Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Akkor kicsit várjál!

KoLa

Ezt kell megoldani pontosan![#wave]

Farkas Ádám

hát igen ezt meg tudom csinálni, de ez nem olyan izé... nem úriemberhez méltó[#buck][#buck]

Farkas Ádám

Valaki egyáltalán használ szerszámcserélőt mach3-ban?

jv7pu3a5p

Ezen is gondolkodtam, de akkor meg nehogy valami zavar is bejöjjön a képbe az átkapcsoláskor.
És rosszabb nullázni is, mert kézzel kell kapcsolgatnod, hogy mindkettőt kinullázd, így meg külön gombod van a machban a B tengelyre.  

Szeretnél egy ilyen összefűző progit?? :) Úgy lenne a legegyszerűbb, és még úriemberes is.  
[#wink]

KoLa

Automata szerszámcserélőt marógépen DLaci használ!tudtommal!

Farkas Ádám

persze hogy igen :)

jv7pu3a5p

OKés. Hétvégén megnézem mit tehetek az ügyben. ;)

Küldtem mélt, lehidalsz ha elolvasod, én már lehidaltam.

Farkas Ádám

Köszönöm,

Most olvastam, de akkor sem értem a magyarázatát?? valami akkor is hibázik?!?!

jv7pu3a5p

bznc93pf5

először a szerszámpályát kell úgy megcsinálni hogy szerszámcserés legyen, mentéskor olyan posztprocesszort kell kiválasztani ami ezek alapján fog menteni, utána a makróba kell egy beállítást készíteni, kódot írni, hogy hol vannak a szerszámok pozíciói, és még van egy két beállítás, ha minden jó akkor műxik

Farkas Ádám

Ezt mind értem.. de amikor odamegy akkor ki indítja el a szerszámcserélést, vagy a levegőt.. valahol kijön a számítógépből egy jelzés :)

s7manbs8

A Machból lehet egy gépen több példányt futtatni, pl. ha olyan sok tengelyt mozgatok amit egy nem bír el, és valahogy összekötöm a Machokat, hogy egyik várja meg a másikat pl, olyan kóddal, ami több gépet összehangolva működtet.

bznc93pf5

nekem mőködött a rosz IO kártyával mielőtt kicseréltem az újra mai aogyan olyan mint a régi csak elvileg jó nem úgy mint a régi ami rosz volt, táhát a mostani új kártyám az rosszabb mint a régi, persze a szerszámcserélő sem működik de lehet nem is a kártya a hibás, majd kiderül egyszer, talán, remélem, azért nem olyan sokára.

egyébként az hogy hogyan működik az egész azt az otthoni PC-n is simán ki lehet próbálni, ahhoz nem kell CNC gép, nálam pár hónappal ezelőtt amikor én is szenvedtem evvel a kérdéssel egyszer valahogy még is sikerült összehozni, csak újból frissíteni kellene

bznc93pf5

a posztprocesszor és a végálláskapcsolók