Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Valóban ezt írja ki, a referenciapont: bal-alul, a Z fent. Ezt meg is teszi, a végén nullázza a kijelzőt. Rendben is van idáig.A gáp kicsi, és nem olyan gyors, a ref.kapcsolón azonnal megáll. A soft. határokat egy-két mm.-rel kisebnek írtam, mégsem engedi a SoftLimit gombot bekapcsolni, miközben a ref. ponton áll. Beíráskor a min-t nullának, a max-ba írtam a távot, milliméterben. Mégsem megy

000000000

És muszály Neked hegeszteni egy olyan PC környeztében?, ami akkor is lefagyhat, ha csak üresben bekapcsolod pár órára, és nem csinálsz semmi zavaró dolgot a környezetében.

TROMF22

A vasas kolléga #9238 hozzászólása óta gondolkodom azon, hogy miért hergeli szegény CNC-jét a hegesztéssel, ha nyilvánvalóan nem bírják egymást.
És még mondja valaki, hogy Tibor45 csak az elméleti megközelítéseket szereti!

svejk

Plazmavágóról van szó. [#vigyor2]

000000000

Ja értem, akkor ez olyan Fórum, és Te is úgy hiszed, hogy a plazmavágás=hegesztéssel. [#vigyor2]Én azt hittem, ezek picit különböző technológiák, fogalmak, és tartanám is ehhez magam.

svejk

Nincsen semmi probléma, csak már régóta küszködik vele.  
Vagy nem is Vasanak van plazmája? Ki tudja már...

robroy007

kicsivel nagyobbra vedd a határokat mert ha referencia ponton kiesel a munka tartományból eleve nem lesz értelme megmozduljon!!

tehát a ref essen bele a limitbe akár néhány tized mm-el elég

000000000

Majdnem igazad van, de a plazmánál ez nem volt gond,,legalábbis nem vettem észre.
Ez egy vonal hegesztő,,lenne...az öregemnek.

Mértem egy dolgot:
multi egyik csipesze az lpt pinre  másik a +5v ra,"egérdugó"ra...
Alapban 2,25v dc és fix.
Hegesztéskor 12,3-18,7dc és változik a 2 érték között...

De mint ismétlem csak a 2-3 4-5 pineken...a többinél nincs gond.
De miért??  
A PC-ludas lessz itt szerintem...Nem??

svejk

Rajtad nehéz elmenni mikor mit is csinálsz. :)

Ennyi idő alatt nem voltál képes egy PC cserére!?

000000000

Beteg voltam,,,meg nem volt rá időm...
Karácsonyra szántam,,,ráérős..
És jelenleg nincs másig gépem ..
Az lpt kártyát már cseréltem,,,de az sem volt jó megoldás.

000000000

A PBalázs kütyüje nem oldaná meg ezt a gondot??
Ott van zavarvédelem??

xfg6v697j

Mielőtt beruháznál,nézd meg valamijen USB-s kütyüvel,hogy jól működik e hegesztés közben.

000000000

Talán ?de mivel??

svejk

Ha a kártyacsere meg volt akkor más baj lesz valószínű.

Egyébként meg tessék mindig otthon tartalékban tartani egy "Svejk féle PC-t". Nem nagy pénz, ha baj van lehet hova nyúlni.