Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Mindíg tanul az ember valamit.
Milyen néven és kiterjestztéssel.

xfg6v697j

8kakgh7c

Sziasztok !

Segítségre lenne szükségem.

Régen építettem a CNC esztergámat, de nem tudom hogyan kell a frekvenciaváltót összekötni a MACh3-al.

Fordulatszámot kijelzi hogy a frekiváltü hova van állitva  mekkora fordulatra az működik .

Ami nekem kellene hogy a PWM szabályozás legyen a MACH-tol a frekvenciaváltó irányába.

Erre azért lenne szükségem mert menetet szeretnék vágni és ha ez nem megy akkor a menet nem lesz jó, fordulatot veszít az orsó és egymás tetejére vágja a menetet.

Megcsináltam a convertert hozza ami 0-10V tartományba szabályoz.

A kérdésem az lenne hogy a MACH3-ban hol tudom kiválasztani melyik porton adja ki a PWM jelet a MACH3 ?
És természetesen ha beírom hogy S500 akkor automatikusan beállna a fordultra.

Esetleg részletes magyarázatot valaki tud adni ?

Köszönöm a segítségeteket.

w987wzmm

Szia!

Valahol, pedig volt itt a fórumon kapcsolási rajz. Talán Svejk mester rakta fel...

w987wzmm

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/PWM_10V.jpg" border=0>

w987wzmm

Esetleg ez...

http://www.hoelscher-hi.de/hendrik/light/demux/demux.gif" border=0>

8kakgh7c

Szia !

Eppen ezt az elektronikat csinaltam meg, de nekem a MACH3-on beluli beallitas erdekelne hogyan kell beallitani a MACH3-at , erre kell a segitseg...

Koszonom a rajzokat , egyre gondolunk !
Ennek a beallitasa MACH3-on belul.....

Koszonom...

KoLa

Milyen a főorsó hajtásod? vagyis mit tud az esztergád főorsóhajtása nyomatékban kifejezve?
Én is próbáltam a Mach-al PWM vezérlésű főorsóval menetet vágni, nem nagyon sikerült! max 25mm hosszban!

9pk59nuy

És más hajtással ment?

vvvsmkgjx

Van elérhető teljes magyarosítás Mach3 progihoz?

8kakgh7c

Szia !

A foorso az egy haromfazisu 0.75Kw-os motor es rez es alu esztergalasra van hasznalva, 0.5mm/fordulatu menetre lenne szuksegem finommenet es 3 mm hosszon.

Ezzel nem hinnem hogy nagy baj lenne...
Itt meg mindeg a PWM jelet keresem melyik portra kuldi ki es a MACH3 hogyan dolhozza ezt fel...

xfg6v697j

A  PWM kimenetet,a config / pors and pins /motor uotputs/spindle-nél kell megadni.

KoLa

A "más hajtás" az lett hogy, maradt a frekiváltó csak nem PWM jellel lett a fordulatszám beállítva, hanem előre beállított frekvenciákat kapcsolok! négyet tudok beállítani, de ezek stabilak, míg a Mach3 PWM-s szabályzásával a frekvencia sohasem állt be,a tizedes tartományban állandóan változott 1 Hz-t legalább!

2dbfy8y

Sziasztok!

Ki találkozott már olyan gonddal, hogy egyszer csak meló közben a gép leáll, és végállás kapcsolót írja hibának!? Egy időben ez volt a gond a vészstoppal is, mióta ki iktattam a pin és portban azóta nincs gond vele! Direktbe vannak kötve az lpt-re, nincs leválasztó kártya! Kapcsolókon nem észlelni, hogy rosszak lennének, ha megnyomom egyből le is tilt!

xfg6v697j

Én réggebben találkozam olyasmivel,hogy menet közben leállt a gép,és csak reset után folytatta a G kodot.
Valamilyen error triggered üzenetet kaptam a machtól.Csak a winfos és a mach együttes újratelepítése segített.

Cseréld fel a két végálláskapcsoló pinjét,és nézd meg,hogy ugyan az a kapcsoló,vagy ugyan az a pin jelez e hibát.
Abból kiderül,hogy a számítógépben van e a gond,vagy elektromos hiba.