Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Ki fogom majd próbálni!
Azt már néztem, hogy a Slow JOG rate estén 5%-ig 1 tized, felette 5 %-onként vannak a lépcsők, ettől remélem használható lesz, sokszor jó ha finoman kell ráállni valamire.

svejk

Kérdés, hogy az OEMtrig bemenet milyen szapora impulzust tud feldolgozni? [#nemtudom]

svejk

Csak kipróbáltam, bár rájöttem már az este hogy halott ügy a billentyű lekérdezés sebessége miatt.
A Windowsban ugye megy a type rate beállítása szerint, de a mach3 ezt is felülbírálja és mindössze 1,5 Hz sebességet enged. Ráadásul a folyamatos lenyomott gomb sem működik.
Ez így akkor felejtős. :(

xfg6v697j

Akkor marad a brain,de ez neked nem szabadna,hogy gondot okozzon.
Aki digitális áramköröket tud használni egyéni céljainak elérése érdekében,az  braint is tud készíteni.
A bráin a digitális áramkörök analógiáa.

Zozi

Nem csak a step mód miatt nem engedi folyamatosan? Ha átrakod folyamatosba akkor megy. Én ezért csináltam saját billentyűt, ott nem úgy megy a folyamatos küldés, hogy nem "nem" ürítem a regisztert, hanem beiktatom a törlés újraküld metódust és mach folyamatosnak veszi. Most még próbapanelen megy, de jövőre teszek fel róla valamit. Azért jó mert eddig mind a laptopom mind az asztalik elfogadták gond nélkül.

svejk

Nem akartam plusz hardvert.

svejk

A Slow JOG Rate +, - gombjáról van most szó.

xfg6v697j

Nekem meg van írva a brain,és használom már egy ideje.
Ha ki akarod próbálni átküldöm,egy kis útmutató társaságában.
Ezel enkoder segítségével szabályozhatod fokozatmentesen a feedrate-t.

xfg6v697j

De billentyűzetről is meg tudom oldani a fokozatmentes állítást,két gomb használatával.
folyamatosan két fokozatban lehetne állítani.
Természetesen ehhez is brain kell,és egy kis trükk.

svejk

Minden érdekel, gondolom a többieket is.
Valószínű nálam fogalomzavar van, a Brain nem csak a Modbus panelhez kell/használható?

xfg6v697j

A brain minden a machban létező ki és bemenetet el tud érni,és logikai kapcsolatok sorozatán keresztül ezeket befolyásolhatjuk vele.
Lehet,hogy van néhány kivétel.

2dbfy8y

Engem is érdekelne ez a brain megoldás! [#nevetes1]
Hogyan is van ez? jó lenne, ha az ember az előtolást úgy tudná szabályozni, mint az ipari gépeken! Nagy  gyorsjáratnál, tesztelésnél nagyon jó lenne! Gyorsan lehet szerszámot törni!
Az esztergámon 15-20 m/min gyorsjáratnál sokszor jól jönne! Modbusom sajna nekem sincs!
Ja és B.Ú.É.K mindenkinek!

xfg6v697j

Billentyűzetről,vagy enkoderesen érdekelne?

xfg6v697j

Ment egy billentyűzetes verzió,de egyenlőre csak a felfele szabályozós.

svejk

Azt hiszem nem úszom meg Egyújabbgépépítő Modbusos paneljának felhasználását: :(