Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

Nálam nincs hang cycle start gomb megnyomásánál! :-(
De foglalkozom a problémával ezért kellene a verzió szám. A general config-ban van olyan hogy allow wave files (hang fájlt enged) !?

Rinaldo

Köszi nálam 022 van de ott nincs hang, el tudnád küldeni a képernyő fájlod dolgait?

Béni

Szívesen próbáltam volna megoldást találni, de én meg hangot nem tudok kicsiholni az adott esetben. [#nemtudom]

Ha nem csak sima sípolás, hanem valami "dallam", akkor azt az állományt kellene megtalálni és egy üresre (csend) cserélni.

xfg6v697j

Ha szeretnád ,akkor tetszőleges hangot csinálhatsz a gombodnak.
Csak egy makró kell a gombba.

Rinaldo

Szia csewe a #9400 neked írtam csak le maradt a válaszgomb...
Neked is van hang jelzés az említett gomb lenyomásakor? Ha igen a mach könyvtárában megtalálható ez a hang fájl?

000000000

Ha ez a "dallam" egy külön file-ban tárolódik akkor át lehet cserélni egy hangtalan hang file-ra. De ha benne van az exe-ben?
Nálam nincs hangja, de lehet hogy a windows hangoknál van beállitva valami. Csatolok egy képet a windows_vezerlőpult_hangok között kellene megkeresni az adott hangot és átkapcsolni "none"-ra. Nem biztos hogy ez a megoldás, csak egy lehetséges.
http://kepfeltoltes.hu/121222/sound_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kép

Rinaldo

És ezt a makrót nem lehet kiszedni a gombból?

xfg6v697j

Nálam nincs hangja alapből.
A cyclestart gomb nem tartalmaz makrót,de megoldható,ha valaki szeretne hozzá hangot.
Sajnos a hangtalannátételre nem találtam megoldást.

xfg6v697j

Az én verzióm :  R3.042.040

PSoft

Mach-3 "General Logic Configuration" menű.

Jobb oldali oszlop,kipipálható kis négyzetek oszlopában:

Beszéd engedélyezése
Hangok engedélyezése

Ha van,....vedd ki a pipát a négyzetből.

Rinaldo

Ezért kellene Poolip-nak egy megfelelő képernyő szerkesztővel konkrétan annak a gombnak a funkciók hozzárendelésénél a hang hozzárendelést REM-elni hogy ne vegye figyelembe vagy azt a sort törölni és elmenteni a változtatást .Ezt mindenhol meg kel tenni ahol az a gomb megtalálható! De az aktuális *.set fájl-ról másolatot készíteni mert az ördög nem alszik :-)

3ihs2v23

A General Config ban hiába pipáltam be a hangot és a beszédet nem változott semmi. Alapból ki volt véve.

Rákerestem, hogy nincs e valahol a mach3 telepített fájljai közt hangtípus, de csak egyet talált és az is más volt.

Végül a  Windows ==> vezérlőpult ==> hardver és hang ==> hangok fülön a menüben megtaláltam azt a bizonyos hangot és kiiktattam. Most visszakeresve már nem tudom melyiket iktattam ki, de lényeg, hogy már nem idegesít.

Nekem akkor adott hangot a gép, ha a Gkód programot egy M00 paranccsal megállítom és utána a Cycle Start gombbal tovább futtatom. Ekkor a Cycle Startra nyomva adta a hangot.

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

3ihs2v23

elfelejtettem írni, hogy Windows7/64 rendszerem van és abban kell ott keresni a hangokat.

fa_kukac

Sziasztok! Odáig jutottam a Mach gondommal, hogy újra kellett rakni a vinfost és a mach-ot is. Annyira gond volt, hogy szétszedtem a Z rendszert, mert mintha berágott volna valami. Mint kiderült, nem volt hiba, csak a winfos nem kezelte már a fele pint a párhuzamos porton, azt is döcögve, és amiatt adott olyan hangot. Persze tévedett is rendesen. Erre én rágtam be. Újra rakva már pontos lett, de a régi gond visszajött, hogyha 1 mega feletti progit marok, akkor meghülyül, és az Y learretál, kiesik a szinkronból minden sebességnél. Újra kell indítani. De rájöttem, hogy csak ha G0 parancsot kap a programlistában! Azóta mindent átíratok G1-re, és semmi gond! Kézi gyorsjáratot viszont hiba nélkül viszi! Akkor jöttem rá, hogy a program végén, amikor vissza kellene jönni nullra, az Y felsír, és nem jön! Ezt csinálja induláskor is! Minden beállítást kipróbáltam, hiába. Ha extrém alacsony sebességet és gyorsulást állítok be, akkor is! Pofám leszakad, hogy nem jövök rá! De ha G1-et kap, akkor megy ezerrel!

Béni

A posztprocesszort módosítottad vagy más módon cseréled a G0-át G1-re?
Másnak is volt hasonló gondja a hosszabb programokkal.
Itt egy megoldás, hátha neked is segít.