Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Tehát akkor a "poti-encodert" endoderként beállítottad az Encoder/MPG's setupban és ehhez írtál braint?
Ezzel a variációval a mach-ban mindegyik Rate értékhez hozzá lehet férni, csak a brain megírásától függ?

xfg6v697j

Van még belőle egyet találtam most,de úgy rémlik többnek is kell lennie.

xfg6v697j

Igen.
Bármit állíthatunk vele,amit potival,csak brainnal kell illeszteni.

2dbfy8y

Egyet adsz el nekem?
Meg kérnék segítséget brain-ben is, ha nem zavarlak vele!
Ja meg természetesen bekötésben is!

svejk

No akkor ez talán a legegyszerűbb második Bidirectional LPT nem gond.

svejk

Ha közzétenné egy mintát, bizonyára sokan örülnénk neki.

2dbfy8y

[#eljen][#nevetes1]

xfg6v697j

Természetesen küldök egyet,és segítek.

xfg6v697j

Ez egy meglehetősen bonyolult bráen,és az elve is eléggé kacifántos.
Először egyszerűen átmásoltam az enkoder dro értékét a feedrate dro-ba,de az nem tökéletes,mert a tengelyek nullázásakor elállítódik az enkoder dro értéke is.
Ezért a megoldás,az hogy figyelem az enkoderdró változásait,és ha megváltozik valamelyik irányba,akkor megváltoztatom a feedrate dro értékét.
Nem ez a kezdőknek való brain.

xfg6v697j

Ez az enkoderrel felfeleállítása a feedrrate értékének.
Az enkoder a enkoder#1 re van konfigurálva.
A V0 egy átmeneti tároló,ahhoz hasonlítom az enkoder dro érékét,és ha eltér a megfelelő irányba ,akkor állítom a feedrete értékét.

http://www.kepfeltoltes.hu/130101/1048802729n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

2dbfy8y

Írtam mailt!

jamj4k2ec

Segítsetek!!!
Nem tudok magyar felületet rakni a gépemre.
Nem találok sehol.
Köszönöm.

000000000

A Klavio okdaláról letölthető, de fent van a neten a magi féle magyar felület is.

jamj4k2ec

Köszönöm.
Már megoldódott tegnap kaptam segítséget. [#worship]

sanka74

Sziasztok! BÚÉK Mindenkinek!
Mach2 beállításával lenne kérdésem: a főorsót szeretném vele vezérelni, már rájöttem egy két dologra, de sok minden nem tiszta. A Mach3-nál egyszerűbbnek tűnik, de ez meg haláli lassan tölti be a programot, így én ragaszkodnék a 2-eshez. Hogyan kell  az 1-es pinre küldeni a jelet? Az Output 1 engedélyezésével? Köszi!