Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

Én úgy tudom a bios-ban LPT működési módnak bi-directional-t kel beállítani ha az adatbiteket bemenetként akarjuk használni.!!

pisti73

Így sem történt változás...

Rinaldo

4.7k-s ellenállással húzd +5V-ra azt az adatbitet amelyiket bemenetként akarsz használni, használd az activ low pipát, az aktuális bitet zárd a testhez így stabilan működnie kellene.

pisti73

Kipróbálva, semmi. Most rendeltem egy régebbi típusú bővítőkártyát, hátha azzal működésre fogom bírni...

jv7pu3a5p

MACH3-ban alapból milyen billentyűkre van kiosztva  az A, B, C tengelyek manuális vezérlése?
Illetve ha nincs, hogyan lehet billentyűhöz rendelni?
A Port&pin Input signálnál próbáltam Hotkey-t adni hozzá de nem múködik...

xfg6v697j

system hotkeys-nél kell megadni.
Rákattintasz az adott tengelyhez tartozó gombra x++ X-- Y++ Y-- Z++ Z-- stb.
Majd mikor megjelenik egy kis ablak,csak lenyomod a használni kívánt gombot,és kész.
Alapból a nyilak és a page up page down plusz a shift gomb.

jv7pu3a5p

El voltam tévelyedve, itt nem néztem.  
Köszi, Működik.
Alapból nem lehet a nyíl mert az a X, Y, page meg a Z.
Az A, B, C tengely alapból 999 volt.  
[#worship]

Torro60

Ezt már én is szerettem volna megkérdezni,mert nemtudtam beállitani én sem!
Köszi csewe,köszi LZ![#wave][#wave]

zotykó

Hello

Szeretném megkérdezni, hogy mit kell tenni, hogy a Mach3 össze tudjon dolgozni a LazyCam-mal?
Mind a két progi fönt van a gépen, mégsem látják egymást. Nem tudnak egymásnak adatokat küldeni.
Lehet a telepítéskor bénáztam? Ha igen, akkor megkérek valakit írja le, hogy csináljam , hogy jó legyen.

Köszi.

xfg6v697j

Bocs.
Felületesen olvastam,valóban az A B C tengelyek nincsenek alapból kiposztva.

Révész Richárd

Elméletileg ha a Mach3-ban a "file" menüre kattintasz ott meg kéne jelenni a Lazy-nek.
Legalább is régen így volt.

000000000

Miért van az ha szerkesztek egy mach3 kezelő felületet,a screen szerkesztőben, akkor a szerkesztett felületen nem mozgathatóak a tengelyek a billentyűkkel???

Csak ha áttlépek egy másik képernyőre amihez nem nyultam...

Révész Richárd

Azért mert nem tettél a képernyőre "JOG" gombot.
Én is megszívtam, de felhomályosítottak.
Azzal tudod ki-be kapcsolni a kézi vezérlést.

zotykó

Ez így is van. A file menüben benne szerepel a LazyCam. Amikor rá kattintok azt írja, hogy:
LazyCam not found. Download it from www.artofcnc.ca
Ezek szerint nem látja a mach3 telepítve. Lehet az a baja, hogy nem azonos meghajtón vannak? Nem hiszem, de ha valaki tudja a megoldást írja meg mit tegyek.

A másik kérdés, hogy az írás Wizards-ban meg írom a szüveget, stb. Amikor rábökök, hogy indítsa a nach3-at akkor a mach elindul, csak a g-kód nem lesz az ablakban.
Erre van valami megoldás?

guliver83

Nekem  is lenne egy kérdésem, hogy feltettem a Mach3-at és tökéletesen működik, de mikor felraktam hozzá a magyarítás akkor pedig nem tudom elindítani. Mi okozza ezt?