra...
Alapban 2,25v dc és fix.
Hegesztéskor 12,3-18,7dc és változik a 2 érték között...  "
Ez valahogy nagyon nem stimmel.
Próbáld meg lehúzott vezérléssel (semmi ne legyen bedugva az LPT-be). Állítsd a step dir pineket a tévesztő tengelynél 0-ra. Majd állítsd be a főorsó engedélyező jelet (Output#1) a 2 pinre. Ezután mérd meg, hogy ki/bekapcsolt főorsónál a 2-es pinen hány volt mérhető. Ezt megismételheted a többi hibás kimenettel is, így le lehet ellenőrizni a kimenetek épségét. Fontos, hogy a műszernek a negatívja vagy a szgép fém házához legyen érintve, vagy az LPT 18-25-ös valamelyik pinjére (GND). Esetleg megmérheted úgy is, hogy közben bekapcsolod a plazmavágót.

000000000

Szevasztok.
Feltettem a mach R3.043.066 verzióját.A motor tuningot nem tudom elérni.Találkozott valaki ezzel a hibával?

besirkyjh

Szia  

Sok mindennel találkoztunk már :)

A megoldás szinte mindig a Mach újratelepítése !!