Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Köszi Béni, ezt már javasolták, és nem segített. Hiába kapcsolom ki a toolpath-ot. Én simán behívom szerkesztőbe, csere funkció, és átírom amit kell. Kiszedem a 0-ra állást, az elején és a végén is. Egyébként azóta nem csinált a gépem hülyeségeket, és szép simán mén! Amúgy most karácsonyi díszeket csinálok. Ezúton minden fórumtagnak és családjának Boldog Békés Karácsonyt kívánok! FA@

svejk

Tudom van már Modbus meg minden kisistennyila, de én most hirtelen felindultságból kibeleznék egy billentyűzetet és kivezetném normál gombokra mint ahogy Kola-nak van az esztergályán.
De nem látom át a logikáját. :(
Van egyszer a System Hotkeys Setup és van a Ports & Pins / Input Signal beállítási ablak.
- Ezek párhuzamosan működnek?
- A két ablakban nem felsorolt gombokhoz hogy férek hozzá?
- az OEM Trig 1-15 bemenetek mire is valók?  

Példának okáért a referencia gombokat vagy az eredetileg CTRL+F-el működő hűtés bekapcsolás gombot hol és hogy tudom egy-egy billentyűhöz rendelni?

s7manbs8

De azok mátrixba vannak kötve és ha nincs közte egy értelmező, akkor több gomb is ugyanazt fogja csinálni nem ? Van ilyen kis procival lehet értelmeztetni ARDUINO pl. egy atmega8 procival pl az nem sokba kerül és akkor rednesen egyenként tudod felgasználni a gombokat ha akarod.

s7manbs8

http://playground.arduino.cc/Main/InterfacingWithHardware#Input" TARGET=_fnew>Billentyű illesztés ARDUINO hoz

Ott a Keyboard/Keypads részre menjél ott van hogy kell.

xfg6v697j

Én is ezt a megoldást választottam.
A billentyűkombinációknál késleltetéssel oldottam meg,hogy pélldául a SHIFT-nyil kombinációt létrehozzaam.
Bármelyik billentyűt hozzá rendelheted bármelyik hombhoz az oemtrig bemenetekkel,és a hotkey-ekkel.
Ezen kívül,bármely input -hoz ,rendelhetsz billentyűt,az emulated kipipálásával.

svejk

No de hogy?
Egy példát ha leírnál, vagy a kellő beállításokról egy képernyőmentés?

Sz.József

Egy konkrét példával illusztrálva én is szaporán "jegyzetelnék"...  [#smile]
Hamarosan nekem is szükségem lesz rá.

KoLa

Akkor ezért hívtad a telómat a töltőn!

Az én klaviatúrás vezérlőm titka a felületszerkesztő program adta lehetőségben van!
Bármilyen szerkesztett vagy meglévő nyomógombhoz hozzárendelhetünk egy hotkey-t!
Jól működik! csak már nem használom a Mach-ot, régebben a gyenge számítógép sok zavart okozott de azonnal megszűnt egy komolyabb számítógéppel!

bznc93pf5

90p3mhzrp

Tiszteletem mindenkinek!
Olyan problémával kerültem szembe hogy amikor pl. Egy wizardban megtervezek egy betűt vagy egy egesz szot majd visszatérek a mach kezdo feluletere majd elinditom a betű legravirozasat a szerszam letért a konturrol  es sajat kedvere graviroz ahogy neki tetszik valamikor megcsinálja rendesen valamikor nem errol van tapasztalata valakinek? Elore is köszönöm a segítséget.

Zozi

Sajnos nem fogsz tudni egyszerűen küldeni billentyű kombinációt, elég hülyén csinálták meg a kódolását. Én is most kezdtem el foglalkozni vele, hogy egy billentyűzetet szimuláljak a vezérléshez.
Eddig egy tengelyválasztóm és 4 programozható gombom van egy enkóderrel ami a lépéseket adja. De a bill kombinációk nem akarnak átmenni Mach ba csak a sima gombok.

xfg6v697j

OEMtrig használata egy példán keresztül.
Első lépésben beállítjuk az oemtrig#1-et,és hozzárendelünk egy billentyűt/bikkentyűkombinációt.
http://kepfeltoltes.hu/121230/721602339n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Második lépésben,hozzárendeljük az oemtrig#1-hez az egyik képernyőgombot.
Jelen esetben a 2-es oemkódut,ami átváltja a képernyőt a 2-es képernyőre.
http://kepfeltoltes.hu/121230/n_vtelen0_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Ha mindent jól csináltunk,akkor az általunk választott billentyű/billentyákombináció lenyomásának hatására,árvált a képernyő.
http://www.machsupport.com/MachCustomizeWiki/index.php?title=OEM_Buttons" TARGET=_fnew>Képernyőgombok OEMkódjai.

svejk

Jééé.. működik! :)

Tehát akkor meg vannak alapból az irány JOG gombok, meg 15 db OEM trig.
Ennyi lehet elég is lenne.

Egyelőre köszi, majd még kérdezek!

svejk

Bocsika, de én Téged hívtalak és nem telódat a töltőn. :)

Mesélj csak erről:

"Bármilyen szerkesztett vagy meglévő nyomógombhoz hozzárendelhetünk egy hotkey-t! "

Szájbarágósan példával, illusztrálva!
Az etalon Csewe #9427 írása legyen!
Azt elsőre sikerült lekövetnem. :)