Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok! Tudna valaki segiteni? Mach3-ban a grafikánál hogyan lehet beállitani az alap méretet? Most egy 100x100-as munkadarab induláskor csak egy nehezen kivehető kis pont.Rettenetesen sokat kell nagyitani hogy látható legyen.

RogerCo

Szia!
Nem tudom a Mach2-ben ez működik-e De a G-kódba beillesztve esetleg kipróbálhatod ezt a két varázs szót:  
E1P1 (ez bekapcsolja az oputput1-et) és az  
E1P0-t (ez pedig kikapcsolja)  
Legalábbis a Mach3-ban ez működik[#nemtudom]

sanka74

Köszönöm megnézem! Az elején meg a PWM-et kell kipipálni gondolom...mert frekiváltóhoz menne a jel.

RogerCo

Azt már nem tudom, hogyan tovább.
De én az 1W-os lézer indításához ezt használtam. Bekapcs, kikapcs...

sanka74

Értem..kipróbálom, köszi még egyszer.

xfg6v697j

Ez akkor fordul elő,ha a gép sokkal nagyobbat mozdul valamelyik tengelyen mint a megmunkálandó terület.
Például egy 1000x1000mm-es munkaterülető gépen 900 és 1000mm közé esik a megmunkált terület,és 0mm-ről indul valamelyik tengely.

000000000

Megint egy érdeke smach3 hibát mutatok meg:
A hiba egyik pillanatrol  a másikra kezdődött el,egy régóta müködő cnc összeállításon !!!!

Adott 2 Lpt kártya egy azon pc ben.
1-kártya 2 tengely kimenet működik ,x,y a z-t nem mozgatja, illetve semilyen inputokat nem vesz észre.
2-kártya 2 tengely kimenet működik x,z de az y-már nem.
De itt a bemenetek működnek.

Különös jelenség ez is...

Töbször telepített mach3 ,mégsem változnak a jelenségek.

Illetve ha OrigainalDriwert akarok telepíteni a mach könyvtárból akkor nem találja,csak a specialDriwert.....

Valószínükek tartom ezt is a pc-csere oldja majd meg.[#falbav][#fejvakaras][#guluszem1][#alien][#alien][#alien]

000000000

Sziasztok!
Van egy olyan gondom,hogy feltelepítettem a mach3-azt és ezt írja ki indításnál
plugin Dll defektive reload.
utána pedig
Flash Dll defektive plugin found ignoreing
Ha valaki tud légyszi segítsen.

pisti73

Sziasztok!
Nekem is 2 LPT kártya van a gépemben, az egyik az ok teljesen, a 2. kártyánál beállítok mindent, beállítom a 2-9 pint bemenetnek, a diagnostics fülön látja is a bemenetek, de a bemenetek tesztelésénél néha működik néha nem. a 10, 11, 12, 13, 15 bemenetek teljesen működőképesek.  

Mi lehet a baj, más is tapasztalt már ilyet?

horcsab

Nekem is hasonló jelenséget szokott produkálni 2. PCI-os LPT kártyával.
Gépe vállogatja, hogy melyikkel megy. Nekem több egyforma géppel sem viselkedik egyformán. (na ezt jól megmondtam) Egyszerűen f..

pisti73

Most keresek régebbi típusú bővítőkártyát, hátha azzal rendesen működésre bírnám. Az a baj, hogy nem találtam "rendszert" a működésében, vagyis a működőképtelenségében.

pisti73

Ja bocs, "horcsab"-nak válaszoltam...

xfg6v697j

A megoldás eláégé egyszerű.
Cseréld fel a ports and pins-ben a két port címét,cseréld meg a kábeleket a portokon,és jó lessz.

horcsab

Ezen én már túl vagyok. Sőt, a PCI-os kártya helyét is átrakam, hogy másik portcímen menjen. Nem lett jó.
Másik ugyan olyan gépből a winyót átpakolva és mentve is rossz volt. Pedig tök egyforma gépek. (HP dc7600 SFF) Ebből a típusból kb 15 darabot próbáltam, változó eredménnyel. Logikus magyarázatot nem találtam.

pisti73

Na kipróbáltam én is, a helyzet változatlan. Próbáltam másik PCI helyen másik portcímen) de mindig ugyanaz.